avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Activitate oanadancea

Activitate oanadancea

Răspuns la discuția Actiune succesiune
Daca nu lucram si nu ne permitem avocat cum putem face.Sotul are cartea de munca, martori, convortbiri telefonice?
Buna ziua am si eu o problema si am nevoie de ajutor.
Mama sotului meu a decedat iar fratele acestuia a deschis actiune de succesiune .Am primit de la tribunal un plic cu inscrisuri in care fratele sotului meu minte cu nerusinare.Dupa decesul soacrei mele Gavrila Angela, cumnatul meu nu a vrut sa il lase pe sotul meu sa vina la casa fostei mame unde a crescut.Acea casa a ars in intregime inainte ca sotul meu si defuncta mea soacra sa se mute acolo.Sotul meu si mama sa au ridicat de la pamint acea casa cu banii soacrei mele si a lui, Baiu Vlad neavind nici o contributie .Acum in hirtiile primite de la tribunal o scoate pe mama sa ca a fost batrina si a avut o pensie mica de 400-500 de lei desi ea a avut o pensie de 1200 de lei deoarece a lucrat contabil in armata.Soacra mea a avut un apartament si cu banii de pe apartament in urma vinzarii a reconstruit casa.Casa era mostenire de la parintii soacrei mele.Casa este la tara in Comuna Cracaoani judetul Neamt.Sotul meu a lucrat in mai multe locuri si a refacut casa cu propriile miini ajutat de oamenii din sat pe care dorim sa ii citam ca martori.Fratele sau a scris in hirtia de la judecatorie ca el a lucrat la casa mamei ridicind-o si ca sotul meu a fost intretinut de soacra mea.De asemenea cind soacra mea isi dadea ultimele suflari pe patul spitalului din Piatra Neamt fratele sotului meu i-a spus ca citez: Nu am ce discuta cu tine.La inmormintare nu a vrut sa discute s-a purtat mizerabil cu sotul meu .De asemenea sotul meu il suna in nenumarate rinduri si acesta nu raspundea la telefon deoarece nu are ce discuta cu el.Noi am vrut sa participam la fiecare pomenire si sa ajutam si fratele sotului meu i-a spus DAR CE MA TU AI CONTRIBUIT CU CEVA CA SA VII SA MANINCI MINCAREA MEA, dupa care i-a inchis telefonul in nas.Mentionez ca cumnatul meu mi-a adus si mie multe injurii si a incercat chiar sa mearga la cei cu care sotul meu a lucrat sa le spuna sa nu se prezinte la proces.Fata de vecinii de acolo spune numai minciuni.Toate imbunatatirile aduse de sotul meu casei si gardului si imobilelor anexe casei doreste sa le excluda din masa succesorala si il scoate dator cu banii cheltuiti de el peste tot.De asemenea a pus niste martori care nu au avut niciodata conexiuni cu familia sotului meu.Va rog sa imi spuneti unde sa merg sa faca si sotul meu a astfel de intimpinare.Nu cunosc avocat si daca se paote sa imi spuneti daca convorbirile telefonice intre sotul meu si fratele lui in care acesta recunoaste toate magariile pe care le face sunt recunoscute in instanta.Si daca da cum sa fac sa le pun ca probe.Va multumesc sper sa primesc raspuns de la dumneavoastra.Mentionez ca fratele sotului meu dupa decesul soacrei mele se duce si face la acea casa petreceri vecinii il vad de asemenea ca sa zica ca el a facut acsa a izolat casa cu polistiren si vrea sa ii ceara banii ep ele sotului meu.In rest cind sotul meu vecinii si soacra mea reparau casa el era obosit isi lua nevasta si copiii si ploeca acasa in Piatra Neamt.De asemenea cumnatul meu nu a vrut sa ii dea sotului meu o cheie de la casa care face obiectul succesiunii dupa soacra mea desi sotul i-a solicitat in nenumarate rinduri acest lucru.Am fi vrut sa mergem acolo sa facem si noi o pomenire sa stam o zi doua acolo dar cumnatul meu a refuzat acest lucru.Vecinilor le spune ca vai sa vina fratele meu desi noua nici la telefon nu ne raspunde.Cind sotul meu afla de la rude sau vecini ca cumnatul meu face pomenire si il suna sa zica ca vine si el bineinteles ca sa contribuie si el la cheltuielile pentru pomenire cumnatul meu schimba data.Va multumesc astept raspunsul dumneavoastra.
Răspuns la discuția Ajutor de incalzire 2013-2014
Si ce presupune acest lucru cerere la primarie sau la notar cum anume se face ?Cum este procedura?Va multumesc.
