Bună ziua, (ptr dl Nouldorut)
Mulţumesc pentru amabilitatea de a-mi răspunde.
Noi avem în contractul de V/C 1300 mp, şi în titlul de proprietate, pe numele defuncţilor socri, pe care l-am primit ulterior cumpărarii, 1448 mp. Nu avem Carte funciară. Vrem să facem CF pentru a vinde fiului nostru, cu clauză de întreţinere.
Bună ziua, Vă mulţumesc pentru amabilitate. Da, în titlul de proprietate este menţionată suprafaţa care ne.a fost vândută, dar în urma măsurătorilor care s-au făcut ,pentru titlul de proprietate- după vânzare-cumpărare( casă si teren aferent 1300 mp.), s-a găsit o suprafaţă mai mare( 1448 mp.). Da, socrii mei mai au un fiu. Suprafaţa de teren în plus face parte din aceeaşi solă; nu s-au facu modoficari- tot terenul este în aceeaşi curte -nu s-au mutat garduri... nici.o schimbare).
Respectuos vă rog să mă ajutaţi pentru lămurirea unei probleme juridice pe care o am, în funcţie de timpul de care dispuneţi.
În luna oct. 1992, socrii mei, (mie şi sotiei-fiica lor) ne.au făcut contract de vânzare-cumpărare pentru casa lor şi terenul aferent, cu clauză de întreţinere. Noi ne.am îndeplinit îndatoririle până la decesul acestora şi după. Acum a venit timpul ca noi să facem acte de v/c unuia dintre fii noştri şi trebuie, mai întâi, să intabulăm această proprietate.
Constatăm că în contractul de V/C avem o suprafaţă de 1300 mp. iar în titlul de proprietate, primit ulterior pe numele socrului, există 1448 mp. Nu ştim ce acţiune să facem pentru îndreptare sau cum să procedăm. O persoană autorizată pentru măsurători ne-a spus .fară a se prezenta la faţa locului să măsoare sau să facă alte activităţi, numai pe cele spuse de mine, că în caz că se constată plusuri, nu se poate intabula decât 2% peste ce scrie în contractul meu de V/C.
Dacă puteţi să mă ajutaţi cu un răspuns.
Vă mulţumesc !
Cu mult respect.
AC.
La multi ani ! Sarut mainile, aveti dreptate. Putem invata multe utilizand avocatnet.ro
Legea 51/l995 contine numai 79 de articole ,iar Legea 514/2003 ,contine 27 de articole.
1.art.175 din Statut se ref la sedintele instantei disciplinare,care sunt secrete( cap.XI-Raspunderea disciplinara). 2 .Notarul isi poate apara rudele, dar se poate apara si pe el insusi. LA MULTI ANI ! doresc tuturor, cu mult respect.
av lasco, un notar nu poate ,cf legii sa se apere in instanta?Daca un licentiat ,in drept, poate,cf legii sa se reprez, atat pe el cat si rudele pana la gr. x, un notar nu poate?(L.51/1995)-intrebare retorica.
Va salut,freeelis, In carnetul de munca scrie"angajat din sc profesionala".Perioada este l972-l975, invatamant comasat( doua trim practica si unul carte- ucenicie la locul de munca).Eu doar mi-am dat cu parerea avand in vedere ca s-au primit bani pe parcursul celor trei ani si s-a lucrat pe timpul verii( concediul de odihna era de 24 zile- nu cum aveau toti copii de aceasta varsta). Va multumesc f. mult! Sarbatori Fericite!
Hola! alvarolipo , soy, alex., daca imi permiteti 3 intrebari, va rog :1. somajul, subsidio,renta activa de insertion, subsidio mayores de 52 anos, constituie vechime in munca cu cotizatie pentru pensie? 2. mayores de 52 anos, care primesc bani(subsidio),se considera-pensionati anticipat? 3. ce documente trebuiesc cerute din Spania, si de unde, pentru perioadele lucrate ,de o persoana (roman) pentru a le aduce in Romania si completa dosarul de pensie.? Multumesc mult!