avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Protectia muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Protectia muncii

Buna ziua,

Sunt angajat la o firma bucuresteana. Am semnat contractul de munca pe data de 18 martie 2011. Angajatorul mi-a comunicat faptul ca am un salariu de 14 milioane, insa cand a venit ziua de salariu am primit numai o parte din el motivand ca desi eu am semnat cu dansul pe 18 martie mi-a inregistrat cartea de munca cu data de 01 aprilie 2011 data la care am inceput si activitatea. Acum cateva zile mi-a dat sa semnez protectia muncii cele doua exemplare unu rosu si cel albastru. Data inregistrarii acestei instruiri de protectia muncii este ATENTIE: 23.martie 2011. intrebarile mele sunt urmatoarele:

Intai se depune cartea de munca, dupa aceea ITM trimite formularele de protectia muncii?
Daca el a depus cartea de munca pe 1 aprilie iar protectia muncii este cu data de 23 martie,practic el mi-a injumatatit salariul de inceput pe acest motiv?
Este corect? Sau ma pot adresa unui inspector ITM sa rezolve acest caz?


Va multumesc din suflet daca imi puteti raspunde!


Cu deosebita consideratie,
Mihai.
Cel mai recent răspuns: - Elibet , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 13:53, 23 Mai 2011
Nu mai exista ( fizic ) carnete de munca incepand cu 01.01.2011.
Cei care au docum. respectiv, i-l pastreaza acasa pt. cand va fi nevoie.
Din moment ce a-ti inceput activit. in data de 01 Aprilie, nu vi se pare normal sa fiti platit incepand cu acea data?
Data de incheiere a CIM ( data la care a-tisemnat ), nu este aceeasi cu data de incepere a activit, iar in ceea ce priveste Prot. M-cii, este normal sa fiti instruit INAINTE de a incepe activitatea, altfel poate fi cam tarziu ....
Ca sa tragem o concluzie : eu cred ca s-a procedat corect, avand in vedere ca vi s-a platit activitatea prestata ! ( a-ti precizat ca bin 01 Aprilie a-ti inceput sa lucrati ! ).
Cele doua fise pe care vi le-a dat sa le semnati sunt:
fisa albastra - fisa de instructaj in domeniul securitatetii muncii;
fisa rosie - fisa de instructaj in doemniul situatiilor de urgenta;
Angajatorul trebuia sa va instruiasca in data angajarii 8 ore in domeniul securitatii muncii. Apoi 8 ore in urmatoarea zi lucratoare - ca instructaj la locul de munca in domeniul securitatii muncii si abia in a treia zi sa va admita la lucru.
Datele de instruire din fisa de securitatea muncii si cea de situatii de urgenta, nu pot fi anterioare datei angajarii.
Nu ITM-ul trimite fisele de instruire, ci fiecare angajator le cumpara.
Faptul ca data instruirii (instructajul introductiv general pe securitatea muncii) este din 23.03.2011, nu are legatura cu plata salariului pe jumatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fisa protectia muncii si psi - control itm ContSters194995 ContSters194995 Buna ziua, La urmatoarea situatie: o farmacie are angajat una sistent de farmacie. Fisa de protectia muncii si PSI sunt facute ulterior angajarii (la cateva ... (vezi toată discuția)
Administratorul - responsabil ssm narcisa_narcisa narcisa_narcisa Buna ziua. Administratorul unui Srl cu 9 angajati face cursul SSM de putin timp si vrea sa se ocupe el de aceasta activitate. Ma lamureste cineva care e ... (vezi toată discuția)
Cine poate semna fisele de protectia muncii? serena82 serena82 Fisele de protectia muncii trebuie sa contina 3 semnaturi : a celui instruit (aici mi-e clar, e vorba de angajat), a persoanei care a efectuat instruirea si a ... (vezi toată discuția)