avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Activitate innainna1968

Activitate innainna1968

Răspuns la discuția Recuperare garantie
Multumesc foarte mult!
Răspuns la discuția Recuperare garantie
Eu vroiam sa aflu ce poate face ITM-ul in urma reclamatiei mele:ii amendeaza si ii obliga sa-mi restituie garantia,sau numai ii amendeaza?.Am toate
Nici una din prevederile legale n-au fost respectate:banii n-au fost pusi intr-un cont,s-a folosit societatea de ei ,si nici termenul de restituire,dupa 6 luni,cum e stipulat in contractul de munca,pe care eu l-am semnat la angajare.
Pentru a economisi timp,bani si nervi,as fi vrut sa stiu ce trebuie sa fac .Am toate dovezile ,mai exact ,toti fluturasii de salariu ,pentru a face dovada tuturor opririlor de garantie,si necompensarii concediului de odihna,aferent anului in care mi-am facut lichidarea.
Am lucrat timp de 10 ani la o firma ,unde luna de luna mi-a fost oprit 10% din salariu ,ca si garantie.Anul trecut in iunie mi-am dat demisia,urmand ca dupa 6 luni sa -mi iau si banii din garantie,dupa cum era stipulat in contractul de munca.....numai ca, nici in ziua de azi nu s-a intamplat acest lucru.De curand am discutat cu directorul acestei societati,care refuza sa-mi dea garantia,sub pretextul ca nu are bani si oricum nu am ce sa-i fac,eventual pot sa-l dau in judecata,si timp de vreo 3 ani ne vom plimba prin tribunale.

Chiar asa sa fie?Nu exista nici o autoritate unde sa pot reclama lucrul asta,sau care sa-l poata obliga sa respecte contractul meu de munca?Acesti bani care ne erau opriti nici macar nu erau depusi intr-un cont ,se folosea societatea de ei,de aici si problema.Este o societate mare cu cateva sute de angajati,nu-s o mare problema acesti bani,e rea vointa din partea acestui om.Ce trebuie sa fac?

Eu am plecat in regula ,am predat tot,n-am nici o datorie fata de societate.
Am probleme cu Ditrigaz-ul,pe care nu stiu cum sa le rezolv.Au venit sa schimbe contoarul care se apropia de data limita de valabilitate,si fiindca cel vechi avea cadranul galben,din plastic fisurat,l-au sigilat si l-au dus la P.N.T,de unde am primit o invitatie dupa vreo saptamana.La prezentarea noastra,si dupa examinarea metrologica,au spus ca am prejudiciat societatea si ca trebuie sa platim,fara a se stipula o suma concreta,deoarece raportul spune ca acesta a fost strans cu menghina.Acum un an ,noi am facut niste modificari la casa,mai exact am izolat casa termic si fonic,am avut muncitori acasa,nu am facut nici un fel de smecherii la contoar niciodata,defel suntem buni platnici la toate utilitatile,facturile la gaze fiind un pic mai mici in ultimul an ,asta fiind si scopul izolatiei casei.Noi am presupus ca muncitorii au sprijinit cumva scara in contoar si de aicea concluzia lor cu menghina.Anul asta ,din greseala,a fost atins cu o teava si s-a spart cadranul.Mentionez ca acest contoar functiona corect,lucru dedus si la metrologie.Am facut o adresa, catre societate,in care cerem sa fie facuta o alta examinare de metrologie si sa se studieze istoricul consumului si a platilor facturilor,care au fost intotdeauna platite la timp si nu au oscilatii mari de consum,decat cele normale,avand in vedere oscilatiile de vreme.Raspunsul lor a venit foarte greu si spune ca vom suporta rigorile legii ,deoarece nu s-a putut rezolva pe cale amiabila,si ca vom plati contoarul,examinarea metrologica si prejudiciul.Care prejudiciu,cum au stabilit acest prejudiciu?Trebuie sa ma credeti pe cuvant ca nu am facut nimic la contoar si nu vreau sa platesc pentru ceva ce nu am facut,desi parca toate argumentele lor stau impotriva mea,mai putin istoricul facturilor.Ce pot face?Sa-i dau in judecata,oare nu ma lupt cu morile de vant?
Discuție preluare
Anul trecut am cumparat o firma cu datorii la stat,ii mai pot obliga pe fostii asociati sa-si plateasca datoriile?

