avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Activitate stroiu

Activitate stroiu

Buna ziua . Doresc sa înființez o firma de taxi cu activitate sezoniera .
Deoarece aveam un SRL activ am activat codul Caen pentru taxi .
Am făcut curs de persoana desemnată .
Mașina cu care doresc sa fac taxi este fabricata in 2011 nu a fost niciodată autorizată in acest scop .
In cadrul comunei unde voi activa nu sunt alte taxiuri deci nu este cazul departajarii.
Totuși in legea taximetriei la ART 11 / 4 scrie ca mașina nu poate fi mai veche de 5 ani.
Lămuriti-ma va rog
Răspuns la discuția Intreprindere individuala
va multumesc f mult pt raspunsuri
Buna ziua , doresc sa deschid o intreprindere individuala , dar nu am reusit sa ma lamuresc in privinta catorva aspecte , poate doriti dvs sa ma lamuriti.
1)pot avea mai multe coduri caen pe o i.i ?(ma intereseaza un magazin mixt)
2)Am inteles ca trebuie o diploma , o pregatire profesionala , se ia in considerare si experienta?(am lucrat in vanzari)
3)Ce ma sfatuiti sa fac i.i , pfa , af sau srl (precizez ca am 23 ani , se aplica legea in care tineri pana in 35 ani nu platesc nici o taxa 3 ani ?)
Va multumesc anticipat si sper sa gasesc toate raspunsurile aici
In primul rand vreau sa urez tuturor un calduros CRACIUN FERICIT alaturi de cei dragi.
Intrebarea mea consta in : vreau sa deschid un magazin cu tigari electronice importate din china , si nu stiu exact in ce categorie din codurile caen se incadreaza si ce fel de acte imi trebuiesc.
Cei de la care le cumpar sunt producatori si au certificate si acel CEE pentru europa. Imi este suficient acel CEE ?Momentan nu am nici firma dar intentionez sa deschid una avand in vedere ca am 22 eram curios daca sa votat legea cu firma pentru tineri pana in 35 care nu platesc taxe si capital mic , ce ma sfatuiti sa fac S.R.L sau Pfa ? Va multumesc anticipat
Discuție Probleme vama
Buna ziua , am o problema cu vama !Sa va explic, dupa cum bine stiti pretul tigarilor e cam mare in comparatie cu salariile,am cautat un pic pe net la o solutie si am gasit tigarile electronice,pretul de la noi fiind prea mare am incercat din china unde sunt produse, dupa cateva cautari pe internet , am gasit un site din china dar din pacate pentru ca pretul sa fie convenabil trebuia sa cumpar minim 20buc.Asa ca mi`am adunat toti prieteni, i`am convins sa isi ia si iei ,si am plasat comanda , 20buc e-cigarette , care urmau a fi impartite la 20pers!toate bune, am optat pt sistemul de curierat tnt , coletul a ajuns in buc , sun la tnt sa vad ce se intampla de nu pleaca de la buc , si imi dau vestea cea mare , coletul nu a primit liber de vama , ptr ca a depasit cantitatea de uz personal , si il mai pot ridica doar pe persoana juridica !Sa trimit pe mail actele firmei !! VA ROG MULT AJUTATI-MA ! Va multumesc anticipat
Cea mai mare teapa din viata mea, stiti bine oferta in care iti dadea un calc+monitor sau laptop daca faceai un anume abonament , m`am dus bineinteles sa vad care e treaba , doamna de acolo ffff binevoitoare , platesti pana intr`o 100lei tot ok.Fac abonamentul(pe 3 ani) bineinteles ca nu am citit toate foile, primele 6 luni 60 70lei lunar, ok zic eu , dupa 6 luni surpriza 170lei sun la ei , a-ti avut 6 luni gratuite tel!Zic eu ok si 170lei pe luna (tel care nu`l fol si internet care merge ca dracu)platesc 2ani si 2 luni, pana ma lovit si pe mine criza si am ramas in urma cu 2 facturi fac repede rost de bani, ma duc platesc 340lei + penalizari totul ok , astept alta factura SURPRIZA MARE 2700lei sun la ei , imi zice ca am intarziat cu factura 2zile si sa reziliat contractu , DECI si cu bani luati si ..... !Ma suna o doamna la fel de binevoitoare ca prima care mi`a facut contractu si imi zice ca mai am o varianta daca vreau , sa fac alt contract cu iei pe inca 3 ani unde platesc 60lei pe luna si scap de datoria de 2700lei!Prins in corzi(pt ca nu aveam de unde sa dau 2700lei)aleg varianta asta, fac alt abonament , intradevar mi`a venit 60lei pe luna , totul ok pana azi dupa 4 luni din noul abonament!!! SURPRIZA SI MAI MARE ma suna firma de recuperari ca am o datorie restanta de 2700lei si ca incep actiunea in instanta!Timp de 6 luni am intrebat cred ca in fiecare zi la romtelecom daca mai trebuie sa platesc ceva si mi`au raspuns ca NU ca sunt la zi cu plata!Acum am sunat iar la ei si nu stiu ce sa rsp , habar nu au , 3 operatori de 3 ori am asteptat cate 25min sa "verifice" dupa care mi`au inchis !!Va rog daca ma poate ajuta cineva!!Va multumesc anticipat