avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Activitate msdos85

Activitate msdos85

E o practica deja cunoscuta. Pentru un abonament suplimentar de aproximativ 35 de lei/luna, furnizorul vine si face verificarile care corespund in sistem. In Arad foarte multi batrani au patit la fel. Stau la casa, venea un tip pe bicicleta, iti lasa o notificare in posta ca a 2-a zi , intr-un anumit interval orar, vine sa verifice instalatia. Si tot ala pe bicicleta venea sa faca verificarile.
Multumesc pentru raspuns. E la tara casa, si de 30 de ani doar o singura data, anul trecut, au fost toaletati copacii. Desi cel de langa mine e complet uscat, au taiat doar o creanga care era exact peste fire. Voi insista cu sesizarile.
Un copac uscat de pe spatiul public va cadea pe casa mea. In fata casei mele se afla un castan de 8-10 m . E intrea casa mea si linia de alimentare cu energie electrica, aprox 4-5 metri intre casa si linie. In 2017 am facut o sesizare la primarie cand am vazut ca incepe sa se usuce copacul, pe o adresa de yahoo, nu aveau alt mail atunci, si nu am primit numar de inregistrare. In prezent, copacul e complet uscat, si sunt doar 2 variante, cade pe casa mea, sau pe linia de alimentare din sat. As vrea sa fac o noua sesizare scrisa, de data asta personal, cu numar de inregistrare, in care sa citez si sesizarea facuta anterior, am pe mail sesizarea de atunci, pot face un print screen sa dovedesc acest lucru, atasat la noua sesizare. Intrebarea e, avand in vedere ca sunt in cunostinta de cauza, si urmeaza a 2-a sesizare in privinta asta, pot face o asigurare facultativa la casa ? repet, situatia e iminenta, singura chestie e ca nu stiu cand va cadea. Daca fac , sau nu fac o asigurare , in momentul in care imi cade copacul pe jumatate de casa, pot actiona in instanta primaria in baza sesizarilor facute ?
Multumesc. Voi face o adresa scrisa cu numar de inregistrare , sa poata fi consemnata la dosar, daca e cazul.... Am cerut un sfat de la departamentul juridic de la fostul loc de munca, notificarea a venit fara confirmare de primire...si mi-au confirmat ce ati specificat mai sus.

Multumesc inca o data pentru raspuns.
Multumesc pentru raspuns. In principiu, ma gandeam si eu la fel, dar am preferat sa am un punct de plecare in discutia care va urma acolo. Cum am specificat, nu e problema suma sau achitarea ei, doar termenul exagerat ....Din punctul meu de vedere, ar fi fost logic sa primesc o notificare la incheierea anului universitar, adica in 2018 . Si se specifica si pe notificare, 2017-2018, status: exmatriculat . Multumesc inca o data .
Notificare de plata de la facultate dupa mai bine de 3 ani .

In 2003-2007 am fost inscris la o facultate la zi. Din motive financiare, in ultimul semestru din anul 4 nu am mai putut achita ultima rata, si am fost exmatriculat.
In 2015 m-am inscris din nou, anii respectivi au fost recunoscuti, am fost trecut direct in anul 3, cu recunoasterea examenelor promovate, corelarea materiilor din perioada in care se faceau 4 ani cu cea de acum in care se fac 3....etc.. avans platiti la inscriere. Situatia a facut ca in acelasi an sa incep un job nou, si clar nu am mai ajuns la facultate .
In 2017 am schimbat job-ul , si cu speranta ca la noul loc de munca ar fi patronul putin mai flexibil, m-am inscris din nou...aceiasi poveste, avans achitat, trecere direct in anul 3..etc ...
Ei bine , nu a fost asa, deplasari, delegatii, lucru peste program...din nou nu am ajuns pe acolo.
Surpriza a venit insa, saptamana trecuta, cand am primit o scrisoare cu notificare de plata restanta pentru anul universitar 2017-2018, cu tot cu penalizari, termen de plata 15 zile, sau actionare in instanta. Nu ar fi suma o problema, sau achitarea ei, dar sa trimiti o notificare de plata pentru anul 2017-2018, in luna decembrie al anului 2021 ? In conditile in care pana acum nu am mai auzit de ei, nu mi-am schimbat nici numarul de telefon, nici adresa de mail furnizata la inscriere.... In schimb mi-am schimbat domiciliul, chiar daca ai mei stau la fosta adresa, si orice corespondenta pe adresa veche ar fi ajuns la ei, deci implicit, la mine. Deci ce ar fi de facut in cazul asta ?
Impotriva DGASPC, de care apartine centrul. Totusi sunt 11-12 ani in care nu s-a facut nimic pentru izolarea/limitarea deranjului provocat vecinilor. Sa ai o casa la tara, ca si loc de refugiu si relaxare, si atatia ani sa mergi acolo si sa ai parte de urlete, galagie, beneficiari lipiti de gard cerand tigari ... nu prea mai e loc de relaxare ... Si povestea continua .... Ajung sa vand casa doar pentru ca s-a trezit cineva sa faca un centru acolo ?
Notarea posesiei în cartea funciară : care sunt drepturile si limitarile ?

