avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... imprumut fara acte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

imprumut fara acte

Buna ziua! Am si eu o problema si as dori sa ma ajute cineva cu un raspuns!
Eu sunt studenta in ultimul an la administratie publica.Parintii mei si-au facut un magazin acum 1 an si jum. Banii pt construirea magazinului sunt imprumutati de la o ruda de a noastra,care la randul ei zice ca i-a imprumutat de la altcineva,cu care a semnat acte care sa dovedeasca imprumutul.Acum parintii mei au inceput sa-i puna pe card(rudei mele,ca nu a vrut sa dea numele pers de la care a imprumutat),bani..intr-adevar e vb de 18.000 lei noi.Magazinul este mic iar profitul mai deloc,de cateva luni tatal meu a inc sa lucreze si au inc sa-i puna bani pe card.dar,ruda mea suna mai mereu si zice ca pers de la care aimprumutat banii vine si pune sechestryu pe magazin,ne ia masina,ne darama casa daca nu dam banii mai repede.eu acuma zic ca asta este o aberatie.noi nu avem inkeiat nici un act cu ea.ea zice ca are cu pers aia(care ameninta) si ca ne da in judacata(pers aia) ca are martori ca a imprumutat bani.eu stiu ca proba cu martori unde nu sunt acte doveditoare nu este permisa.va rog frumos daca puteti sa ma ajutati si pe mine.este adevart ce a zis ea?ca ii poate da pe parintii mei in judecata?
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 08:53, 24 Ianuarie 2011
Sigur ca o semnatura poate fi admisa ca proba!!!!

Nu inteleg sub ce titlu va da matusa bani parinitlor dvs. (un alt imprumut, o donatie?). Pare ca matusa vrea sa isi constituie acuim dovezi ca a dat banii, respectiv sa incheie acum acel inscris de care va povesteam (si fara de care nu pot porni un proces, dar cu care inscris pot castiga procesul)
In fine, fiti atenti ce semnati, nu va jucati de-a semnatul hartiilor...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut irina_istrate irina_istrate In cursul anului trecut, am imprumutat, esalonat, o ruda prin alianta cu sume de bani. Toate imprumuturile s-au efectuat din ianuarie pana in octombrie. La un ... (vezi toată discuția)
Cum sa recuperez banii dati cu imprumut? popob popob buna ziua! sora mamei mele obisnuieste sa-si imprumute nepotii cu bani, fara acte dar cu martori. inca din 2006 i-a dat 1.000dolari unui nepot care tot amana ... (vezi toată discuția)
Imprumut intre doua persoane fizice anulpacii anulpacii Buna ziua.Acum citeva luni urma sa fiu martor la un imprumut intre doua persoane fizice( imprumutatul urmind sa fie prietenul meu), insa dupa intocmirea ... (vezi toată discuția)