Discuție obligatie
Ce ii pot face unei persoane care mi-a vandut abuziv utilajale dintr-o sc,fara a avea vreo baza legala?Cum imi pot recupera ban
ii pa care aceasta si-a insusit?De la aceasta persoana am cumparat firma,mai aveam sa-i dau niste bani,si ca sa fie sigura ca-i ia ,mi-a vandut utilajele.Mentionez ca nu exista decat o intelegere verbala intre noi ,nimic scris.Prin abuz a preluat cheile firmei de la unul din angajati.Problema este ca imi trebuiesc acesti bani urgent,ptr plata datoriilor la stat,si nu stiu cum sa-i recuperez.Persoana respectiva nu-mi raspunde la tel.
Discuție inselatorie
Buna ziua!Am si eu o mare problema,si nu stiu cum sa o rezolv.am mare nevoie de sfaturi de specialitate.Fiica mea in varsta de 20ani,a deveni patronul unei societati comerciale ,cu 50%din actiuni anul trecut,datorita prietenului ei ,care are si el are o firma in aceleasi conditii, pe motiv ca nu vrea sa se certe cu asociatul lui,a facut actele firmei pe numele fiicei mele si pe numelele unui alt baiat la fel de ignorant.Cand au luat firma ,aceasta avea deja datorii la stat de 5000lei.Unul dintre cei doi asociati,de la care au cumparat, a plecat in stainatate,iar celalalt este in tara,urmand sa incaseze in rate ,partea lui de 4000euro.De firma s-a ocupat prietenul fiicei mele pana luna trecuta ,cand ei s-au certat si acesta si-a luat mana de pe firma ,lasand-o in seama fiicei mele,cu toate datoriile acumulate in aceasta perioada.In total firma are datorii in jur de 12000lei,la stat si la furnizori.In momentul in care a realizat ca firma nu merge ,nu produce nici cat macar sa faca aprovizionarea, a dat anunturi ca vinde firma ,fara succes insa.A gasit insa,un cumparator pentru utilaje,cu care a negociat un pret de 2500euro,bani cu care ar fi achitat datoriile la stat.Numai ca,fosta patroana,cea careia mai avea sa-i dea 4000 euro,avand cheile de la firma,a vandut aceste utilaje in lipsa ei si a luat banii.In momentul cand a fost cumparata firma ,toate negocierile au avut loc intre prietenul fiicei mele si fostii patroni,fara a exista ceva scris intre acestia,deci fosta patoana nu are nimic la mana,precum ca cineva se obliga sa-i dea cei 4000euro.In felul acesta, fiica mea,a ramas numai cu o firma plina de datorii ,fara nici o posibilitate de a rezolva cumva situatia.Ea este studenta la o facultate de drept,nu-si gaseste un servici,nu are nimic pe numele eisi este intretinuta de noi,parintii.Cu prietenul ei avea o relatie serioasa,de 2 ani,urmand sa se casatoreasca.O sperie foarte tare urmarile acestor fapte,intrucat si-a ales o astfel de profesie.Noi ,parintii,suntem niste oameni de rand,cu venituri modeste,cu o rata la banca,tocmai ptr a mari casa noastra in vederea casatoriei ei.Deci nu avem nici o posibilitate de a o scoate din rahatul asta.V-as ruga mult sa-mi spuneti daca exista o rezolvare,care ar fi aceasta si mai ales care vor fi consecintele legale ale acestor fapte.DE CE NU-MI RASPUNDE NIMENI?ASA-I CA NIMENI NU GASESTE VREO REZOLVARE?