avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Activitate dante24

Activitate dante24

Buna ziua! Dețin un PFA cu domeniul de activități fotografice. Am o cabina Foto. Nu dețin casa de marcat. Eu încasez doar cash la finalul evenimentului. Lucrez doar cu persoane fizice. Pot emite factura in baza contractului de prestări servicii? Mulțumesc !
Răspuns la discuția Service auto
Ok. Mulțumesc pentru răspuns

Pentru a fi in legalitate singura solutie este cea mentionata in mesajul meu anterior. In caz contrar, in orice moment se pot gasi "binevoitori" care sa va faca o reclamatie si veti fi amendat contraventional. Este alegerea dvs.

Răspuns la discuția Service auto
Păi și trebuie deschisă firma? Eu vroiam ceva simplu,să nu mă coste foarte mult.POPA GHEORGHE a scris:

Puteti declara activitatea la primarie si la ANAF pentru plata impozite si taxe.

Discuție Service auto
Dețin o diploma de mecanic auto. Am o rampă acasă in curte. Ocazional repar la mașini. Ce acte as putea sa fac sa fiu in legalitate. Pentru service sunt costurile prea mari pentru bugetul meu. Mulțumesc.
Buna ziua. Zilele trecute am avut un accident usor cu o masina inmatriculata in bulgaria. A venit politia la fata locului si sa intocmit un proces verbal in care respectivul isi recunostea vina. "Bulgarul" nu avea actele la el si sa dus cu politistul care a intocmit procesul verbal sa ia actele de acasa. Intre timp ne-am dus la sectia de politie pentru declaratii. Eu am banuiala ca asigurarea si itp-ul "bulgarului" nu sunt valabile,pentru ca atunci cand am intrebat politistul daca respectivul are asigurare valabila,mi-a zis ca nu poate sa o verifice,asigurarea fiind din alta tara. Nu i sa dat nici amenda. As putea sa fac o plangere impotriva politistului pentru favorizarea infractorului?
Nu m-am exprimat eu corect. M-i se cere sa platesc spitalizarea celui internat,eu fiind doar martor.
Eu am fost martor,atat. Nu eu am fost internat. Dar si eu ca martor si cei doi acuzati am primit instiintare de la spital ca avem de achitat suma de 300 de lei cheltuieli de spitalizare
spitalizare
Buna ziua. In urma cu 2 ani a avut loc o altercatie care sa lasat cu o zi de spitalizare. (eu am fost martor in acest caz]. Am dat declaratie la politie si totul sa oprit aici. Astazi a venit o scrisoare de la spital precum eu si cei acuzati trebuie sa achitam suma de 300 lei la casieria spitalului. Mentionez ca de la politie nu am primit nimic nici eu nici cei acuzati.
Ce e de facut in acest caz? Multumesc
Buna ziua. Am vandut o masina si am facut un contract de vanzare cumparare tip intre mine ca vanzator si respectivul ca si cumparator,l-am completat cum trebuie dar scris cu pixul. Cand am fost la primarie sa scot masina de la impozit mi-au zis ca acest contract nu e valabil pentru ca nu e batut la masina si nu e facut la un birou de copiat acte.
As vrea sa stiu daca respectivul contract este valabil si ce lge specifica acest lucru
Multumesc