Cer un sfat in privinta asta pentru urmatoarea situatie: un amic a locuit cu un batran bolnav. Inainte sa isi faca orice acte , batranul a decedat. Dupa consultari cu notari/juristi , clar ca se aplica legea mostenirii, si el nu are nici un drept. Dupa deces copii au fost anuntati, nu sunt in tara de 30-40 de ani. Sunt 2 ani de la deces, de cand tot asteapta sa vada daca vin copii sa faca succesiunea, dar nimic. Toate actele casei sunt la el, de la contract de cumparare, plan de situatie topografica, absolut tot ce tine de casa. Daca face notarea posesiei în cartea funciară, clar ca in urmatorii 3 ani, daca vin mostenitorii, e dreptul lor. Dar : daca se face notarea posesiei, din momentul respectiv, din punct de vedere legal, investitiile in casa cu factura, pot fi recuperate de la mostenitori daca isi cer dreptul in cei 3 ani ? Si dupa trecerea celor 3 ani, se pare ca la noi in oras primaria / cartea funciara, sau cine se ocupa de "transcrierea" proprietatii pe numele celui care a facut notarea posesiei, nu e acceptata. Din 2 surse, o angajata a primariei, si topograful care a vazut actele, l-au avertizat ca dupa scurgerea celor 3 ani, are toate sansele sa se refuze notarea lui ca si proprietar.
Ce variante legale sunt pentru folosirea/publicarea unor filmari din curtea mea, care in lipsa gardului dintre mine si un "CENTRUL DE RECUPERARE ŞI REABILITARE NEUROPSIHICĂ" , surprind si zona in care dau foc angajatii centrului deseurilor si gunoaielor ?

Varianta scurta. Acum aproximativ 11-12 ani in satul in care am o casa, m-am trezit cu centrul respectiv langa mine. A fost renovata cladirea veche a primariei si spitalul vechi si s-a deschis centrul. Nu a fost nimeni informat, nu s-a cerut parerea vecinilor (desi a mea era prima casa locuita de langa centru).
Trecand peste galagia, urletele si restul neregulilor de acolo (si nu e placut sa iesi dimineata in cure si sa ai 5-6 beneficiari la gard care abia asteapta sa te trezesti sa ceara tigari), au trecut cativa ani pana am facut o reclamatie la protectia mediului. Nu exista fosa septica, doar o groapa in pamant zidita cu boltari, bolnavi cu HIV, hepatitat, etc, fantana mea e cea mai apropiata de ei, deseurile le ardeau in curte ... Dupa controlul de la protectia mediului, consiliul judetean a alocat fonduri pentru o fosa de 8000 de litri, in conditiile in care in proiect erau prevazute 2 de 24000 de litri, si un container mare, metalic, pentru celelalte deseuri, pe langa cele menajere.
Pentru moment a fost ok, doar ca fosa respectiva nu se vitanjeaza la timp, sau aproape deloc, pe timp de vara te omoara mirosul in tot centrul. Pe langa asta dupa nenumarate discutii locale s-a inceput contruirea unui gard din scandura pe bucata de gard dintre curtea mea si curtea lor. S-a construit pe jumatate, iar restul materialelor s-au realocat catre un foisor care se pare ca era mai important. La ultima discutie cu seful de centru, mi s-a spus ca au din nou ceva contructii, si daca mai raman materiale se termina gardul, daca nu, nu ... ca "eu si asa nu merg acolo asa des".
In toti anii astia tot centrul e ingradit cu plasa de buzau ramasa de la contructii ... pe timpul verii iar s-a reluat arderea deseurilor in curte, surprinsa de camerea mea de supraveghere din curte ... la ultima evadare a unui beneficiar mi s-a cerut permisiunea sa intre la mine in curte sa caute prin anexe daca nu s-a ascuns pe acolo, ca sa vad dupa aia pe camere ca gardianul de pe tura a sarit gardul la mine in curte cu 3-4 ore inainte sa mi se ceara permisiunea .... si multe, multe altele ...
Am inteles. Multumesc pentru lamuriri.