avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Activitate OMaria

Activitate OMaria

Discuție Confirmare
Buna ziua, va rog mult sa ma ajutati sa inteleg urmatoarea parte din hotarare:

"Schimbă în parte sentinţa atacată în sensul că obligă pârâta să-i plătească reclamantei x. x cu titlu de daune morale suma de 20.000 Euro, la curs de 4,387 lei/1 Euro, iar în beneficiul minorilor x.y și x.z. sa plătească, cu același titlu - daune morale - câte 50.000 Euro, la un curs de 4,387 lei/1 Euro.Menţine restul dispoziţiilor sentinţei atacate. Cu recurs în 15 zile de la comunicare"

Eu inteleg ca totalul este 120 000 euro.

Asa este?

Va multumesc! Cu respect.
Răspuns la discuția Accident de munca sau nu?
Buna seara,
Cei de la Cluj au trimis actele la Bucuresti ca si accident de munca,dar cei din Bucuresti care se ocupa de dosar spun ca actul nu este relevant si ca lipsesc niste acte din dosar. Doar promisiuni primeste de peste tot si nimeni nu face nimic. Interesant este ca vaduva a primit bani inca din prima luna dar decizia a primit-o abia dupa un an si jumatate si numai dupa ce a amenintat ca merge la Bucuresti.( Rectific,primeste doar 504 lei pensie)
Este clar ca cineva are de ascuns ceva in acest caz, probabil cineva care nu si-a facut datoria asa cum trebuie si nu vrea sa fie descoperit. Nepotul meu a fost anuntat in data de 22, 02,2011, la ora 17 , ca trebuie sa ajunga in Bucuresti in data de 23, 02, 2011, la ora 06...
Daca nu li s-a pus masina la dispozitie a apelat la tatal lui sa-i duca. acesta fiind obosit ca lucrase ziua...Accidentul a avut loc pe DN1 intre Tancabesti si Ciolpani in data de 23,02,2011 in jurul orei 4 ...
Vaduva a ramas cu doi copii foarte mici si nu avea cum sa umble dupa acte , cei de la unitate s-au oferit sa o ajute...au ajutat-o...dar nu se vad rezultatele. Se invinovatesc unii pe altii si timpul trece.
Răspuns la discuția Scrisoare de la Mos Craciun
Draga Mosule,
Ma bucur mult ca ne-ai scris si ca te gandesti la noi. Sa stii ca pe mine m-ai uitat de tot , cand eram copii treceai pe langa casa noastra si te faceai ca nu ne vezi...probabil ca eram prea saraci si eram patru frati,dar lasa...am uitat totul. Acum ca sunt batrana si bolnava nu te mai gandesti la mine,asta nu ma supara...te rog sa te gandesti la cei doi copilasi orfani de tata si sa cauti motivul pentru care accidentul tatalui nu a fost inregistrat ca accident de munca... si din cauza aceasta doi copii a unui fost militar primesc impreuna cu mama lor o pensie de urmas in valoare de 550 ron...am scris pe forum o intrebare despre acest caz.
Te asteptam Mosule cu o masinuta in care sa incapa cei doi copilasi...sa nu ne spui ca pretentia noastra este cam mare, dar sa stii mosule ca promisiunea a fost facuta de tatal lor si a ramas ne onorata .
Răspuns la discuția Accident de munca sau nu?
OMaria a scris:

Buna ziua,
Va rog sa ne ajutati sa intelegem si noi oamenii de rand, cand este accident de munca si cand nu este !
In cazul nostru, decedatul avea ordin de serviciu si pleca in misiune ordonata.
Deplasarea s-a facut cu o masina civila, cu toate ca la o misiune ordonata trebuia sa se puna la dispozitie o masina de serviciu nu s-a pus, motivul... nu erau fonduri.
Au ramas orfani de tata doi copii foarte mici, unu de sapte saptamani si unu de doi ani. Mama nu avea serviciu si primesc toti trei urmasi o pensie de 550 ron.
Bataie de joc , spun eu...
Oare cel care a incadrat cazul ca nu a fost accident de munca...de ce nu se gandeste la acesti copilasi ? Oare el nu are copii? El nu se plimba cu masina ?
Va rog mult de tot sa ne ajutati ! Cu respect !

