avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Accident de munca sau nu?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Accident de munca sau nu?

Buna ziua,
Va rog sa ne ajutati sa intelegem si noi oamenii de rand, cand este accident de munca si cand nu este !
In cazul nostru, decedatul avea ordin de serviciu si pleca in misiune ordonata.
Deplasarea s-a facut cu o masina civila, cu toate ca la o misiune ordonata trebuia sa se puna la dispozitie o masina de serviciu nu s-a pus, motivul... nu erau fonduri.
Au ramas orfani de tata doi copii foarte mici, unu de sapte saptamani si unu de doi ani. Mama nu avea serviciu si primesc toti trei urmasi o pensie de 550 ron.
Bataie de joc , spun eu...
Oare cel care a incadrat cazul ca nu a fost accident de munca...de ce nu se gandeste la acesti copilasi ? Oare el nu are copii? El nu se plimba cu masina ?
Va rog mult de tot sa ne ajutati ! Cu respect !
Cel mai recent răspuns: OMaria , utilizator 00:10, 9 Decembrie 2012
OMaria a scris:

Buna ziua,
Va rog sa ne ajutati sa intelegem si noi oamenii de rand, cand este accident de munca si cand nu este !
In cazul nostru, decedatul avea ordin de serviciu si pleca in misiune ordonata.
Deplasarea s-a facut cu o masina civila, cu toate ca la o misiune ordonata trebuia sa se puna la dispozitie o masina de serviciu nu s-a pus, motivul... nu erau fonduri.
Au ramas orfani de tata doi copii foarte mici, unu de sapte saptamani si unu de doi ani. Mama nu avea serviciu si primesc toti trei urmasi o pensie de 550 ron.
Bataie de joc , spun eu...
Oare cel care a incadrat cazul ca nu a fost accident de munca...de ce nu se gandeste la acesti copilasi ? Oare el nu are copii? El nu se plimba cu masina ?
Va rog mult de tot sa ne ajutati ! Cu respect !

Am pus si eu o intrebare si astept ca cineva sa imi raspunda. Intre timp am recitit mesajul si vad ca am scris foarte pe scurt si nu este suficient ca cititorul sa poata intelege despre ce este vorba...dar ma napadesc lacrimile de fiecare data cand imi amintesc de tragicul accident in care au decedat fratele meu cu baiat cu tot., adica nepotul meu care era militar si era in misiune . Aveau ordin de serviciu si erau mai multi colegi care trebuiau sa ajunga la Bucuresti si din cauza ca nu li sa pus masina la dispozitie a trebuit sa plece cu masina civila.
Nu inteleg cum de acest accident nu s-a incadrat in accident de munca daca aveau ordin de serviciu si misiunea era ordonata cu doar cateva ore inainte de plecare?
Va rog sa ma ajutati, mai sunt doua luni si trec cei doi ani si vaduva si orfanii nu mai pot face nimic.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/con...
Follow us: Avocatnetro on Facebook
Ultima modificare: Miercuri, 5 Decembrie 2012
OMaria, utilizator
Prin accident de munca se intelege vatamarea violenta a organismului, precum si intoxicatia acuta profesionala, care au loc in timpul procesului de munca sau in indeplinirea indatoririlor de serviciu si care provoaca incapacitate temporara de munca (ITM) de cel putin 3 zile calendaristice, invaliditate (INV) ori deces(D). (Art. 5 (g), din Legea 319/2006)

În sensul prevederilor art. 5 lit. g) din Legea 319/2006, este, de asemenea, accident de munca:

g) accidentul de traseu, dacă deplasarea s-a făcut în timpul şi pe traseul normal de la domiciliul lucrătorului la locul de munca organizat de angajator şi invers;

h) accidentul suferit în timpul deplasarii de la sediul persoanei juridice sau de la adresa persoanei fizice la locul de munca sau de la un loc de munca la altul, pentru îndeplinirea unei sarcini de munca;

i) accidentul suferit în timpul deplasarii de la sediul persoanei juridice sau de la adresa persoanei fizice la care este incadrata victima, ori de la orice alt loc de munca organizat de acestea, la o alta persoana juridică sau fizica, pentru îndeplinirea sarcinilor de munca, pe durata normală de deplasare
OMaria

Cine a fost cel care nu a incadrat situatia ca fiind accident de munca ? ... a fost sesizat ITM-ul , Parchetul in acest caz ? .. ce solutii au dat acestia ?
Buna seara,
Cei de la Cluj au trimis actele la Bucuresti ca si accident de munca,dar cei din Bucuresti care se ocupa de dosar spun ca actul nu este relevant si ca lipsesc niste acte din dosar. Doar promisiuni primeste de peste tot si nimeni nu face nimic. Interesant este ca vaduva a primit bani inca din prima luna dar decizia a primit-o abia dupa un an si jumatate si numai dupa ce a amenintat ca merge la Bucuresti.( Rectific,primeste doar 504 lei pensie)
Este clar ca cineva are de ascuns ceva in acest caz, probabil cineva care nu si-a facut datoria asa cum trebuie si nu vrea sa fie descoperit. Nepotul meu a fost anuntat in data de 22, 02,2011, la ora 17 , ca trebuie sa ajunga in Bucuresti in data de 23, 02, 2011, la ora 06...
Daca nu li s-a pus masina la dispozitie a apelat la tatal lui sa-i duca. acesta fiind obosit ca lucrase ziua...Accidentul a avut loc pe DN1 intre Tancabesti si Ciolpani in data de 23,02,2011 in jurul orei 4 ...
Vaduva a ramas cu doi copii foarte mici si nu avea cum sa umble dupa acte , cei de la unitate s-au oferit sa o ajute...au ajutat-o...dar nu se vad rezultatele. Se invinovatesc unii pe altii si timpul trece.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident de munca monica1212 monica1212 In urma cu un un am cazut in timpul serviciului pe o scara de marmura si mi-am fracturat coccisul,am crezut ca e o cazatura simpla care nu are urmari dar acum ... (vezi toată discuția)
Codul muncii tano737 tano737 fac naveta aprx 75 Km vreau sa stiu daca timpul pe care il fac de acasa la locul de munca este considerat timp de munca?pot beneficia de libere in contul ... (vezi toată discuția)
Accident de munca ??? Medu Medu Este adevarat ca orice accident care are loc pe traseul domiciliu-loc de munca si loc de munca-domiciliu este considerat accident de munca? (vezi toată discuția)