avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... ASIGURARE IMOBIL -PROGRAMUL PRIMA CASA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

ASIGURARE IMOBIL -PROGRAMUL PRIMA CASA

Buna ziua
Am cumparat un imobil prin programul Prima Casa in anul 2009 la data semnarii contractului cu banca am facut si o asigurare a imobilului deoarece mi-au spus ca este obligatorie , asigurarea a fost valabila pe termen de 1 an , acum mi-a expirat aceeasta asigurare .
Intrebarea mea este urmatoarea:
-sunt obligat sa fac din nou aceeasta asigurare pentru imobil ,care sunt sanctiunile in caz ca sunt obligat si nu am facut-o inca?sunt obligat sa fac aceeasta polita de asigurare la aceeasi societate sau pot sa o fac si la alta societate de asigurari .
Va multumesc !!!
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 14:50, 19 Ianuarie 2011
Cu siguranta in contractul de credit pe care l-ati semnat cu banca s-a prevazut obligatia incheierii unei asigurari a locuintei pe toata perioada contractului de creditare. Cat despre asigurator, puteti incheia cu oricine doriti dvs., dar de obicei bancile solicita ca asiguratorul sa fie agreat de ele.
Problemele pe care le ridicati dv. pot fi solutionate la banca la care ati facut creditul. Conform contractului de credit sunteti obligat sa incheiati o polita de asigurare pt. toate riscurile si inca la una din firmele de asigurare agreata de banca respectiva. Pt. incalcarea conditiilor contractuale scrie tot in conditii ca banca va poate chiar executa silit. Ii puteti intreba toate astea pe cei de la banca si va pot lamuri.
Si nu uitati ca aveti obligatia de a cumpara si polita obligatorie PAD pentru imobil.
Buna ziua.

Recent am gasit un articol conform caruia bancile nu mai pot obliga clientul sa faca asigurarea printr-un asigurator agreat. Cei care au incheiat deja un contract de creditare se supun celor scrise in contract sau deciziei luate?
Acesta este articolul: [ link extern ]
Abia acum va fi "legiferata" in mod explicit aceasta practica a bancilor.Si pana acum , la solicitarea scrisa a clientului, bancile nu aveau dreptul sa refuze politele incheiate de clienti.(insa cati o faceau??)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare pentru credit ipotecar la bcr mary_z13 mary_z13 buna ziua, Am un credit ipotecar la BCR de 10.000 Euro de acum 4 ani.Pana acum (anii trecuti)am dus asigurarea de 20 de euro, ce obligatorie si a fost ... (vezi toată discuția)
Impunere platire dubla asigurare . buna ziua, in 2007 am luat un credit imobiliar iar printre conditii ... kboomcat kboomcat Buna ziua, in 2007 am luat un credit imobiliar iar printre conditii a fost incheierea unei asigurari a apartamentului in favoarea bancii. Luna aceasta am ... (vezi toată discuția)
Asigurarea obligatorie a locuintelor StanPatitulPensionar StanPatitulPensionar Am un credit imobiliar la care asigurarea locuinţei o fac eu, anual, şi o cesionez băncii, şi am alt credit cu garanţie imobiliară (pe altă locuinţă), ... (vezi toată discuția)