Buna ziua. Avem o situatie pe Persoana Juridica cu CEC BANK, sucursala Timisoara.
Mai exact, in 2018 am deschis un cont la ei de tip START-up cu coat zero 12 luni. Noi am folosit CEC BANK pt un credit punte in idea in care am luat o finantare SUN 2017. Odata cu creditul punte am deschis si cont curent si cont cu card (deci doua). Pana in Feb. 2019 contul a fost pe pachetul free 12 luni, doar ca noi din ian 2019 pana la zi, nu am mai folosit deloc contul acesta de CEC - ZERO tranzacții! Persoana din firma noastra care se ocupa cu actele firmei a extras lunar timp de 5.5 ani extrase de cont din contul online si le-am inregistrat in conta cu zero! Comisioanele de cont se pare ca NU apar la ei pe extrase nici daca sunt pe zero ci in cu totul alta parte…
Intre timp, abonamentul nostru de servicii cont curent a trecut pe plata automat FARA sa ne anunte nimeni. Iar in 2021, se desi aveam deja aprox. 1200-1400 lei comisioane acumulate, banca spune ca trimis o notificare catre sediul social (schimbat de noi din 2019 iunie), prin care ne anunta ca vom fi trecuti la un alt pachet IMM OPTIM dar fara sa ne dam direct acordul, adica tacit , au procesat acest act si au continuat sa tina contul activ dar total neactualizat, cu adresa sediu veche, dar aveau totusi email si nr. de telefon valide! Nu am primit notificarea pt. ca de 2 ani aproximativ nu mai avem sediul acolo. Nu trebuia trimisa totusi cu confirmare de primire? E B2B nu?
Apoi, recent am fost la ei sa vedem ce facem cu tokenul pe care il folose persoana care extragea extrasele din contul online pt ca nu mai functiona si desi ne asteltam sa fie ceva comisioane pt ca am realizat si noi ca a trecut ceva timp, ne-am gandit ca sigur ne-ar fi sunat / contactat si ei daca se strangea o suma importantă. Surpriza! Avem de plata circa 3200 lei!
Acum as dori sa stiu urmatoarele: noi am tot solicitat catre ei copie dupa toate aceste acte si dupa notificarea trimisa, dar ne ofera doar raspunsuri evazive si explicatii de genul cum s-a ajuns aici si care a fost cronologia faptelor nu si dovezi reale, contractele si acte adiționale!
Intr-un prim mail au precizat ca NOI AM OPTAT pentru IMM OPTIM si acum in ultimul mail, au precizat ca de fapt am fost notificati la adresa veche a sediului de aceasta modificare si daca nu am zis ca ne opunem , s-a procesat automat!
Este legal sa solicit si sa primim copie dupa absolut toate actele contractuale si notificarile primite de la CEC BANK? Vreau sa ma conving ca asa este pt ca sunt cam sigur ca NU este asa si e totusi anormal sa stai 5.5 ani sa lasi contul complet inactiv sa stranga comisioane fara sa blochezi contul efectiv sau sa incerci sa iei legatura cu un reprezentant al firmei in forma oficiala nu scrisori! Ceva nu imi miroase a bine! Mentionez din nou ca intelegem si partea noastra de vina - dar daca pe extras apare ZERO (si avem 60+ extrase asa), normal ca pers. care se ocupa de acte nu a banuit nimic pt ca daca vedea clar -300 lei ne spunea si remediam pe loc!
Ma puteti ajuta cu un sfat? In baza carei legi sau reglementari pot solicita ca PJ., parte din contract, sa imi ofere copie dupa acele acte mentionate? Chiar si contra cost! Multumesc!
Multumesc pt raspuns. Pe noi ne intereseaza mai mult partea prezentata de el, adica sumele de bani pe care el le pretinde ca fiind datorii, desi la descrierea platilor nu scrie niciunde ”imprumut” sau alte sinonime ci tot felul de alte informatii. Ele chiar nu sunt datorii ci alte tipuri de tranzactii intre noi, strict doar pe conturile personale!. Ba chiar, nu ezista nicio discutie nici verbala nici scrisa cum ca el mi-a dat mie sau iubitei mele o suma de bani sub forma de imprumut.
