avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... imprumut fara acte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

imprumut fara acte

Buna ziua! Am si eu o problema si as dori sa ma ajute cineva cu un raspuns!
Eu sunt studenta in ultimul an la administratie publica.Parintii mei si-au facut un magazin acum 1 an si jum. Banii pt construirea magazinului sunt imprumutati de la o ruda de a noastra,care la randul ei zice ca i-a imprumutat de la altcineva,cu care a semnat acte care sa dovedeasca imprumutul.Acum parintii mei au inceput sa-i puna pe card(rudei mele,ca nu a vrut sa dea numele pers de la care a imprumutat),bani..intr-adevar e vb de 18.000 lei noi.Magazinul este mic iar profitul mai deloc,de cateva luni tatal meu a inc sa lucreze si au inc sa-i puna bani pe card.dar,ruda mea suna mai mereu si zice ca pers de la care aimprumutat banii vine si pune sechestryu pe magazin,ne ia masina,ne darama casa daca nu dam banii mai repede.eu acuma zic ca asta este o aberatie.noi nu avem inkeiat nici un act cu ea.ea zice ca are cu pers aia(care ameninta) si ca ne da in judacata(pers aia) ca are martori ca a imprumutat bani.eu stiu ca proba cu martori unde nu sunt acte doveditoare nu este permisa.va rog frumos daca puteti sa ma ajutati si pe mine.este adevart ce a zis ea?ca ii poate da pe parintii mei in judecata?
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 08:53, 24 Ianuarie 2011
In conditiile in care parintii dvs nu detin niciun inscris incheiat cu tertul acesta nu are drept legal asupra bunurilor parintilor dvs
Teoretic ,liberul acces la justitie,este garantat prin Constitutie
Ramane ca persoana in cauza ,sa poata proba temeinic si indubitabil ,imprumutul finaciar invocat ca realizat in favoarea familiei dvs
De dat in judecata va poate da oricine.Solutia litigiului insa, daca ati fi data in judecata, asa cum ati prezentat situatia va fi una de respingere a cererii formulate impotriva dumneavoastra (a parintilor de fapt).Mai concret, parintii nu au nicio legatura juridica cu cel (pers aia, n.n.)de la care s-a imprumutat ruda.Daca va ameninta parintii indiferent prin ce modalitate calmati-l cu o plangere penala.
1. Proba cu martori nu este admisibila IN CONTRA unui inscris. Rezulta deci ca este admisibila atunci cand nu exista inscris.
2. Avem in fata 2 contracte de imprumut.
a) intre parinti dvs. si ruda
b) intre ruda dvs si tert.
Nu putem vorbi in mod normal de executari silite decat in cadrul acestor contracte, intre partile din aceste contracte.
Astfel, tertul din contractul b) nu are nici o legatura cu parintii dvs., el poate executa silit numai pe ruda dvs.
Iar pe parintii dvs. nu ii poate executa silit decat ruda dvs.
3. Cu totul altfel ar sta lucrurile daca tertul ar avea contract cu parintii dvs.
Si prin a avea ma refer la "ar putea dovedi, chiar si cu martori ... mincinosi" ca are contract pu perintii dvs.
Asa ma gandeam si eu .Oricum parintii mei au inceput sa-i puna in cont o suma de bani.Si chiar daca ii da in judecata nu rezolva nimic...eu cred ca e o inventie de-a rudei. Eu nu am stiut ca nu exista nici un act intre ea si parintii mei pana de curand si i-am zis ca nu poate face nimic. In fine,va multumesc!
Ma poate ajuta cineva cu un raspuns din nou?...Se pare ca intre timp matusei mele i-a venit o idee, si anume sa le dea parintilor mei o suma de bani pe care ei o datoreaza sotului ei dar contra unei semnaturi. Intrebarea mea este, daca o eventuala semnatura pentru orice suma de bani poate fi admisa ca proba intr-un proces?

Alte discuții în legătură

Imprumut irina_istrate irina_istrate In cursul anului trecut, am imprumutat, esalonat, o ruda prin alianta cu sume de bani. Toate imprumuturile s-au efectuat din ianuarie pana in octombrie. La un ... (vezi toată discuția)
Cum sa recuperez banii dati cu imprumut? popob popob buna ziua! sora mamei mele obisnuieste sa-si imprumute nepotii cu bani, fara acte dar cu martori. inca din 2006 i-a dat 1.000dolari unui nepot care tot amana ... (vezi toată discuția)
Imprumut intre doua persoane fizice anulpacii anulpacii Buna ziua.Acum citeva luni urma sa fiu martor la un imprumut intre doua persoane fizice( imprumutatul urmind sa fie prietenul meu), insa dupa intocmirea ... (vezi toată discuția)