avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Activitate FYLY

Activitate FYLY

Răspuns la discuția reparatii imobil
Blocul are 7 scari eu doresc sa izolez doar deasupra apartamentului meu ceilalti vecini de la etajul patru nu doresc sa izoleze ei nu au probleme fiecare a facut izolatia cu a stiut .
Pentru domnul moderator Armenteros ...raspunsul la ce intrebati dumneavoastra il gasiti mai sus in mesajul meu vis - a-vis de plata facturilor.
Va rog avand in vedere toate comentariile facute sa tragem o concluzie care sa ma lamureasca si pe mine daca merita sa cer vecinilor bani pt izolatie sau mai bine renunt si fac pe cheltuiala mea....de asociatie nu se mai pune problema sa infintam abia am iesit din ea si toti sunt multumiti asa
Răspuns la discuția reparatii imobil
Avem separare la apa , gaz ,curent fiecare platim factura la furnizor , femeie de servici platim fiecare apartament , de cand am iesit din asociatie nu au fost probleme conductele de apa sunt noi canalizare schimbata a rama singura problema acoperisul ...de aceea am intrebat daca puteti sa ma indrumati cum ar fi cel mai bine sa fac si legal in aceelasi timp
Am urmatoarea problema, locuiesc la etajul patru al unui bloc cu 4 nivele, bloc care nu mai apartine de nici o asociatie de proprietari ,datorita trecerii anilor au inceput sa apara probleme atunci cand afara ploua ,eu fiind cel mai afectat de aceeata problema doresc sa izolez plafonul si as dori sa imi spuneti daca mai exista vreo lege care obliga si ceilalti locatari ai scarii sau cei de pe aceelasi palier cu mine sa participe la reparatia plafonului ce demersuri trebuie facute in aceest sens si ce sanse de reusita ar fi in aceest sens .
Va multumesc !!!
In prag de sarbatori doresc intregii echipe Avocatnet.ro un Craciun Fericit alaturi de cei dragi si anul ce sta sa vina sa va aduca multa sanatate si cat mai multe realizari si impliniri, La Multi ani !!!
Dupa cum ma asteptam am primit decizia de debit
Decizie prin care avand in vedere :
-referatul din care rezulta ca fiul meu conform deciziei primite in noembrie nu se mai incadreaza in grad de invaliditate si prin care s-a anulat prima decizie in baza careia a primit pensia de urmas
-prevederile art. 89 din Lg/19/2000
-dispozitiile art.187 si art.91 din Lg 19/2000
Decide
-se constituie debit sumele de bani incasate in perioada lunilor aprilie-septembrie
Impreuna cu aceeasta decizie am primit si decizia prin care se admite cererea de pensionare a fiului meu in baza deciziei emisa de Cabinetul de Expertiza Medicala si pe care am reusit sa o depun la sediul Casei Judetene de Pensii
-Va rog sa ma ajutati si sa imi spuneti cam ce ar trebui sa cuprinda contestatia pe care trebuie sa o depun la tribunal si daca din experianta dumneavoastra considerati ca ar trebui sa imi pun un avocat sau ma pot reprezenta singura (avand in vedere dupa parerea mea ca este vizibila nedreptatea facuta)
Va multumesc !!!
Va rog sa imi spuneti daca institutiile statului sunt obligate sa raspunda in scris unei cereri prin care se solicita o informatie (in speta Casa Judeteana de Pensii unde cer informatii despre stadiul in care se afla un dosar de pensie in urma depunerii cereri de acordare a pensiei - deoarece nu ma pot deplasa la sediul institutiei).
Daca se poate sa imi spuneti ce lege ii obliga sa raspunda la aceeste cereri(daca exista o asemenea lege) si ce pot face in cazul in care nu primesc nici un raspuns.
Va multumesc !!!
Buna ziua
Am cumparat un imobil prin programul Prima Casa in anul 2009 la data semnarii contractului cu banca am facut si o asigurare a imobilului deoarece mi-au spus ca este obligatorie , asigurarea a fost valabila pe termen de 1 an , acum mi-a expirat aceeasta asigurare .
Intrebarea mea este urmatoarea:
-sunt obligat sa fac din nou aceeasta asigurare pentru imobil ,care sunt sanctiunile in caz ca sunt obligat si nu am facut-o inca?sunt obligat sa fac aceeasta polita de asigurare la aceeasi societate sau pot sa o fac si la alta societate de asigurari .
Va multumesc !!!
