Am lansat ieri pe forum o tema de discutie legata de fuziunea prin absorbtie a unie societati dcare este actinart majoritar in societatea absorbanta.
Are cineva o solutie concreta sa ofere, fara sa trimita "generic" la lege?
Multumesc anticipat!
Am o speta si apelez la sprijinul dvs, daca se poate:
exista doua societati: A (S.A.) si B (S.R.L.)
Societatea B (care va fi absorbita si se va dizolva) detine majoritatea actiunilor societatii A (care va fi societatea absorbanta).
In aceasta situatie, societatea A isi mai majoreaza capitalul social in urma fuziunii pentru cooptarea asociatiilor societatii B in cadrul societatii absorbante (societatea A) ?
Sau societatea A poate transmite spre compensare in mod direct catre actionarii societatii B actiunile detinute de soc. B in soc. A? Insa, in acest din urma caz, la raportul de schimb pot exista diferente de valoare intre valoarea contabila a actiunilor societatii A si val. comntabila a partilor sociale ale societatii B. Ce se intampla cu diferentele rezultate?
Multumesc anticipat pentru sprijin!
Declaratiile pe proprie raspundere referitoare la conditiile legale pentru detinetea calitatii de adminsitrator/asociat trebuie sa fie sub una dintre urmatoarele forme:
- autentificata
sau
- atestata de avocat
sau
- data in fata referentului de la Registrul Comertului.
Fiecare asociat trebuie sa dea declaratia.
Specimenele de semnatura pot fi date:
- doar in fata unui notar public sau in fata referentului de la Registrul Comertului.
In completare: este vorba de doi soti care sunt: unul cetatean german, iar celalalt cetatean rus. Casatoria a fost incheiata in Germania. Nu au conventie matrimoniala de separatie a bunurilor! Deci donatia nu cred ca se poate aplica.
Multumesc pentru raspuns, insa este viabila donatia intre soti? Mai ales daca sotii nu au vreo convebntie matrimoniala de separatie a bunurilor?
Fiti amabili, daca cineva poate sa ma sprijine:
Stim ca in conformitate cu noului Cod Civil, este permisa cesiunea de parti sociale intre soti, insa cu pret, nu cu titlu gratuit (donatie).
Avand in vedere ca partile sociale sunt socotite a fi bunuri comune ale sotilor si in lipsa existentei vreunei conventii matrimoniale de separatie a bunurilor, atunci, daca sotul doreste ca si sotia lui sa figureze ca asociat si detinator a jumatate din partile sociale pe care le detine el intr-o societate - singura varianta este cesiunea clasica de parti sociale intre soti - sotia fiind socotita tert fata de societate?
Sau sotul ar putea face o declaratie notariala prin care sa mentioneze ca atunci cand a aportat la capitalul social, sursa banilor a fost comuna, a ambilor soti si cumva, sa existe o alta solutie pentru intrarea sotiei in societate acum, dar fara sa se mai treaca prin procedura cesiunii?
Va multumesc anticipat
Are cineva va rog o alta solutie, decat respectivul articol mentionat mai sus?
Nu am acces la acest numar al revistei Dreptul. Imi puteti, va rog mult sa-mi rezumati despre ce este vorba? Si daca mai este de actualitate respectivul articol din 2005, avand in vedere prevederile NCC?
Care ar fi cea mai potrivita formulare pentru un contract de cesiune parti sociale, prin intermediul caruia insa se transmite doar nuda proprietate, cedentul urmand sa-si pastreze uzufructul asupra partilor sociale cesionate?
Multumesc pentru sprijin
Corect, insa depinde foarte mult cat de fezabil este cazul respectiv - din toate punctele de vedere - pentru a se apela la calea CEDO. Este un lucru cert, ca fiecare caz/speta aduce cu sine particularitatile sale, ADMISIBILE SAU NU la CEDO si este de recomandat sa nu generalizam.