avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Activitate Desideriu

Activitate Desideriu

Răspuns la discuția Aplicare ordonanta 114/2018
concret administratorilor cu contract de mandat li se aplica scutirile prevazute la cei cu contract individual de munca ?
In legatura cu ordonanta am o nelamurire in sensul ca prin art.66 se completeaza codul fiscal astfel : :
La articolul 60, după punctul 4 se introduce un nou punct, punctul 5, cu următorul cuprins:
"5. persoanele fizice, pentru veniturile realizate din salarii şi asimilate salariilor prevăzute la art. 76 alin. (1)-(3), în perioada 1 ianuarie 2019-31 decembrie 2028 inclusiv, pentru care sunt îndeplinite următoarele condiţii: ................
In cuprinsul aliniatelor respective ( 1-3) sunt cuprinsi si administratorii cu contract de mandat si indemnizatiile acestora .
La pct C al.1 din acelasi articol 66 se prevede ca scutirea de impozit se aplica pentru :
c) veniturile brute lunare din salarii și asimilate salariilor prevăzute la art. 76 alin. (1)-(3), realizate de persoanele fizice pentru care se aplică scutirea, sunt cuprinse între 3.000 și 30.000 lei lunar inclusiv și sunt realizate în baza contractului individual de muncă;
Adminstaratorilor cu contract de mandat li se aplica scutirea de impozit ?



Pana la ce data a fost valabila prevederea din Legea pensiilor nr. 19/2000, la art. 6^1 (2) respectiv ca se exceptează de la obligativitatea depunerii declaraţiei de asigurare persoanele prevăzute la art. 5 alin. (1) pct. IV şi V, dacă beneficiază de una dintre categoriile de pensii prevăzute de prezenta lege sau dacă se regăsesc în situaţiile prevăzute la art. 5 alin. (1) pct. I, II şi III.
Dupa deschiderea succesiunii unul dintre mostenitori nu mai este de gasit .
Cum se procedeaza ca ceilalti mostenitori sa intre in posesia mostenirii cuvenite,
dat fiind faptul ca notarul a suspendat suucesiunea ?
Daca salariatul nu vrea sa semneze Actul aditional la Contractul individual de munca pentru reducerea temporara a saptamanii de lucru de la 5 zile la 4 zile lucratoare ( din motive economice) in conditiile in care exista acordul reprezentantiilor salariatiilor se poate aplica aceasta masura ?
Discuție Plata taxa
Conform prevederii din codul fiscal ( 2013) pentru orice plata efectuata catre o firma Off-shore de catre o persoana juridica se plateste obligatoriu o taxa de 50%.
Aceasta prevedere se aplica si platilor efectuate de catre persoanele fizice catre o firma off- shore?

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Follow us: Avocatnetro on Facebook
Răspuns la discuția rambursare cheltuieli medicale
Am numar de inregistrare al dosarului . De asemenea am trimis catre presedinte o scrisoare prin care am solicitat sa m-i se comunice stadiul dosarului . Dupa circa 3 luni am fost sunat de o persoana si mi-au spus ca voi fi contactat de catre CASJ Brasov .
Nimic mai mult .

In luna august 2010 , am depus la Casa de asigurari documentele necesare pentru recuperare cheltuielilor medicale efectuate in Austria , conform ordinului 729/2009 . Nici pana in ziua de azi nu am primit suma respectiva .Raspunsul lor a fost ca dosarul se afla la aprobare.
Ce se poate face legal , avand in vedere ca au trecut aproape 2 ani de atunci.
Pot sa ma adresez avocatului poporului ?
Asta este problema . Ei spun ca nu s-a finalizat asa ca termenul de 90 zile se scurge de cand vor muschii lor .
In luna octombrie 2010 , am depus la Casa de asigurari documentele necesare pentru recuperare cheltuielilor medicale efectuate in Austria , conform ordinului 729/2009 . Nici pana in ziua de azi nu am primit suma respectiva .Raspunsul lor a fost ca dosarul se afla la aprobare.
Ce se poate face legal , avand in vedere ca a trecut 1 an si 3 luni de atunci.