avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Activitate Marius20100

Activitate Marius20100

Răspuns la discuția Recuperare imprumut?
Va multumesc pentru raspuns!
Si cum gasesc acest executor judecatoresc responsabil de adresa debitorului?
Buna ziua!
Acum ceva timp am imprumutat unei cunostinte o suma de bani. Am facut contract de imprumut la notar, fara garantie, cu titlu executoriu. Acum, dupa ce termenul de returnare a banilor a trecut si dupa vreo 2 amanari din partea celui imprumutat, vreau sa stiu ce cai legale am pentru a-mi recupera banii.
Va multumesc.
Discuție Lamuriri TVA
Buna ziua,
Voi deschid un magazin online, costituit ca si SRL. Achizitionez marfa de la furnizori din U.E. si SUA si o vand in Romania persoanelor fizice.
Imi este neclara chestiunea TVA, asa ca am urmatoarele intrebari:
1.Daca ma inrgistrez platitor de TVA: cumpar din U.E cu tva, vand in ro cu tva. Cum imi deduc TVA-ul pt produsele cumparate din uniunea europeana?
2. Platitor de TVA, cumpar marfa din SUA. La vama platesc TVA pt marfa importata, vand cu TVA, apoi imi deduc TVA platit in vama?
3. Ma inregistrez neplatitor: Pot cumpara din UE platitnd doar valoarea marfii, fara TVA? In caz ca da, voi vinde in tara fara TVA si nu voi deduce nimic?
4. Neplatitor de TVA, cumpar marfa din SUA. La vama mai platesc TVA?

Una peste alta, cum ar fi mai avantajos? Mentionze ca nu o sa depasesc 65.000 euro/an cifra de afaceri.

Va multumesc anticipat
Am inteles. Si daca nu intreprind nicio actiune impotriva lui, in cat timp se prescrie datoria?
Am imprumutat un prieten cu o suma de bani,el insinstand sa facem si contractla notar. Trebuia sa-mi inapoieze banii acum 4 luni. La inceput m-a amanat, pentru ca acum sa nu-mi mai raspunda la telefon.
Eu am contract de imprumut cu el la notar, dar e fara garantii.
De asemeni, nu are pe numele lui casa sau masina.
Ce as putea sa fac in aceasta situatie?

Craciun Fericit!
Salut!

Vreau sa-mi cumpar o casca militara americana de pe Ebay. Este legal? Voi avea probleme la vama?
Buna ziua!
Daca o societate comerciala achizitioneaza o suprafata de teren arabil in vederea arendarii acestuia, costul de achizitie al terenului se ia in consideratie la calculul impozitului pe profit?
Va multumesc anticipat
Răspuns la discuția Achizitie teren cetatean strain
Adica vine cetateanul strain sau reprezentantul lui, isi deschide un SRL ca unic asociat sau asociat cu un cetatean roman si cumpara terenul pe firma?
Buna ziua!

Care este posibilitatea legala ca un cetatean strain sa achizitioneze teren in Romania, persoana juridica?

Va multumesc anticipat
Daca eu, PFA cumpar cherestea de la un producator pe care apoi o transport si o vand direct la clientul meu, am nevoie de autorizatie de la ITRSV si trebuie sa folosesc SUMAL?

Mentionez ca eu cumpar lemnul de la depozitul producatorului, apoi il trimit direct la client.