avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Activitate Luciana82

Activitate Luciana82

Buna ziua,
Am doi copii, baietul a facut 2 ani si 3 luni, fetita are 9 luni. Pana in ianuarie am primit indemnizatia de crestere copil pentru amandoi, dar nu am stiut ca dupa implinirea primului copil a varstei de 2 ani trebuie sa refac dosarul pentru a putea primi in continuare pentru fetita asa ca din ianuarie nu am mai primit nimic. Am astept 2 luni crezand ca a aparut o problema la ei cu bani si in aprilie am zis hai sa intreb sa vedem ce se intampla. Asa ca am aflat ca trebuia sa refac dosarul si ca banii de pe ianuarie, februarie si martie nu-i voi mai primi. Cum e posibil asa ceva? Nu am stiut ca trebuia refacut dosarul, dar sa iei indemnizatia copilul pentru 3 luni nu mi se pare corect. As putea sa fac ceva sau totul e pierdut ?
Da, dar administratorul firmei nu vroia sa mi se incheie contractul de munca pana nu rezolva el procesul ... dar acum ca s-a dat Solutie: incident procedural la unul din procese si la cel de Angajarea raspunderii conform art.138 din Legea 85/2006
Materia juridicã: Faliment s-a respins cererea lichidatorului. Eu chiar nu inteleg , dar inainte sa-mi incheie lichidatoare contractul administratorul m-a amenintat ca daca imi incheie lichidatoarea contractul voi ajunge intr-o situatie foarte urata. Deaia va intreb pe d-voastra.

Va multumesc!
Chiar nu poate nimeni sa-mi spuna daca ma pot astepta la ceva rau ?
As vrea sa stiu daca mi se poate intampla ceva ... pentru ca nu am vrut sa astept finalul procesul si am discutat cu lichidatoarea si aceasta mi-a incheiat contractul.
Răspuns la discuția divort
si daca ea ar fi de acord ? cat ar dura ?
Răspuns la discuția divort
daca el vrea divortul si ea nu vrea nici gand sa-i dea divortul , la mijloc este si un minor ... cat timp se poate prelungi daca baga el divortul( ea nu vrea sa divorteze pentru ca nu vrea sa imparta apartamentul ) ?
Răspuns la discuția Pot beneficia de somaj?
Multumesc frumos! Datorita d-voastra am rezolvat cu actele de somaj.
eu stiu ... dar si lichidatoarea a zis ca mai bine sa o las balta ca oricum nu pot obtine nimic. Oricum vreau sa-i multumesc d-l Tudor Valeriu, datorita lui am rezolvat cu lichidatoarea si mi-a incheiat contractul cu art.65, asa ca o sa-mi bag actele de somaj :) ... Multumesc frumos inca odata si desemenea tuturor celor care raspund la intrebarile si nelamuririle noastre ... Stiu ca multi dintre noi suntem paraleli cu legile, dar din cate am vazut aici pe forum cineva ne baga in seama si ne raspunde la intrebari oricat de imbecile ar fi .
NAARGHYTA a scris:

Sa stii ca si eu sunt in acceasi situatie ca si tine. Iti recomand sa gandesti pozitiv, si sa nu lasi amenintarile astea sa te descurajeze. Asta intentioneaza si angajatorul. Tu tb sa fii tare si sa lupti in continuare pt drepturile tale. Eu nu voi renunta sub nici o forma....Nu te lasa impresionata de mesajele lui intimidante. Il poti da in judecata si pt intimidare sau amenintare. Iti tin pumnii...Nu te lasa doborata

Multumesc frumos de incurajare, dar vreau sa-mi vad de viata mea si sa uit de aceste luni lucrate gratis zi si noapte, de banii pierduti aiurea, de faptul ca mi-am lasat locul de munca pentru un om de nimic care se joaca cu vietile tinerilor din ziua de azi, de amenintarile lui. Nu vreau sa ma complic pentru ca pierd iar timpul degeaba si nu are de unde sa-mi dea banii care ar trebui sa mi plateasca .
Eu renunt sa ma mai lupt pentru drepturile mele dupa ce angajatorul a inceput cu tot felul de amenintari. Le-am trimis e-mail la colegii mei despre situatia firmei la care "lucram" si el le-a trimis mail inapoi prin care imi aduce niste acuzatii care ma sperie :|.

