avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 370 soluții astăzi
Forum Activitate Carmen_A

Activitate Carmen_A

athe a scris:

taxa de intabulare se plateste ori de cate ori se schimba proprietarul imobilului a carui intabulare se cere. era interesant sa precizati cum au motivat cei de la biroul de carte funciara respingerea cererii dvs de radiere.

poate nu m-am exprimat eu bine "respins". mi-au dat referat, "nota de completare" si, cerand informatii suplimentare mi s-a cerut sa aduc acel certificat fiscal.
eu nu o vad ca o schimbare de proprietar: si acum sunt proprietar, numai ca raman proprietar cu drepturi depline. mie tot mi se pare o dubla taxare...
poate doar sa ma taxeze acum la jumatate din valoarea apartamentului, pentru partea fostului...
multumesc frumos pentru raspunsuri!
buna ziua! apelez la ajutorul dvs. intrucat trec printr-o situatie care mie mi se pare ciudata. pe scurt, prin sentinta definitiva si irevocabila de divort din 2008, prin tranzactia incheiata de comun acord, am dobandit proprietatea deplina asupra unui apartament. in 2006, atunci cand apartamentul a fost cumparat, s-au facut toate formalitatile, inclusiv intabularea dreptului de proprietate pe numele amandorura, care s-a taxat cu o suma deloc neglijabila...
astazi, prezentandu-ma la oficiul de cadastru pentru a inregistra dreptul de proprietate numai pe numele meu (conform tranzactiei), am avut surpriza sa mi se solicite din nou taxa de intabulare, calculata la valoarea care va reiesi din certificatul fiscal de rol pe care mi-au cerut sa il aduc de la adm. financiara. ceea ce nu mi se pare normal si corect. am mai platit o data taxa de intabulare! ce parere aveti? e corect ce zic cei de la oficiul de cadastru Bucuresti? ce ma sfatuiti sa fac? mentionez ca cererea de radiere a dreptului de proprietate a fostului si de inscriere numai pe numele meu mi-a fost respinsa cu referat de completare...
multumesc anticipat pentru sfaturile dvs.!
Multumesc mult pentru raspunsurile oferite.
Macar acum stiu de unde sa incep. Dar totusi nu am inteles de ce as avea nevoie de "c) consimţământul, dat în formă autentică, al celuilalt soţ, în cazul schimbării numelui de familie comun purtat în timpul căsătoriei;" sau asta era valabil doar in cazul in care nu am fi fost divortati?
@m_ella2005: stiu ca instanta nu ma putea obliga sa pastrez numele, dar la acel moment inca mai credeam ca povestea va avea un altfel de deznodamant...
Buna tuturor si multumesc anticipat pentru raspunsurile oferite!
Nu stiu daca s-a mai discutat vreodata un subiect pe aceasta tema, am cautat pe forum, dar nu am gasit informatii, de aceea apelez la sfaturile voastre acum. Ce trebuie sa fac, care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez, dupa un divort incheiat, pentru a reveni la numele cu care m-am nascut? Pentru ca dupa divort, pronuntat si definitivat in urma cererii lui, am ramas cu numele dobandit in urma "minunatei" casatorii... De la sentinta definitiva au trecut deja 2 ani... Si din pacate abia acum am ajuns la concluzia ca nu merita sa-i port in continuare numele, sa ajung sa ma odihnesc sub o cruce care sa aiba numele lui pe ea... Ce ma sfatuiti sa fac, cum pot reveni la numele meu? Multumesc frumos!
Am inceput actiunea. Asteptam primul termen. Sper sa se judece corect, dupa fapte si nu dupa alte "criterii".
Sper sa ma puteti ajuta cu un sfat in urmatorul caz: tatalui meu i s-a modificat contractul de munca in timp ce se afla in concediu medical. S-a schimbat functia (de la director general la economist) si salariul (s-a micsorat chiar sub limita prevazuta de contractul colectiv de munca la nivel de ramura). Nu i s-a adus la cunostinta nici o informare, nu i s-a dat sa semneze nici un act aditional la contractul de munca. Insa statul de plata este facut cu noul salariu pe care o perioada a refuzat sa il ridice, depunand in schimb la registratura societatii cereri de calculare corecta a salariului, in care mentioneaza ca salariul care apare pe stat nu este cel din cartea sa de munca.
Acum, neavand nici un act adititional, nici o informare, absolut nimic din ceea ce cere codul muncii, plus ca aceste modificari s-au produs in timpul concediului medical, ce ma sfatuiti sa fac? Mi-e teama ca s-a tras intentionat de timp ca sa nu se mai poata face nimic.
Imi puteti da articolele exacte din Codul Muncii (sau alta lege) care care se refera la ilegalitatea acestor aspecte?
Va multumesc din suflet,
Carmen
Un fost angajat al unei societati pe actiuni, si-a pastrat calitatea de actionar la aceasta societate, detinind un procent insemnat- peste 10% din capitalul social. Acesta isi infiinteaza o societate comerciala- un S.A. - unde este actionar majoritar, societate cu acelasi profil de activitate devenind un puternic concurent pentru prima societate.
Participind la Adunarea Generala a Actionarilor la societatea la care inca detine peste 10% din actiuni, cu votul lui influenteaza negativ strategia societatii si foloseste informatiile pentru a concura mai acerb cu societatea sa nou infiintata.
INTREBARE Cum poate societatea contracara aceasta situatie si in baza carui act normativ ?
Multumesc frumos,
Carmen