avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Activitate teodorteodor

Activitate teodorteodor

In acest weekend o sa ii dau unui prieten bun ( zic eu ) o anumita suma de bani , de pana in 10.000 euro. La propunerea lui , luni o sa mergem si la un notar pentru a legaliza acest imprumut care o sa se intinda pe o perioada de aproximativ 6 luni. Tot la propunerea lui , el e dispus sa gireze cu un teren, pentru a-mi oferi o siguranta cat mai mare. Mentionez ca NU ii cer la final mai multi bani decat ii ofer, dobanzi sau alte beneficii de genul.
Va intreb daca ma puteti lamuri ce ar trebui sa scrie in acel contract, incat sa nu fiu prejudiciat in caz ca dintr-un motiv sau altul el nu imi mai da banii inapoi . El mai poate vinde terenul fara stirea si consimtamantul meu , daca facem acel act ?
Astept orice alte informatii care ma pot ajuta. Teama mea e sa nu fac acea hartie degeaba si sa nu aiba nici o valoare in instanta.
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri !
E vorba de un proces legat de o dauna auto . Dupa 5 infatisari ( neasteptat de rapid, consider eu ) , judecatorul a dat dreptate avocatului care ma reprezenta pe mine . Am inteles ca trebuie asteptata o perioada, sa vad daca firma de asigurari face recurs. Care este exact perioada care trebuie sa o astept ?
De asemenea , as avea nevoie de un sfat : avocatul meu mi-a spus ca , procesul fiind castigat, in curand o sa ma duc obligat-fortat sa semnez cererea de despagubire, chiar daca o sa mai aiba loc si recursul . Adica, sa incasez banii chiar daca nu se stie decizia la un eventual al doilea proces. Cei cu experienta, ma sfatuiti sa incasez banii, sau sa astept si solutionarea celui de al doilea proces ? Nu influenteaza in nici un fel decizia judecatorului in cel de-al doilea proces ?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri !
De cativa ani, mai exact 12-13 ani, familia mea se confrunta cu o problema care incet incet ne lasa fara sperante de a mai razbi vreodata. Mama mea trebuie sa primeasca de la statul roman despagubiri pentru un imobil luat abuziv de catre regimul comunist. De-a lungul timpului mama a facut tot ce a tinut de ea ca sa putem intra in posesia acestei despagubiri...incepand cu formalitatile de la Braila(mentionez ca noi locuim in Braila) unde cei de la Primaria, ne-au spus ca tot ce a tinut de ei s-a facut, urmatorul pas urmand sa il faca cei de la Bucuresti si sa asteptam. Bineinteles ca am asteptat, si am asteptat si degeaba...pana cand mama a trimis vreo 2 scrisori catre Autoritatea Nationala Pentru Restituirea Proprietatilor de unde nu am primit nici un raspuns. Ma intereseaza sa stiu ce putem face, ca sa putem primi acesti bani o data pentru totdeauna. Am apelat chiar si la o cunostiinta care este avocat, propunandu-i sa ii achitam onorariul la sfarsit cand va urma sa intram in posesia despagubiri, deoarece acum nu ne putem perimite. Aceasta cunostiinta ne-a refuzat. E normal sau ma rog am gresit cu ceva ca am propus asa ceva, ma gandesc ca poate s-a suparat sau ofensat, desi nu ar trebui...Exista avocatii care sa primeasca plata la sfarsit, eventual in baza uinui contract? Si sunt sanse ca vreo firma de avocatura sa cumpere drepturile de litigiu si sa o despagubeasca in prealabil pe mama? Daca da, care ar fi procentul aproximativ fata de suma de urmeaza sa fie restituita ? Va multumesc in prealabil pentru sfaturile primite.
Recunosc din start ca intreb mai mult din curiozitate : care sunt sansele de reusita ale unui proces indreptat impotriva unei firme de asigurari ? E vreo diferenta ca la Casco este semnat un contract intre asigurat si asigurator , fata de rca unde se merge doar pe o polita valabila ? De asemenea , care este termenul mediu de rezolvare al unui astfel de proces ? Pana intr-un an , sau undeva intre 1,5-2 ani ?
Plecam de la premisa ca nu este vorba de e o frauda , nu e vorba de rate de casco neplatite la timp, polite nevalabile, etc...
Mentionez ca sunt oarecum interesat de acest subiect, din moment ce numai pe aceasta parte din forum sunt o multime de oameni care urmeaza sa dea in judecata firmele de asigurari, si nu stiu la ce sa se astepte . Topicul este deschis si altor raspunsuri care ar putea lamurii userii ce urmeaza sa scrie pe acest segment de forum.
Va multumesc
Va multumesc anticipat pentru raspuns .