Fata de cele prezentate de Maria, ma vad nevoit sa fac unele precizari:
1. Intr-adevar Maria este considerata concediata odata cu depunerea plangerii penale cu cele 7 capete de acuzare, la care s-au depus si probele in cauza, varianta de somaj la care face referire nu este realizata cu acceptul administratorului statutar, lichidatorului si nici instanta nu a dispus vreo masura pana la aceasta data care sa ne fie si comunicata, dupa anularea dosarului de insolventa toate actele realizate de lichidator si Maria vor devenii nule.

Dosar penal pentru ce? Ca i-am cerut lichidatoarei sa-mi incheie contractul de munca si sa ma treaca pe tabela de creanta ? Lichidatoarea mi-a incheiat contractul de munca cu articolul 65 sa pot beneficia de somaj. Se poate anula acest act :O ?

2. Amenintarile si frustrarile Mariei nu ma misca deloc atata timp cat fiscal si legal documentele expun situatia reala.

3. Faptul ca Maria s-a prezentat la un termen de judecata si societatii nu i s-a comunicat acest lucru iarasi nu ne implica cu nimic, ba mai mult am dispus Parchetului investigatii in acest sens, am verificat procedura de comunicare si aceasta nu este realizata conform legii

4. E logic ca dupa finalizarea cercetarilor penale la adresa Mariei, se va dispune si actionarea in civil, societatea a pus la dispozitia organelor competente toate documentele care demonstreaza faptic cele prezentate de noi.

5. Nu am pentru ce sa ma pregatesc sufleteste, decat pentru anularea dosarului de insolventa intrucat probele administrate la dosar sunt reale si veridice, incalcandu-se Constitutia Romaniei prin lipsirea dreptului la aparare in situatia de fata, alaturi de alte motive formulate in cadrul dosarului .

6. Divulgarea informatiilor interne spre public este una din infractiunile ce sunt mentionate in cadrul plangerii penale impotriva Mariei.

Eu i-am trimis lichidatoarei doar contractul de munca :|

7. Inca sunt administratorul statutar al societatii si asta inseamna ca exista prerogative care imi permit sa intreprind masuri in vederea lamuriri situatiei de fata

8. Printre altele am rugamintea ca tot ce primiti de la Maria sa mi se redirectioneze si mie, intrucat Maria utilizeaza in mod ilegal adresa de e-mail pusa la dispozitie de societate, in acest sens probele vor ajunge in scurt timp si in fata organelor de ancheta, documente ale organelor in urma investigatiilor tehnice realizate.

Eu pastreza adresa in cazul in care am nevoie de dovezi sa arat ca am lucrat .

9. Imi pare rau ca unii colegi noi care trebuiau sa ni se alature dar care nu au inca vreo atributie in cadrul proiectelor, ma refer aici la cei care au participat la interviuri, trebuie sa asiste la astfel spectacole dezgustatoare. Un alt element care o incrimineaza pe Maria in cadrul plangerii penale, cu probele aferente.

Firma nu mai are voie sa-si continuie activitatea, omul asta nu m-a platit de cand m-a angajat , lichidatoarea spune ca din septembrie el nu mai avea voie sa faca nimic. Deaia nici nu mi se considera vechime lunile lucrate :( . El nu a platit nici un angajat. Inafara de mine si de o colega restu de ~ 30 nu au nici contractele inregistrate.

10. Pe numele lichidatorului si a unor colaboratori exista deja plangeri penale pentru abuz in serviciu si altele, fiind responsabili partial de intregul spectacol de care avem parte in acest moment.

I-am trimis mesajul lichidatoarei si mi-a zis ca omul e bolnav cu capul :|.

Eu nu pot intelege de ce nu se face nimic in cazul unor astfel de oameni. Dupa ce ca nu m-a platit, am lucrat si zi si noapte pentru el, nu mi se recunosc lunile lucrate m-ai trimite si mesaje de genul acesta. Mai are cineva curaj sa faca ceva dupa ce primeste un mesaj de genul acesta ???