avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Activitate helena76

Activitate helena76

Bună seara!
Se da un apartament pe care bunicii îl donează unui nepot.Nepotul ar trebui sa devina proprietar după decesul ambilor bunici.Unul din bătrâni a decedat anul trecut.Celalalt are 86 de ani și nu e transportabil.Nepotul dorește sa revoce unilateral actul de donație. Ce este de făcut?

Bună seara,

După 50 de ani în care nu a ridicat nici o pretenție, vecinul de la parter, vrea acces la podul casei. Eu locuiesc la etaj, e imobil P+1.Accesul la etaj-scările-și cămara, în interiorul căreia se afla trapa de pod, sunt în proprietatea mea exclusiva. Eu nu am nimic împotriva accesului la pod, e spațiu comun, dar nu mi se pare în regula sa ma deranjeze mereu.
De asemenea, la momentul cumpararii apartamentului, țeava pentru alimentare cu apă în interior, avea traseul pe peretele exterior al imobilului, deci pe peretele vecinului. Acum ma somează sa schimb traseul țevii. Ma amenință cu acțiune în instanța.
Bună ziua,
Locuiesc intr-un imobil P+1,eu la etaj. La parter, am un vecin extrem de dificil. Fațada casei s-a degradat în timp, mai ales la etaj. În plus, am nevoie sa fac și izolație exterioara. Vecinul nu are nimic împotriva sa realizez lucrarea, numai ca nu îmi da voie sa montez schela. În plus, pe lângă zidurile casei are tot felul de magazii improvizate, și una din ele împiedică montarea schelei.Terenul este în indiviziune. Imi spune sa fa lucrarea cu scara sau cu alpiniști.
Bună ziua,
Pe cine trebuie sa sesizez, având în vedere ca una din familiile unde locuiesc, folosește sobe cu lemne pentru încălzire, și știu sigur ca nu au efectuat curățarea coșului de fum, iar toamna aceasta am schimbat acoperișul imobilului(pe 1/2 din suprafața, partea unde locuiesc eu), apartamentul unde locuiesc cei cu încălzirea pe lemne aparține Primăriei.
Răspuns la discuția Partaj
Va mulțumesc pentru răspuns!
Discuție Partaj
În urma divorțului care avut loc acum 7 ani, am ajuns la un acord cu soțul și mama acestuia, ca, în compensație cu casa cumpărată și renovata în timpul celor 15 ani de căsătorie, sa primesc garsoniera mamei soțului, pentru care acum se face succesiunea după tatăl soțului. Notarul unde se desfășoară practica de succesiune spune ca exista o soluție care sa stipuleze ca primesc acest imobil ca și compensație (nu știu dacă am folosit corect termenul). Care este actul ce se întocmește în cazul asta? Sau partajul pt casa achiziționată cu soțul meu și garsoniera unde el și mama lui sunt moștenitori unici sunt doua aspecte diferite? După dobândirea garsonierei, aceasta devine bun comun cu soțul actual?
Discuție Partaj
In 2004 am achizitionat o casă cumpărată prin Legea 10,in rate cu avans 30%,urmând ca diferenta sa se achite in 15 ani.Avansul de 30% l-am achitat făcând un împrumut bancar pe numele meu,fără a fi girant sau coplatitor sotul.In 2011 am divortat,copilul minor mi-a fost incredintat mie si am părăsit casa.Din motive financiare,am ales sa muncesc in strainatate,dar copilul a dorit sa se întoarcă in casa fostului sot.Din acel moment am intretinut copilul si timp de doi ani am trimis pe numele fostului sot ,o suma considerabila,pentru copil,achitare rate la banci(intre timp dosarele au fost transferate la firme de recuperare).Acum dupa 7 ani intentionez sa deschid actiunea de partaj.Copilul este major.Nu doresc restituirea in natura a imobilului,mi-am evaluat contributia la aproximativ 40 000 lei.Chiar daca am plătit datorii in cuantum dublu si aproximativ 60% din renovarile in casa le am facut din împrumuturi in nume propriu.Insa facturile(cele care exista)sunt toate pe numele fostului sot.Care acum îmi spune ca diferenta de bani a achitat-o doar el.As vrea sa stiu care sunt sansele mele in acest proces de partaj.
Răspuns la discuția Donatie imobil
Intr-adevăr,notarul nu a explicat de ce sunt necesare aceste documente.Bunicii sunt in deplinatatea facultatilor mintale,mama nepotului are probleme neuro-psihice,cel care se opune in a da documentele(in copie),este tatăl nepotului.Astazi,bunicii au discutat cu notarul care le-a explicat ca va rezolva situatia prin Arhivele Statului(banuiesc ca se refera la copia certificatului de nastere).Iar tatăl se opune din reavointa.
Răspuns la discuția Donatie imobil
Multumesc!Nepotul este major.
Discuție Donatie imobil
Bunicii vor sa doneze unui nepot imobilul,in posesia caruia sa intre dupa moartea lor.Notarul a solicitat bunicilor copie dupa certificatul de nastere si carte de identitate a mamei nepotului,respectiv fiicei bunicilor.Numai ca mama si tatăl nepotului nu vor sa dea aceste copii.se poate rezolva si fără aceste copii?