Buna seara ! Repet ca lipsa splinei nu este datorata vreunui accident, ci unor complicatii medicale survenite de la varsta de 6 ani . Intre varsta de 6 si 8 ani, am stat aproximativ 6-8 luni in spital , cazul meu finalizandu-se cu extractia splinei . Din documentul la care mi-ati dat trimitere, observ ca sunt anumite subpuncte unde m-as putea incadra. Inteleg totusi ca cel mai in masura sa imi dea un raspuns ramane doctorul de familie. Va multumesc pentru raspunsuri . O seara buna !
La varsta de 8 ani am suferit o operatie de extragere a splinei ( din cauze naturale, nu mai lucra corespunzator , au scazut trombocitele , etc... ) . Acum am 24 de ani , dar am cateva documente ramase, gen iesirea din spital, analize etc..
Intrebarea este daca se poate obtine un certificat de handicapat, care sa implice si un ajutor sau o pensie permanenta . Mentionez ca sunt angajat cu carte de munca .
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri . Eventual, daca stie cineva pasii care trebuiesc urmati pentru a beneficia de ajutor financiar din partea statului .
O zi buna tuturor !
Masina este cat se poate de bine conservata, nu s-a luat de pe ea nici macar un beculet . Oarecum sunt impotriva deoarece sunt foarte neseriosi , se cred stapanii lumii . Prefer sa ma judec cu ei 1-2 ani, decat sa primesc jumatate din suma asigurata ( masina are casco) . Una din marile mele necunoscute era daca dupa 3 luni ei erau obligati sa dea un raspuns , dar din discutiile dumneavoastra, clar acest lucru este cert si adevarat.
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri .
Intrebarea este : e vreun termen limita in care ei erau obligati sa imi dea vreun raspuns, ceva ?! Pentru ca in ritmul asta , o pot amana mult si bine, cand vin ei nu pot eu, si eu daca le zic sa stabilim clar o intalnire pentru o data anume, imi zic ei ca nu se face asa, ca ei nu stiu azi ce fac maine . Adica , actiunea in justitie din partea mea poate fi justificata prin faptul ca nu am primit nici un raspuns de ceva vreme ?
Stiu ca este o intrebare care o sa primeasca raspunsuri doar aproximative, dar daca nu ne intelegem la o eventuala conciliere sau daca nu dau ei un accept , care ar fi perioada care ar trebui sa treaca pana sa se solutioneze procesul , eventual si un procent al sanselor pe care le am sa castig acel proces ?
Inca o data, va multumesc anticipat pentru raspunsuri. O zi buna .
In data de 29 IULIE 2010 am patit un accident cu masina proprietate personala, Renault Laguna 2004 ( am evitat un alt participant la trafic, am intrat in copac) . Masina era asigurata l la suma de aproximativ 13000euro. Dosarul de dauna a fost deschis ziua urmatoare dupa accident, devizul de dauna totala a iesit abia dupa vreo luna . Masina am luat-o din service si am depozitat-o intr-un loc sigur. Problemele incep de acum : agentul de dauna a trimis dosarul la Bucuresti . Dupa inca o luna ( aproximativ 1 octombrie) de la Bucuresti vine o instiintare ca dosarul a ajuns la o comisie speciala ( antifrauda) , care mai au nevoie de anumite detalii . Dupa inca vreo luna ( 1 noiembrie ) , m-a sunat inspectorul, daca ne putem vedea in jumatate de ora ca sa mergem cu tot cu comisia care a venit de la Bucuresti, sa vedem masina . Bineinteles ca eram plecat din oras, si oricum nu m-as fi dus nici daca eram disponibil, datorita faptului ca au sunat prea din scurt si nu e politicos . Pe 15 noiembrie am fost iar la sediu , si mi s-a spus ca acea comisie o sa vina iar , dar nu se stie cand, si sa astept .
Mentionez ca , inspectorul nu a avut bunul simt sa mergem impreuna la locul accidentului , si acum imi spune dupa 4 luni ca vrea sa vada si locul unde s-a intamplat. De asemenea, nu exista nici un dubiu ca masina nu ar fi dauna totala, din moment ce devizul a iesit undeva la 90.000 ron , fara demontare .
Intrebarea mea este : mai sunt obligat sa ma intalnesc cu ei, sa le arat masina, sa ma supun unui foarte probabil interogatoriu din partea comisiei de la bucuresti , din moment ce ei abia dupa 4 luni incep sa se intereseze ? As putea inainta vreo cerere , de a primi un raspuns oficial intr-o anumita perioada ? Sunt ei constransi de vreun anumit termen ( gen 2-3-4 luni de la deschiderea dosarului trebuie sa dea un raspuns oficial ) ? Sanse de reusita , la un eventual proces , in ideea in care nu am facut nimic rau, masina e exact in starea de la accident, am martori, etc... ?
Va multumesc anticipat tuturor pentru raspunsuri . O zi buna !