Va multumesc pentru raspunsul dumneavoastra care mi-a fost de mare ajutor, reusind sa depun noua decizie a fiului meu dupa indelungi discutii cu cei de la Casa judeteana de Pensii. Mi-au dat si cele doua formulare sa le completez unul in care declar faptul ca fiul meu nu mai beneficiaza de alte pensii si celalalt formular fiind cererea de acordare a pensiei de urmas, formulare pe care le mai completasem odata la intocmirea dosarului cand a primit pensia de urmas si care probabil sunt la dosarul lui de pensie dar functionarii mi-au spus ca ei il considera caz nou de pensionare si trebuie sa completez respectivele formulare, sper ca totul sa se termine aici si sa nu mai am atatea piedici in a primi un drept legal .
- In urma decesului sotului in luna martie anul 2010 meu am intocmit dosar pentru obtinerea pensiei de urmas pentru fiul meu care este persoana cu handicap din nastere si care conform prevederilor Lg.19/2000 art.66 alin c beneficiaza de aceeasta pensie
-in data de 25.05.2010 a fost emisa de Cabinetul de Expertiza Medicala si Recuperare a Capacitatii de Munca din cadrul C.N.PA.S- Casa Judeteana de Pensii Olt
decizia de incadrare in gradul 2 de handicap si in care se mentioneaza faptul ca data aparitiei handicapului a fost data nasterii fiului meu ,ulterior dupa depunerea dosarului fiul meu a beneficiat de pensie de urmas conform Lg.19/2000 art.66 alin c
-in urma unor greseli la inregistrarea dosarelor facute de asistenta din cadrul Cabinetul de Expertiza Medicala si Recuperare a Capacitatii de Munca –Olt(greseli si nereguli depistate in urma unui control al I.N.E.M.R.C.M –Bucuresti ) am primit o noua decizie in data de 30.09.2010 prin care aceelasi Cabinetul de Expertiza Medicala si Recuperare a Capacitatii de Munca Olt considera ca fiul meu nu se incadreaza ca persoana cu handicap si incepand cu luna octombrie 2010 nu a mai primit pensia de urmas
-am contestat aceeasta decizie iar in data de 17.11.2010 am primit o noua decizie prin care fiul meu este incadrat la gradul 2 iar data iviri handicapului fiind data nasterii ,la fel ca in prima decizie cu care a primit pensia
-m-am deplasat la C.N.PA.S- Casa Judeteana de Pensii Olt pentru a depune noua decizie si pe langa refuzul celor de acolo de a primi decizia motivand ca cei de la Cabinetul de Expertiza Medicala si Recuperare a Capacitatii de Munca au obligatia sa le trimita respectiva decizie am fost informata ca pe lunile octombrie si noembrie fiul meu nu va primi pensia de urmas iar sumele incasate din luna martie 2010 si pana in luna septembrie 2010 cand a fost sistata plata pensiei trebuiesc recuperate de catre C.N.PA.S- Casa Judeteana de Pensii Olt procedandu-se la oprirea a 1/3 din pensia ce urmeaza sa o primeasca incepand cu luna decembrie anul aceesta sau existand si posibilitatea ca C.N.PA.S- Casa Judeteana de Pensii Olt sa recupereze aceeste sume de bani de la asistenta din cadrul Cabinetul de Expertiza Medicala si Recuperare a Capacitatii de Munca-Olt care a facut greselile dar care a plecat in urma neregulilor constatate sau sa recuperez eu banii in instanta de la fosta asistenta a Cabinetului de Expertiza Medicala –Olt
- Va rog sa imi spuneti daca este posibil sa opreasca aceeste sume de bani din pensia fiului meu ?
- Pe lunile Octombrie si Noembrie perioada in care nu a primit pensie fiul meu este indreptatit sa primeasca pensie de urmas?
- Ce trebuie sa fac pentru a primi fiul meu pensia de urmas in urma noii decizii primite acum ?
- Ce demersuri trebuie sa fac pentru a nu i se opri din pensie acele sume si pentru a primi pensia si pe lunile Octombrie si Noembrie daca este legal aceest lucru si daca trebuie sa ma adresez instantei pentru a chema in judecata pe asistenta care a fost gasita vinovata pentru neregulile gasite in cadrul Cabinetului de Expertiza Medicala –Olt greseli si nereguli in urma carora a trebuit sa pierd din nou timp si bani pentru a reface acel dosar de pensie de urmas pentru a trece din nou prin comisia de expertiza iar cand am dovedit ca fiul meu este persoana cu handicap si trebuie sa beneficieze de aceest drept legal constat ca tot el este bun de plata .

Va multumesc !!!