avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Activitate valicelsi

Activitate valicelsi

Buna ziua!
Privind suspendarea autorizatiei de istructor auto, la unul din puncte, legea spune ca "f) să nu fi fost condamnată printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă pentru o infracţiune la regimul circulaţiei pe drumurile publice, de omor, lovire sau vătămare cauzatoare de moarte, vătămare corporală gravă, tâlhărie, ultraj cu violenţă, ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea liniştii publice, viol, lipsirea de libertate în mod ilegal, luarea sau darea de mită, primirea de foloase necuvenite, sau trafic de influenţă, trafic sau consum de droguri, dacă nu a intervenit reabilitarea sau amnistia;" . Intrebarea mea este daca in cazul unei amenzi penale sau condamnari cu suspendare pe 1 am in cazul unui accident de munca se aplica si aici suspendarea autorizatiei ???
Va multumesc!
Răspuns la discuția Locatari
Nu stiam sigur daca aici trebuie sa merg, acum m-am lamurit! Va multumesc
Discuție Locatari
Buna ziua!
Am si eu o mare dilema pe care nu stiu cum o pot rezolva! Locuiesc intr-n bloc ANL (chiriasi ai primariei). De vreo cateva luni, vecinului de deasupra ii curge apa pe pereti, in exteriorul apartamentului. Am rugat-o sa repare dar a motivat la inceput ca nu curge de la ea. Am adus eu un instalator care i-a aratat defectiunile dar a spus ca "nu are bani luna aceasta dar va repara". Lunile au trecut si nu s-a intamplat acest lucru. Intre timp apa s-a infiltrat prin pereti iar acuma in interiorul apartamentului, acolo unde curge apa, varul a inceput sa se exfolieze si a aparaut si mucegaiul. De reparat nu am convins-o sa repare, la asociatie daca am anuntat a spus ca nu are ce sa- faca, neplatindu-si datoriile catre aceasta. Cui trebuie sa ne adresam s-o roage, s-o convinga sa-si repare instalatiile in casa.
Va multumesc anticipat pentru ajutor!
Răspuns la discuția legea linistii publice
Buna ziua!
As dori si eu un sfat in situatia in care am ajuns. Veciinii mei de deasupra au inceput de la sfarsitul lunii decembrie sa busesca cam dupa ora 23 pana la orele 3-4 noaptea. Am incercat sa vorbim omeneste sa ne lase si pe noi sa dormim dar fara succes ba ne-a si spus ca daca mergem la pollitie nu avem nicio dovada. Dupa vreo 2 nopti de nesomn le-am intrerupt curentul, lucru care a dat roade si a putut si noi dormi. Am anuntat la asociatie ce ni se intampla. Doamna a spus ca o sa anunte politia, lucru care l-a si facut numai ca politia nu a binevoit sa faca numic. Doamna noastra vecina ne-a facut in schimb reclamatie la politie ca oprim curentul. Intr-o zi am gasit in cutia postala un biletel cu numele nr de telefon al olitistului care se ocupa de caz dar care fusese solicitat si de doamna administrator. Am luat legatura cu domnul. Am incercat sa-i explic ce se intampla si ca noi de 5 saptamani nu putem dormi noaptea. Ne-a spus ca vecina a declarat ca nu de la ea se aude. Noaptea trecuta, la ora 2, l-am sunat pe domnul politist sa-l invit sa asculte si dumnealui cu noi zgomotele din apartamentul vecin. A motivat ca "e la deszapeziri dar va trimite trimite o echipa de la municipala sa asculte dumnealor". NU a venit nimeni. Dimineata ma suna domnul politist ca a vorbit cu doamna dar nu a facut nici un zgomot ci doar a stat pana noaptea tarziu la calculator si in plus m-a invitat la politie sa dau cu subsemnatul in urma cererii facute de vecina noastra. Bun, am spus eu, dar cu linistea noastra cum ramane? "Pai nu am timp sa vin caci sunt la deszapeziri" si ne-a lasat balta sa ne spargem capetele. Ce ne sfatuiti sa facem intr-o astfel de situatie, cui sa ne adresam caci eu am concluzionat ca cu acest domn politist nu rezolvam nimic? Nu mai stim ce sa facem, suntem obositi, nedormiti si in plus ne simtim hartuiti dupa bunul plac al unora. Va multumesc anticipat pentru un eventual raspuns!
Răspuns la discuția Accident de munca
Da, dar cel care a produs accidentul poate scapa daca o parte din vina i-a fost transferata fratelui meu pentru "ca se gasea in acel loc in momentul producerii accidentului" asa cum mi-a spus seful de santier? Firma de constructii a fost deja amendata. Noi cum putem ajunge in posesia tuturor actelor cu care am putea merge sa consultam un avocat in vederea deschiderii unei actiuni civile?
Va multumesc!
Buna ziua!

In vara, fratele meu care lucra pe un santier ca inginer este ranit mortal in urma unui accident. Ancheta Inspectoratului de munca a hotarat ca acest accident este accident de munca. Atat politia cat si parchetul, in urma cercetarilor, hotarasc neinceperea urmaririi penale a autorului moral al accidentului. Intrebarile noastre sunt urmatoarele:
1. Putem contesta deciziile celor 3 institutii care au anchetat accidentul ?
2. Ca urmare a acestor 3 hotarari, un proces in civil ne poate aduce castig de cauza impotriva celui care a determinat moartea fratelui meu?
Răspuns la discuția bani la scoala
Atunci trimiteti la scola creta, coli, maturi, substante de curatare, cartuse pentru imprimanta, copiator si poate uneori, cand aveti timp treceti sa faceti si ceva curatenie caci femei de serviciu nu prea mai sunt. Cu obligativitatea pentru pregatire nici eu nu sunt d'acord.
Discuție Dreptul muncii
Buna ziua!

Pot primi si eu recomandare pentru o consultanta la un avocat pe dreptul muncii in Buzau ?

Va multumesc anticipat pentru ajutor!