Buna ziua
Astazi 27.09.2023 , presedintele asociatiei de locatari a afisat o factura emisa de enel in val de 17.423,50 lei reprezentand regularizare + estimare pt perioada 22.11.2021 -31.08.2023 ( 22 luni ), reprezentand energia reactiva inductiva care nu a fost facturata in aceasta perioada desi s-a comunicat indexul. Costul care l-a afisat presedintele pt aceasta factura / apartament este de 70 lei ( Total apartamente : 220 ) .
In aceasta factura emisa de enel , nu este mentionata acest tip de energie . Doar in informarea expusa de d-na presedinta la care a atasat si factura emisa de enel este mentionata acest tip de energie .
Intrebarea mea este urmatoarea :
De ce Enel emite dupa 22 de luni aceasta factura , iar d-na presedinte , afiseaza doar factura enel . Nu trebuie afisata si informarea enel privind tipul de energie mentionat( energie reactiva inductiva ) mai sus , pt care s-a emis factura de regularizare ?
Am rugamintea sa-mi raspundeti la urmatoarea situatie :
Mamei mele i-a fost fost donat un loc de veci . Persoana care a facut donatia i-a precizat faptul ca dupa decesul ei , copii dansei nu vor beneficia de aceasta donatie . In acest caz este nevoita sa - l cumpere ea sau noi copii pt a beneficia de acest loc de veci ?
Multumesc anticipat pentru raspuns
Buna ziua
Am o intrebare si doresc ca o persoana competenta in acest domeniu daca doreste sa imi raspunda .
Un prieten in momentul de fata a terminat perioada de somaj la care a avut dreptul , iar de o saptamana a devenit o persoana fara venituri .
Stiu ca , conform noului cod fiscal art 180 , persoanele care nu realizeaza venituri vor trebui sa depuna declaratia 604 pt a plati CASS .
In cazul in care detine un cont in banca cu economii realizate in decursul timpului , in ce categorie se incadreaza ? Realizeaza sau nu realizeaza venituri ? Depune declaratia 604 sau nu ? Aceasta situatie se incadreaza la alt articol din codul fiscal ?
Am fost concediat in baza art 65 CM pt motive ce nu tin de persoana angajatului, iar in decizia de concediere se mentioneaza ca pot sa contest aceasta decizie in termen de 30 de zile la Tribunalul Brasov, pe raza judetului unde are sediul social firma la care am lucrat .
Intrebari :
1. In mod normal nu pot contesta aceasta decizie de concediere la tribunalul pe raza orasului in care am domiciliul ( eu am domiciliul in Bucuresti ) ?
2. Pot contesta decizia de concediere pt a se putea constata nulitatea ei deoarece nu au mentionat corect instanta la care ma pot adresa ?
Am accidentat o persoana pe trecerea de pietoni.
Are urmatorul diagnostic : traumatism cranio cerebral minor , grad 0 , prin accident rutier, cu plaga frontala dreapta cu hematom , fractura nazala fara deplasare. Persoana a avut 2 zile de internare in spital ( dar nu a stat nici un moment in spital si a plecat acasa).
Intrebare : Cate zile de ingrijiri medicale poate primi de la IML?
La ce articol penal din Codul Penal se poate incadra fapta?