avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Beneficiez de stimulent dupa CCC daca am fost in somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Beneficiez de stimulent dupa CCC daca am fost in somaj?

Buna,
1.Va rog sa-mi explicati daca pot beneficia de stimulentul de 500 lei, daca intru in concediu crestere copil din somaj, iar pana cand copilul va implini un an imi voi gasi un loc de munca nou?
2.Mai pot opta in acest caz de concediu fara salariu in al doilea an de la noul amgajator sau poate de la Agentia de Somaj?
3.Ce se intampla in aceasta situatie cu lunile de somaj care s-au suspendat in momentul intrarii in concediu pre si postnatal?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:09, 16 Februarie 2011
1. Daca ati optat pentru CCC pana la un an si inainte de a implini copilul un an veti obtine venituri din salariu veti beneficia de cei 500 lei lunar pana ce copilul implineste 2 ani.
2. Daca veti fi in CFP nu veti mai avea salariu deci nu veti mai beneficia de stimulent.
3. Dupa terminarea CCC va duceti la Agentia de Somaj si veti beneficia de restul neefectuat din perioada de somaj initiala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pt cresterea copilului ContSters281689 ContSters281689 Buna ziua,am s eu o problema.sunt in an terminal la facultate,dar sunt insarcinata,facultatea nu mi a permis sa muncesc intr un loc stabil cu carte de ... (vezi toată discuția)
Mai pot solicita concediu de crestere a copilului? mmusatinul mmusatinul In luna mai 2012, dupa terminarea concediului de maternitate si lauzie, m-am intors imediat la serviciu si am solicitat stimulentul de insertie. Acum as dori ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate cu contract pe perioada determinata popraluca popraluca buna ziua! Situatia mea este urmatoarea: am contract de munca pe perioada determinata pana la data de 31 august 2014. anul aceste in mai trebuie sa nasc si as ... (vezi toată discuția)