Am pus si eu o intrebare si astept ca cineva sa imi raspunda. Intre timp am recitit mesajul si vad ca am scris foarte pe scurt si nu este suficient ca cititorul sa poata intelege despre ce este vorba...dar ma napadesc lacrimile de fiecare data cand imi amintesc de tragicul accident in care au decedat fratele meu cu baiat cu tot., adica nepotul meu care era militar si era in misiune . Aveau ordin de serviciu si erau mai multi colegi care trebuiau sa ajunga la Bucuresti si din cauza ca nu li sa pus masina la dispozitie a trebuit sa plece cu masina civila.
Nu inteleg cum de acest accident nu s-a incadrat in accident de munca daca aveau ordin de serviciu si misiunea era ordonata cu doar cateva ore inainte de plecare?
Va rog sa ma ajutati, mai sunt doua luni si trec cei doi ani si vaduva si orfanii nu mai pot face nimic.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/con...
Follow us: Avocatnetro on Facebook
Buna ziua,
Va rog sa ne ajutati sa intelegem si noi oamenii de rand, cand este accident de munca si cand nu este !
In cazul nostru, decedatul avea ordin de serviciu si pleca in misiune ordonata.
Deplasarea s-a facut cu o masina civila, cu toate ca la o misiune ordonata trebuia sa se puna la dispozitie o masina de serviciu nu s-a pus, motivul... nu erau fonduri.
Au ramas orfani de tata doi copii foarte mici, unu de sapte saptamani si unu de doi ani. Mama nu avea serviciu si primesc toti trei urmasi o pensie de 550 ron.
Bataie de joc , spun eu...
Oare cel care a incadrat cazul ca nu a fost accident de munca...de ce nu se gandeste la acesti copilasi ? Oare el nu are copii? El nu se plimba cu masina ?
Va rog mult de tot sa ne ajutati ! Cu respect !
Buna ziua,
Ma numesc Maria ,sunt noua pe aici,abia m-am inscris, asa ca incerc sa ma incadrez si sa ma supun "regulilor".
Vreau sa cer sfatul celor care sunt in cunostinta de cauza,am o problema si nu stiu
ce sa fac.
Am mostenit casa si pamantul de la socrii mei (dupa soacra am facut succesiune acum 25 de ani , jumatate din mostenire este pe numele sotului meu) acum am inceput procedura de intabulare a propietatii,dar surpriza...in titlu de proprietate este 1,80 ha si in realitate nu este decat 1,60 ha,terenul este mai scurt si in lungime si in latime.Daca masor exact metrii din fisa de punere in posesie ,ma urc pe sinele de cale ferata, iar pe ceailalta parte este un drum...in lungime intru in terenul altor persoane.
Culmea este ca la distanta de cateva propietati este un teren " rezerva de stat " exact cat imi lipseste mie adica 20 de ari..
D-nul primar din localitate imi spune sa intabulez exact ce este in titlu de propietate, ca sa nu mai umblam prin tribunal,d-nul inginer topograf imi spune ca nu poate intabula ce nu este in realitate...sunt derutata, nu stiu ce sa fac...
Mentionez ca sunt grav bolnava ( am extirpate 9 "bucatele" din corp,printre care doua organe) si urmeaza sa imi extirpe o bucata din colon sau ce este mai grav poate... anus contra naturii.
Acest adevar nu va scriu ca sa va induiosez sau intristez, va scriu ca sa ma intelegeti ca imi este foarte greu sa fiu purtata pe drumuri...Sotul meu este un om foarte moale, el nu face nimic,spune ca nu se descurca ...sa le fac eu .
Da, trebuie sa le rezolv inainte sa se intample ceva grav cu mine.
Va rog mult sa imi dati un sfat, un sfat bun care sa ma ajute sa imi rezolv aceasta apasatoare problema.
Cu respect Maria !