avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Activitate arlandh

Activitate arlandh

Multumesc frumos!
Răspuns la discuția Dezbatere succesiune
Multumesc frumos pentru atentia, timpul acordat si raspunsul dat!
Buna seara!
In anul 2000, tatal meu (intre timp decedat), in conformitate cu prevederile Legii 1/2000, solicita retrocedarea unei suprafete de teren arabil.
In 12.04.2013, dupa o lupta acerba, prin proces verbal mostenitorii suntem pusi in posesie cu o suprafata echivalenta de teren agricol din categoria islaz.
In baza acestui proces verbal, ingrijim islazul, achizitionam 100 ovine si achitam taxele aferente pentru anii 2013-2017, la primarie, la biroul taxe si impozite locale.
In luna noiembrie 2017, noul primar al localitatii, invocand Legea 165/2013, care a intrat in vigoare pe 20 mai 2013, ne convoaca la sediul primariei pentru a reface procesul verbal emis in 12.04.2013, pe care pur si simplu cu de la sine putere nu-l recunoaste.
Ce-i de facut?
Va multumesc!
Buna seara!
Tatal meu a decedat in 2001 iar dupa el au ramas doi mostenitori: sotia (mama mea) si fiul(eu). Din diverse motive nu am dezbatutu succesiunea. Totusi in 2005 din necesitatea de a reprezenta interesele noastre(ale mamei si ale mele) referitoare la restituirea unui teren agricol conform Legii nr.1/2000, eu,fiul, am solicitat si obtinut de la biroul notarial public un certificat de calitate de mostenitor.
In 2013, mama sufera AVC in urma careia devine persoana cu handicap grav permanent, de atunci aflandu-se in ingrijirea mea directa si nu se pune problema de a o abandona intro casa de batrani.
Cu cine mai dezbat succesiunea dupa tata?
Dezbaterea succesorala este obligatorie in orice situatie? Mai are rost in cazul meu?
Va multumesc!

Exista si alte cai?
Discuție Varianta optima
In baza legii 18/91, dintre urmasi (fii), 2 au facut cerere pentru reconstituirea dreptului de proprietate dupa tatal lor.
Titlul a fost emis pe numele celor 2, care au facut cerere, pentru o suprafata de 7,1 ha teren extravilan, formata din mai multe parcele.
Fiind frati adevarati, cei 2 s-au inteles si pe timpul vietii lor au folosit impreuna terenul extravilan, impartind cheltuielile si veniturile in 2 parti egale.
Cei doi frati, trecuti pe titlul de proprietate, au decedat.
Urmasii lor au dezbatut succesiunea pentru terenul extravilan, fiecare parte (formata la randul ei din mai multi succesori) avand impreuna prin insumare, o cota indiviza de ½.
Succesorii primului frate decedat au fost: sotia si 4 fiice avand impreuna prin insumare cota indiviza de ½ . Ulterior, sotia primului frate a decedat si ea, urmand o noua succesiune, dupa care cele 4 fiice raman impreuna tot cu cota indiviza de ½ din 7,1 ha.
Succesorii fratelui al doilea : sotia si trei fiice, avand impreuna prin insumare cota indiviza de ½ din 7,1 ha.
Cadastrul si intabularea pentru parcelele suprafetei de 7,1 ha nu sunt facute.
Succesorii primului frate vor sa vanda.
Vanzarea nu poate fi facuta fara cadastru si intabulare,operatiuni costisitoare.
Succesorii celui de al doilea frate spun ca nu au bani pentru a participa la plata cheltuielilor generate de operatiunile de cadastru si intabulare.
Ce cale ar fi optima de urmat pentru cei care vor sa vanda?
Intai sa ceara iesirea din indiviziune si apoi sa faca cadastru si intabulare?
Se poate efectua iesirea din indiviziune fara cadastru si intabulare?
Va multumesc!

Cu scuzele de rigoare, am omis sa precizez ca dezbaterea succesorala nu a inclus si terenul arabil de 6 ha, pentru care eu si varul meu am platit taxele si impozitele pe jumatate.
Buna ziua!
In baza Legii 18/1991 a fost emis titlul de proprietate pentru 6 ha teren arabil, avand ca autor pe bunicul (decedat) si ca mostenitori pe 2(doi) copii : tatal si unchiul meu. Au murit tata si unchiul. Mostenitorii dupa tata (eu) si dupa unchiul (varul meu) si-au dezbatut succesiunea. Eu vreau sa vand partea din terenul arabil (3 ha),care mi se cuvine dupa tatal meu, dar nu pot face vanzarea fara cadastru si intabulare. Varul meu spune ca nu are bani pentru cadastru si intabulare. Daca voi plati singur aceste operatiuni am posibilitatea de a recupera banii investiti? Cum trebuie sa procedez? Va multumesc!
Răspuns la discuția Batran aruncat de copii
Aveti nevoie de documente medicale emise de medicii specialisti, din care sa reiasa gradul de handicap in care bunica dumneavoastra poate fi incadrata.Cu acestea, va adresati Comisiei judetene a persoanelor adulte cu handicap. Dupa ce obtineti actul prin care se atesta gradul de handicap, exista posibilitatea, in situatia gradului de handicap grav, ca primaria localitatii unde domiciliaza bunica sa angajeze un asistent personal al carui salariu net lunar va fi de aproximativ 700 lei. Veti primi si 290 lei lunar de la Comisia judeteana a persoanelor adulte cu handicap. Asistent personal poate fi si un membru al familiei. Primul pas, daca va hotarati, megeti la serviciul specializat din primarie. Veti avea mult de 'alergat' dar nimic nu se obtine fara efort.
Buna ziua!
30 de ani am fost angajat cu contract de munca in acelasi judet unde am si domiciliul.
De 2 ani lucrez intr-un alt judet.
La ce casa de pensii sunt arondat in prezent?