avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1112 soluții astăzi
Forum Activitate nora-georgeta

Activitate nora-georgeta

Buna ziua.
Am depus la Casa de Asigurari de Sanatate formularul E.126 pentru decontare cheltuieli medicale in Franta (consultatie in urgenta, fiind turist si prezentand Cardul Europeean).
Mi s-a spus ca nu am nimic de achitat (la spitalul unde am fost). Asta se intampla in anul 2013. Anul acesta (2017), in octombrie primesc o instiintare de la Ministerul de Finante Publice (francez) ca am o datorie catre statul francez de 83 de euro (cheltuieli consultatie in regim de urgenta). Nu e de joaca cu o datorie la fisc, deci achit suma.
Cu actele pe care le detineam, ma prezint la CAS pentru a intreba daca am dreptul la o rambursare a acestor cheltuieli, eu fiind pensionara. Mi s-a dat formularul E.126, l-am completat, depus si. . .cu rabdare inainte !
Inainte de a ma prezenta la CAS, am dat o cautare pe net sa vad ce si cum. Printre altele, gasesc Hotararea Guv.304/2014 modificata de HG.853/2016 care face referire la faptul ca traducerea actelor nu mai este obligativitatea asiguratului, ci devine responsabilitatea Casei de Asigurari. Cand am depus dosarul, nu am avut aceasta informatie, deci ulterior am depus o cerere pentru decontarea cheltuielor de traducere. Raspunsul CAS-ului : " nu se poate da curs solicitarii pentru ca nu are aplicabilitate in speta de fata, dvs ati depus cerere pentru rambursare in baza ORDINULUI Nr.592/26 aug 2008"
Am parcurs acest Ordin si din cate am inteles, face referire la lucratorii salariati (si familiile acestora), dar eu am specificat si in Franta si aici la CAS ca am fost turist !
Intrebarea mea: Daca refuzul Casei de Asigurari (de ami deconta contravaloarea traducerii actelor) este intemeiat sau nu.
Cu multumiri.
Multumesc mult pentru raspuns, o seara buna !
Buna ziua,
Am expediat o scrisoare recomandata (fara valoare declarata) din Franta in data de 01.08.a.c., catre Romania. La expediere mi-i s-a spus ca ajunge in 3-4 zile. In Romania nu a ajuns, azi fiind 18.08. Intrebare: ce foruri trebuie sa contactez pentru a-mi recupera scrisoarea (continut acte), excluzand oficiie postale din
cele doua tzari.
Cu multumiri.
Multumesc pentru raspunsuri. . .Intr-adevar, in hotarare se specifica ca in momentul desfacerii casatoriei "nu au rezultat copii minori". . .
Buna ziua,
In speranta unui raspuns, va multumesc anticipat.
Intr-o sentinta de divort (definitiva si irevocabila) s-a facut mentiunea ca NU au rezultat copii in timpul casatoriei celor doua parti. Fals si neadevarat ! Au existat doi copii, din care unul decedat inaintea desfacerii casatoriei.
Nu s-a facut partaj al bunurilor, pentru ca una din parti a cedat totul in favoarea celeilalte.
Intrebare : Existand in actul de divort specificarea "nu au rezultat copii", e posibil ca acest copil sa fie exclus din drepturile de mostenitor ?
Multumesc pentru raspuns. . .
Buna ziua. . .Am cautat pe forum un posibil raspuns dar nu am gasit. . .Urmeaza sa inchei un contract de arendare a unui teren agricol (eu fiind arendator). in suprafata de 7 ha.
Intrebare: Cum e mai avantajos pentru mine, sa cer un nivel (procente) din productia obtinuta sau o suma fixa de bani ?
Cu multumiri. . .
Buna seara,
Tatal meu a decedat in 1999. In anul 1998 a donat apartamentul (era unic proprietar) unei persoane care nu face parte din familie.
1. Pot sa revendic, dupa atata timp, bunul imobil donat ?

Multumesc. . .
Răspuns la discuția Donatie atacabila in instanta ?
Revin cu o noua intrebare referitoare la "a promova o actiune in instanta pentru revocarea actului de donatie":
-- pot sa deschid procesul de revocare aici in orasul unde locuiesc ? Sau trebuie actionat in orasul unde se afla bunul donat ?

Răspuns la discuția Donatie atacabila in instanta ?
Multumesc pentru raspunsuri. . .