Nu cred ca exista vreo incompatibilitate pentru a infiinta o asociatie de detectivi; singurul caz de incompatibilitate in opinia mea ar fi cel al avocatelor, mai ales al celor care pretind ca nu plang.Argument?Unul de bun simt, si anume, mentinerea in participarea la jocul democratic prin asistenta si reprezentarea clientilor si nu pierderea timpului cu detectivii particulari.
De dat in judecata va poate da oricine.Solutia litigiului insa, daca ati fi data in judecata, asa cum ati prezentat situatia va fi una de respingere a cererii formulate impotriva dumneavoastra (a parintilor de fapt).Mai concret, parintii nu au nicio legatura juridica cu cel (pers aia, n.n.)de la care s-a imprumutat ruda.Daca va ameninta parintii indiferent prin ce modalitate calmati-l cu o plangere penala.
Puteti divorta daca ati ajuns in aceasta situatie nefericita prin modalitatile micii reforme abia din 25 decembrie 2010, daca am socotit bine pe degete.Oricum, aceasta zi pica Sambata, prin urmare, Luni, 27 decembrie puteti sa formulati cerere fie la notar, fie la ofiterul de stare civila (la aceasta varianta as recurge personal).Se cere desigur si consimtamantul consortului dumneavoastra; cerere trebuie depusa de soti impreuna.
P.S.legiuitorul, prin presupuse cunostinte profunde ale sufletului fiintei umane in pragul desparteniei, instituie un termen de 30 de zile din momentul cererii, in eventualitatea schimbarii sentimentelor; in consecinta, in 27 ianuarie sunteti persoana libera...
solutia mea nu era una ieftina; era in sensul de a consulta un avocat.
Oricum, se pare ca aveti ceva structural impotriva opiniilor celuilalt.
Revenind la subiect, solutia utilizatorului zahariamar... mi se pare mai utila.Dar, astept solutia mai in detaliu asa cum ati pretins intr-un post (cel al Craciunului), intrucat, nu este suficienta o solutie ieftina ci si una eficienta pe termen lung asa zicand.Un alt aspect important: cota socrului vanduta va apartine in devalmasie sotilor, ramanand fiul accestuia cu cota sa initiala ca bun propriu; sigur ca exista si ipoteza in care pretul vinderii sa se inscrie in ipoteza de la lit. f) C. fam.Pe de alta parte, daca se recurge la donatie, donatorul poate sa prevada ca bunul va fi unul comun, desigur tot in devalmasie in cazul sotilor; daca nu prevede astfel, bunul va fi unul propriu.In toate ipotezele, cota initiala a sotului este si ramane distincta.
P.S. astept cu nerabdare mai ales solutii ieftine
nu ati zis.doar ati afirmat.rugamintea mea este de anu veni cu indemnuri didacticiste
Poate ati uitat ca va aflati intr-un spatiu al dezbaterilor.
P.S.cata vreme ati sugerat partajul este limpede ca lumina noptii ca sotia copartajantului nu va dobandi niciun drept, ceea ce este logic, aceasta nefiind in stare de indiviziune cu ceilalti impricinati asa-zicand.Prin urmare, sugerez doamnei, intrucat dorinta a fost exprimata in sensul de a gasi o solutie in care atat Domnia Sa cat si sotul sa devina proprietari asupra constructiei sa consulte un avocat.
referirea la partaj este una gresita; trebuie retinut ca sotia nu devine coproprietara impreuna cu sotul.Adica, daca la partaj sotului i se atribuie bunul, acest bun va fi unul propriu al acestuia , nu si al sotiei.
Puteti sa va adresati instantei de judecata.Se observa clar ca banca ocoleste normele juridice.Oricum, pe dreptul consumului comisionul de risc este clauza abuziva(asa s-au pronuntat unele instante) dar, ceea ce se poate incerca, ar fi si convingerea instantei ca ceea ce trece peste 11 lei este de fapt dobanda deghizata, aceasta fiind interzisa de dreptul comun.
nu este necesara interventia unui notar
Buna seara.
Va rog daca are vreun utilizator sentintele Tribunalelor Calarasi, Dolj si Constanta privind aceasta tevatura creata de legiuitor sa ma ajute cu vreun link.
Precizez ca am doar sentinta Tribunalului Valcea.
P.S.M-ar interesa desigur si o eventuala dezbatere pe acest subiect pornind de la interpretarea acestor instante.
Multumesc.