Stau impreuna cu fiica mea in apartamentul tatalui meu si nu am nici un venit.Am vrut sa fac actele pentru ajutorul de incalzire si nu inteleg cum anume.Am avut mutatie la aceasta adresa dar a expirat.Tatal meu poate face o declaratie notariala cum ca noi locuim in acest apartament si in acest fel sa putem lua ajutorul de incalzire?
Fiica mea nu a fost trecuta deloc in acea hotarire judecatoreasca.Daca as aduce probe cum ca a fost violent foarte violent atit fizic cit si psihic as putea sa il decad din drepturi si daca s-ar putea actualul sot sa apara pe certificatul de nastere al fiicei mele?
Sunt in aceeasi situatie si ma chinui de 4 ani sa rezolv treaba la notar.Se poate realiza mai intii la notar cu o declaratie a tatalui ca e de acord cu schimbarea numelor copiilor.Apoi se merge la Oficiul Starii Civile se mai da o decalaratie, se duc actele necesare si apoi trebuie platita o taxa la MO.La mine problema este ca fostul sot e om foarte violent, de foarte rea credinta, mincinos si ma chinui sa il duc la notar de numai numai.Sper sa reusesti repede si cit mai bine!
Astazi am fost si am depus actele la notar pentru a-i putea schimba numele fiicei mele din O... D... E... in D... D... E... in urma declararii nulitatii casatoriei mele cu O R G din cauza ca acesta a ascuns faptul ca la data casatoriei cu mine mai era casatorit.In fiecare an acest om vine si bate in geamuri aduce injuri atit mie cit si fiicei mele si actualului meu sot.De fiecare data politia nu a facut decit sa ii dea amenzi pe care bineinteles ca nu a binevoit sa le plateasca.Politistul de proximitate ultima data acum 1 luna a facut si plingere in care am mentionat ca doresc sa se prezinte la notar pentru a da declaratie ca imi permite sa ii schimb numele fiicei mele cu numele pe care l-am luat dupa despartire.Ne duce cu vorba atit pe mine cit si pe politistul de proximitate care si asa nu isi da silinta sa rezolve cazul.S-a descoperit faptul ca fostul sot avea buletinul expirat , l-am asteptat sa isi faca nou buletin.Acum ne duce iarasi cu vorba ca merge la notar dupa ce in prealabil si-a exprimat dorinta expresa in fata autoritatilor ca vrea sa schimbe numele fetei.De asemenea ne agaseaza prin faptul ca suna la ore de noapte cu numar ascuns nu numai pe noi cit si pe parintii mei.Mentionez ca acest om mi-a amenintat pe perioada casatoriei fiica cu moartea de nenumarate ori.Ce trebuie sa fac in cazul in care acest om cu rea vointa nu se prezinta nici de data asta la notar?Specific ca numele care il poarta acuma ii aduce atingere psihica fiicei mele deoarece fata pune intrebari de ce pe mine ma cheama D si pe ea O.Toata lumea il cunoaste pe acest om ca un ticalos lucru care aduce atingere demnitatii fiicei mele.Va rog sa imi spuneti cui si cum sa ma adresez sa rezolv aceasta problema.Va multumesc.:(
Buna seara,
Intrebarea este daca acest om cu care am fost casatorita este mereu in stare de ebrietate foarte violent si nu stiu unde sta acum si nu pot da de el de unde sa pot sa il gasesc sa iau acea declaratie.Daca apelez la un notar nu as putea sa fac o astfel de hirtie care sa ma ajute sa schimb numele fetei mele?Am putea comunica pe id de messenger oanadancea2001 daca doriti sa putem vb mai multe.Va multumesc anticipat.
Buna ziua,
Ma numesc Dancea Ioana sunt din municipiul Roman judetul Neamt.In anul 2005 m-am casatorit cu Onisoru Razvan Gelu si am fost casatoriti timp de 4 ani.Anul trecut am primit acasa un inscris legal prin care am fost anuntata ca se declarase casatoria noastra nula deoarece el era bigam casatorit in acelasi timp cu alta femeie.In urma aceastei casatorii a rezultat un copil, o fetita pe nume Onisoru Diana Elena.In urma anularii casatoriei am revenit la numele meu de domnisoara si as dori acuma sa schimb si numele fetei in Dancea Diana Elena din Onisoru Diana Elena.Fetita mea are 3 ani si jumatate.Vreaus a precizez ca fostul sot era un barbat dependent de alcool si foarte violent .Va rog frumos sa imi spuneti cum sa fac sa schimb numele fetei in cazul in care nu mai am de unde sa dau de fostul meu sot si faptul ca imi este foarte frica deoarece este violent .Astept raspunsul dumneavoastra.Va multumesc anticipat.:(