avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... se poate solicita concediu de odihna inainte de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

se poate solicita concediu de odihna inainte de preaviz concediere

Buna ziua,
Va rog sa-mi comunicati daca este posibila urmatoarea situatie: s.c. a hotarat trimiterea in somaj a unei parti a angajatilor, a acordat preavizul si a hotarat plata concediului de odihna neefectuat. Angajat care este aproape de varsta pensionarii doreste efectuarea acestor zile de concediu (nu in perioada de preaviz) si apoi zilele de preaviz, in scopul acumularii a circa 2 luni de vechime in munca. Poate sa-si sustina din punct de vedere legal aceasta hotarare in fata angajatorului?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Mihaiela Dragomir , Avocat 16:06, 29 Noiembrie 2010
Desigur, e dreptul sau sa beneficieze de concediul de odihna.
Daca deja ati primit decizia de concediere trebuie sa face-ti cerere sa va plateasca CO neefectuat;
Trebuia facuta cererea de CO inainte de a primi decizia de concediere--dar poate gasiti intelegere -incercati.
Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna in perioada pravizului deea_nov deea_nov E posibil ca salariatul sa beneficieze de concediul de odihna in perioda preavizului? Adica daca mai are 15 zile de CO poate sa le consume in perioada de ... (vezi toată discuția)
Co anuleaza previzul? gabrielle_24 gabrielle_24 Buna ziua, Sunt angajata de 4 ani la o firma SRL cu contract pe perioada nedeterminata, iar zilele trecute seful m-a anuntat ca vrea sa schimbe \"echipa\" ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna neefectuat in caz de demisie Kinga22 Kinga22 In cazul in care nu mi-am efectuat concediul de odihna nici din anul precedent si nici din anul curent si sunt in preaviz,la sfarsitul preavizului(din cate ... (vezi toată discuția)