buna ziua,
beneficiez de indemnizatie crestere copil pana la un an, respectiv ian. 2012, si vreau sa ma inscriu la master in aceasta toamna (facultatea am absolvit-o in urma cu cativa ani). va rog sa-mi comunicati conform noilor reglementari daca se intrerupe indemnizatia de crestere a copilului sau stimulentul de insertie pana la 2 ani?
multumesc!
Buna,
1.Va rog sa-mi explicati daca pot beneficia de stimulentul de 500 lei, daca intru in concediu crestere copil din somaj, iar pana cand copilul va implini un an imi voi gasi un loc de munca nou?
2.Mai pot opta in acest caz de concediu fara salariu in al doilea an de la noul amgajator sau poate de la Agentia de Somaj?
3.Ce se intampla in aceasta situatie cu lunile de somaj care s-au suspendat in momentul intrarii in concediu pre si postnatal?
Va multumesc!
buna ziua,
va rog sa-mi spuneti care dintre urmatoarele primeaza pentru tata, in cazul nasterii copilului: cele 5 zile acordate de stat sau 2 zile prevazute de Regulamentul de ordine interioara sau de Contractul colectiv de munca la nivel de unitate (din pacate nu stiu care dintre ele), mentionez ca nici una dintre cele 2 nu le-am semnat inca.
va multumesc!
Buna ziua,
Va rog sa-mi comunicati daca este posibila urmatoarea situatie: s.c. a hotarat trimiterea in somaj a unei parti a angajatilor, a acordat preavizul si a hotarat plata concediului de odihna neefectuat. Angajat care este aproape de varsta pensionarii doreste efectuarea acestor zile de concediu (nu in perioada de preaviz) si apoi zilele de preaviz, in scopul acumularii a circa 2 luni de vechime in munca. Poate sa-si sustina din punct de vedere legal aceasta hotarare in fata angajatorului?
Multumesc!
Buna ziua!
Va rog sa-mi spuneti la ce varsta se poate pensiona un domn nascut in 25.03.1953, in conditiile in care are 39 ani 8 luni vechime totala neintrerupta in munca, din care 25 ani in grupa II.
Va multumesc!
buna ziua,
va rog sa-mi spuneti care este conform legislatiei ultima zi lucrata in cazul unui contract individual de munca pe perioada determinata de 3 luni de la 05.07-05.10 si incepand cu ce data se reia somajul suspendat 05.10 sau 06.10?
multumesc!