avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 316 soluții astăzi
Forum Activitate c.eleonora

Activitate c.eleonora

Buna ziua,in calitate de proprietar al unui apartament , am acumulat o datorie restanta la plata intretinerii de 8.000 lei si o penalizare de 5.500lei. Pentru aceasta suma am fost chemat in instanta,iar acest fapt l-am aflat ulterior primului termen de judecata(nelocuind la adresa nici o persoana). Am mers la administrator sa achit debitul principal, urmand ca penalitatile sa le platesc ulterior.Din documentele (p-v)depuse in instanta reiese faptul ca din totalul de 80 de proprietari doar 30 au fost de acord cu perceperea penalitatilor de 6%/luna(procent legal), iar in intampinare se specifica faptul ca asociatia nu a fost penalizata la plata facturilor pentru utilitati.
Problema intampinata este faptul ca administratorul nu doreste sa incaseze debitul principal(pentru a nu mai genera penalitati ulterioare ,am gandit eu) ci mai intai penalitatile,spunandu-mi ca daca ar proceda cum doresc eu, vor comite o ilegalitate deoarece suntem in litigiu.Ba mai mult de atat , au mentionat ca daca vreau sa achit integral suma , ei tot nu o vor primi , deoarece ei au cheltuit 2400lei cu avocatul, bani care tot eu va trebui oricum sa-i platesc, desi intampinarea nu este semnata de un avocat ci de asociatia de proprietari . Mi-au spus sa astept hotararea judecatoreasca. Am solicitat administratorului si presedintelui sa-mi motiveze in scris acest fapt si sa stampileze ,dar din nou mi-au spus ca nu pot face acest lucru, consultandu-se telefonic si cu avocata angajata, care nu a vrut sa auda de acest lucru ,invocandu-mi legea 230.Trebuie sa va mai spun si faptul ca nu au vrut sa-mi comunice contul bancar, in ideea sa achit o parte din debit, iar chitantele de incasare nu sunt personalizate,cu datele asociatiei, sunt fara regim special.
Ce ma sfatuiti sa fac in aceasta situatie ?
In octombrie 2010 Tribunalul Bucuresti S VI-a Comerciala a dispus dizolvarea srl-ului , ca urmare a nedepunerii situatiilor financiare.
In octombrie 2011, un cabinet indiv. de insolventa , prin reprezentantul sau, formuleaza o cerere ,la TB S a VII-a Comerciala , privind deschiderea falimentului prin procedura simplificata.
De toate cele relatate am aflat de curand cand am primit o citatie de raspundere patrimoniala in calitate de "fost administrator" al acelui srl. Am facut copie dupa intreg dosarul de la tribunal , si am constatat ca societatea respectiva avea datorii la AFP in suma de 1300 lei , datorii vechi din anul 2002- 2003, care acum insumeaza 7400 lei. Din anul 2004 , societatea nu a mai inregistrat venituri sau cheltuieli, dar nici nu am suspendat activitatea.
Intrebarea este : dupa ce o firma a fost declarata ca fiind dizolvata de Tribunal, mai poate fi deschisa ,la un an , procedura insolventei? Ce trebuie sa fac?
Multumesc anticipat.
buna seara , in anul 2001 am obtinut autorizatie de construire pentru un imobil (duplex) format din S+P+1E+M,imobil ce a fost edificat ulterior. Initial , constructorul peste mansarda a mai pus si un pod locuibil, care nu este cuprins in cartea funciara, dar este in planul cadastral al imobilului.Pentru acest pod locuibil este necesar a obtine autorizatie "de construire", daca el a existat dintotdeauna acolo , fara a se modifica la structura,acoperis,etc. Intimpin aceasta problema la banca , doresc sa ipotechez acest imobil,iar eu ca o #-o am pus in dosarul pentru banca si acea schita cu podul locuibil...cei de la banca vor sa obtin autorizatie de construire,receptia lucrarii,etc. Intrebarea mea disperata (dosarul de ipoteca fiind aprobat,in principiu, urmand ca eu sa mai aduc un document pentru acest pod locuibil) este : trebuie autorizatie pentru podul locuibil sau nu? ca si suprafata construita , la impozite locale , platesc impozit si pentru acest pod!
Discuție succesiune
Buna ziua, de la decesul tatalui au trecut 1an si 11 luni.Mostenitorii sunt mama si cei doi copii,majori.Bunurile ramase in urma tatalui sunt o vila in Bucuresti si un apartament pe numele ambilor parinti si 3 autovehicule detinute de decedat.Copiii pot renunta la mostenire in favoarea mamei,printr-o declaratie data in fata notarului?Multumesc anticipat.
Succesiunea nu a fost inca deschisa .Dar daca copiii renunta la mostenire mama, in cele din urma ,inteleg este obligata la randul sau ,sa deschida succesiunea. Daca mama doreste sa vanda sau sa ipotecheze un imobil nu o poate face decat un urma succesiunii? Mai concret exista o cale prin care "succesiunea sa poata fi ocolita?taxele notariale sunt ingrozitor de mari (4000eur) in Bucuresti
Multumesc pentru raspuns