avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Activitate _maria_

Activitate _maria_

Bună ziua.
Am un s.r.l -D din noiembrie 2013 și știu ca 3 ani are calitatea de s.r.l-d iar în oug 6/2011 scrie ca se pierde la data de 31 decembrie a anului în care împlinesc 3 ani de la data inregistrarii.in cazul meu aceasta data este noiembrie 2016? Și as dori sa știu dacă se face suspendarea activității din luna aceasta(ianuarie) timp de 3 ani cât este maxim se pierde calitatea de s.r.l-d și dacă trebuie plătit din urma cu penalități scutirea de la plata contribuțiilor de asigurări sociale datorate de angajatori.
Va mulțumesc anticipat.toate cele bune.
da,am inteles ,platesc totul cu 24% cand se face transferul dreptului de proprietate
VA MULTUMESC
da,dar daca eu am ales sa platesc valoarea reziduala inclusa in rate nu e normal sa mai platesc diferenta pentru ca am platit cand era 19%,daca as fi ales sa platesc valoarea reziduala la sfarsitul perioadei ar fi fost normal sa pltesc tot acum cu tva de 24 cat e acum in prezent dar retroactiv?!?asta nu inteleg.
Buna seara!

In luna martie se incheie perioada de leasing la autoturismul pe care il am ,am optat la inceput ca valoarea reziduala sa fie inclusa in rate ,deci in fiecare luna se emite o factura in care este inclusa si valoarea reziduala de 20% in rate dar nu stiu cat este pentru ca pe facturile emise sunt urmatoarele categorii:
-rata capital nr.46
-rata dobanda nr.46
-comision lunar de administrare/gestiune
Am sunat la cei de la leasing sa vad cum se procedeaza dupa ce se plateste ultima rata ,cum se procedeaza mai departe cu inmatricularea pe persoana fizica.
Mi-au spus ca mai trebuie sa platesc diferenta de valoarea reziduala de atunci pe cand T.V.A-ul era 19%,adica vreo 300-400 lei.
intrebarea mea este ca odata ce am ales sa platesc valoarea reziduala in rate de ce mai trebuie sa platesc acum diferenta de tva de la 19% la 24%.este cumva o taxa abuziva ,mie asa imi pare.
Va multumesc anticipat!
Buna seara!

Am facut o reclamatie la anpc in legatura cu o salata verde cumparata de la un supermarket care s-a dovedit a fi stricata la interior si de culoare maro.cei de la anpc au facut controlul mi-au dat dreptate ,au fost sanctionati in pvcc si sunt obligati sa imi plateasca contravaloarea produsului adica 3,99 leI.In finalul instiintarii primite de la ANPC se spune ca pentru daune suplimentare sa ma adresez instantelor competente in acest caz.
Intrebarea mea este daca au mai fost astfel de procese si daca chiar se platesc daunele asa cum scriu cei de la ANPC.ESTE O SUMA RIDICOLA DE 3,99 LEI NU ASTA E PROBLEMA CI FAPTUL CUM S-AU COMPORTAT cei de la supermarket DUPA ACEEA ,CA EI POT SA FACA CE VOR ATATA TIMP CAT SI ANPC-UL ISI FACE TREABA .
V a multumesc anticipat
Răspuns la discuția DEMISIE FARA PREAVIZ ?????
k, va multumesc foarte mult!
va rog suneti-mi cum sa fac!!!
obligatiile contractuale nu au fost nerespectate in mare majoritate, doar faptul cu programul de 8 ore este fals in contractul de munca! normal eu lucrez 24 h si 48 h sunt libera! dar eu cand am semnat contractul de munca stiam ca acesta va fi programul. ar putea fi acesta un motiv sa imi dau demisia fara preaviz???
da, cu acordul partilor dar sunt sigura ca sefa mea nu ar vrea asta! de asta intreb pentru ca perioada de preaviz nu o sa fie prea buna pentru mine deoarece sefa mea in acest interval de timp va face tot posibilul sa imi scada din salar. asa a facut cu toti angajatii: in perioada de preaviz i-a stresat pe angajati la maxim facand in asa fel incat sa nu le dea banii pe care i merita. Si nu asi vrea sa merg la munca 15 zile pe degeaba!
Buna ziua! Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu un sfat! lucrez de o luna jumate la o firma si vreau sa plec pentru ca nu mai rezist la stresul de acolo! dar nu mai vreau sa mai stau si in preaviz. ce sa fac?? mi-e frica ca daca plec imi vor desface contractul de munca indisciplinar si nu vreau!! exista o alta posibilitate sa nu efetuez perioada de preaviz???