Sunt angajat la o firma bucuresteana. Am semnat contractul de munca pe data de 18 martie 2011. Angajatorul mi-a comunicat faptul ca am un salariu de 14 milioane, insa cand a venit ziua de salariu am primit numai o parte din el motivand ca desi eu am semnat cu dansul pe 18 martie mi-a inregistrat cartea de munca cu data de 01 aprilie 2011 data la care am inceput si activitatea. Acum cateva zile mi-a dat sa semnez protectia muncii cele doua exemplare unu rosu si cel albastru. Data inregistrarii acestei instruiri de protectia muncii este ATENTIE: 23.martie 2011. intrebarile mele sunt urmatoarele:
Intai se depune cartea de munca, dupa aceea ITM trimite formularele de protectia muncii?
Daca el a depus cartea de munca pe 1 aprilie iar protectia muncii este cu data de 23 martie,practic el mi-a injumatatit salariul de inceput pe acest motiv?
Este corect? Sau ma pot adresa unui inspector ITM sa rezolve acest caz?
bunica mea are 2 fete, acestea sunt mostenitoarele casei in care locuim. matusa mea a primit acum cativa ani un apartament cu 3 camere de la bunica mea in favoarea renuntari la drepturile pe care le are asupra casei in care locuim. bunica mea in acest moment doreste sa faca acte p aceasta locuinta doar mamei mele, si dorim binenteles renuntarea matusi mele la drepturile de mostenitor.
cum putem face acest lucru in mod legal?
Incep prin a va spune ca am varsta de 21 de ani. sunt student anul 3 la una dintre universitatile din bucuresti la zi. tatal meu este divortat de mama mea inca de cand eu aveam 6 luni. am locuit cu mama pana acum 4 luni. in tot acest timp tata sa recasatorit a facut doi copii si a divortat si de aceasta sotie in prezent fiind casatorit iar cu o alta femeie. el plateste pensie alimentara celorlalti 2 copii. a fost obligat sa imi plateasca pensie alimentara prin hotarare judecatoreasca pana la varsta de 25 de ani in conditiile in care eu imi continui studiile la zi. la 18 ani a venit sa imi spuna ca nu imi mai plateste pensia alimentara si ca ma roaga sa nu am pretentii sa imi mai plateasca. el imi platea conform hotararii judecatoresti suma de 100 ron lunar. POT SA OBTIN RETROACTIV DE LA VARSTA DE 18 ANI?
CE ACTE IMI SUNT NECESARE?
CAT MA COSTA PROCESUL?
MA POT REPREZENTA IN FATA INSTANTEI JUDECATORESTI SINGUR?
Mentionez ca el este angajat cu carte de munca deci ii se pot demonstra veniturile nete. el are net 4000 de ron. Problema este ca "se intelege" cu cea de la departamentul financiar sa ii treaca pe adeverinta venituri mai mici pentru a plati mai putin pensie alimentara. asa a procedat si cu ceilalti 2 copii. la venitul lui de 4000 de ron el plateste pensie alimentara 200 de ron pentru amandoi. vi se pare normal? el poate invoca faptul ca are credite la banci? ce pot face in situatia asta?
Incep prin a va spune ca am varsta de 21 de ani. sunt student anul 3 la una dintre universitatile din bucuresti la zi. tatal meu este divortat de mama mea inca de cand eu aveam 6 luni. am locuit cu mama pana acum 4 luni. in tot acest timp tata sa recasatorit a facut doi copii si a divortat si de aceasta sotie in prezent fiind casatorit iar cu o alta femeie. el plateste pensie alimentara celorlalti 2 copii. a fost obligat sa imi plateasca pensie alimentara prin hotarare judecatoreasca pana la varsta de 25 de ani in conditiile in care eu imi continui studiile la zi. la 18 ani a venit sa imi spuna ca nu imi mai plateste pensia alimentara si ca ma roaga sa nu am pretentii sa imi mai plateasca. el imi platea conform hotararii judecatoresti suma de 100 ron lunar. POT SA OBTIN RETROACTIV DE LA VARSTA DE 18 ANI?
CE ACTE IMI SUNT NECESARE?
CAT MA COSTA PROCESUL?
MA POT REPREZENTA IN FATA INSTANTEI JUDECATORESTI SINGUR?
Mentionez ca el este angajat cu carte de munca deci ii se pot demonstra veniturile nete. el are net 4000 de ron. Problema este ca "se intelege" cu cea de la departamentul financiar sa ii treaca pe adeverinta venituri mai mici pentru a plati mai putin pensie alimentara. asa a procedat si cu ceilalti 2 copii. la venitul lui de 4000 de ron el plateste pensie alimentara 200 de ron pentru amandoi. vi se pare normal? el poate invoca faptul ca are credite la banci? ce pot face in situatia asta?