avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj

În urma divorțului care avut loc acum 7 ani, am ajuns la un acord cu soțul și mama acestuia, ca, în compensație cu casa cumpărată și renovata în timpul celor 15 ani de căsătorie, sa primesc garsoniera mamei soțului, pentru care acum se face succesiunea după tatăl soțului. Notarul unde se desfășoară practica de succesiune spune ca exista o soluție care sa stipuleze ca primesc acest imobil ca și compensație (nu știu dacă am folosit corect termenul). Care este actul ce se întocmește în cazul asta? Sau partajul pt casa achiziționată cu soțul meu și garsoniera unde el și mama lui sunt moștenitori unici sunt doua aspecte diferite? După dobândirea garsonierei, aceasta devine bun comun cu soțul actual?
Cel mai recent răspuns: helena76 , utilizator 18:32, 1 August 2018
Nu are relevantă cum se numește. Este act de partaj prin compensație. Chiar dacă sunteti căsătorită acum cu altcineva garsoniera astfel dobândită va fi bunul exclusiv al Dvs
Va mulțumesc pentru răspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am o nelamurire referitoare la partaj eugen_o5o6 eugen_o5o6 Parintii mei mi-au cumparat o garsoniera dupa un timp m-am insurat .Dupa 5 ani de casatorie am vindut garsoniera si am cumparat o casa la curte 'asta era ... (vezi toată discuția)
As dori si eu cateva sfaturi :) luminisiumbre luminisiumbre Buna ziua,iata problema mea: 1):Mama mea are 4 fete din prima casatorie(in concubinaj)printre care ma numar si eu...doua surori ale mele,sunt plecate in ... (vezi toată discuția)
Partaj vs mostenire zamfirella zamfirella Buna ziua, In prezent sunt casatorita de 3 ani si intentionez sa cumpar o garsoniera cu banii obtinuti in urma partajului cu fostul sot. Daca dupa ... (vezi toată discuția)