Teoretic, o multime de oameni isi transfera in zilele noastre multe sume de bani cu diverse ocazii sau pt diverse ocazii...asta insemnand ca la orice moment, daca o prietenie se strica sau din alte motive, oricare parte poate spune ca are de recuperat sumele respective pt ca ele nu au fost restituite.
Multumesc!
Buna ziua,
scuze de la inceput pt mesajul mai lung , dar am zis sa detaliez pe cat de clar posibil situatia mea.
in urma cu aproximativ 1 an de zile, un prieten bun de-al meu din timpul facultatii, prieten cu care am impartasit multe momente frumoase si ne-am vizitat deseori , el fiind plecat dupa facultate in Spania, a venit in Romania si eu aveam un business in domeniul foto video. El a fost curios de o colaborare si ne-am ajutat cumva reciproc sa punem pe picioare o firma de foto video, eu avand experienta de peste 4-5 ani in domeniu si el absolut deloc. L-am invatat de toate, i-am dat acces la aparatura foto si dupa aprox. 3-4 luni de zile el s-a oferit sa ne ajute pe alocuri cu sume de bani pt plata diverselor cheltuieli cu firma ( sume micute sa zic asa - 500-800 lei ). Noi il luam mai neoficial la evenimentele noastre ca el sa invete si drept motivatie i-am dat sume de bani destul de consistente cash la unele evenimente unde a participat si el ca ajutor doar pt motivarea acestuia. Nu il puteam angaja la noi pe firma pt ca el era in somaj din Spania si nu dorea sa-l piarda.
Pe toata durata anului intre noi s-au facut peste 20-25 de schimburi de sume de bani intre conturile personale, unele notate cu diverse info la detalii plata , de gen - parte contabila, parte cheltuieli studio si ceva asemanator. El nu mi-a dat banii sub nicio forma in scop de imprumut sau cu alte doleante ci doar ca apreciere ca poate folosi sculele foto din firma noastra si ca il ajutam sa invete o meserie.
In ulimele 3-4 luni de zile noi am avut dese ori conflicte in sensul ca mai mereu nu era implicat in ceea ce face, nu venea la unele evenimente din comoditate , desi el trebuia sa invete si tot asa. Scopul nostru comun era ca undeva in luna mai-iunie cand ii se termina somajul, daca consideram amandoi de cuvinta sa -l angajam la firma sau eventula sa facem chiar un parteneriat in firma. Nu s-a intamplata asa pt ca ne tot certam, el neefiind serios.
Acum 3-4 saptamani, el a profitat de ocazie, noi lasandu-i un ghizodan cu aparatura foto in valoare de aprox 5-6000 euro , pe care sa-l mai foloseasca ocazional in timpul liber sa mai exerseze si el acum , pt ca i-am zis ca nu o sa mai colaboram refuza sa restituie aparatura.
Am incercat de peste 5-6 ori pe cale amiabila iar el spune ca eu acum sa-i restitui sumele respective si imi da aparatura. Mi-a blocat toate caile de comunicare cu el si noi am facut acum cateva zile o notificare ofiiciala prin avocat la care el nu a dat curs desi a semant-o cum ca aprimit-o in clar si plus numele sau. Nu s-a prezentat la sediul avocatului si nici nu a trimis vreo notificare in acest sens.
Acum cateva ore mi-a trimis si el o notificare in care imi solicita sa-i achit x suma totala de bani pe care el pretinde ca mi-a dat-o dar nu exista nicio discutie sau alte dovezi cum ca banii aia trebuiau restituiti cumva....mai ales ca , asa cum am precizat, el a tot incasa anumite sume de bani pe la putinele evenimente la care a mai fost alaturi de noi.
Ce doresc sa intreb mai exact....aceste transferuri facute de el , unele cu vechime de 1 an , altele de luni de zile, fara nicio notificare amiabila, sms, mail etc, se pot considera acum ca au fost data ca imprumut?
Noi acum, am hotarat ca mergem mai departe sa recuperam sculele legal, avand facturi pe ele si tot ce trebuie , la Parchet.
Se poate dovedi cumva ca ce face el acum e un fel de santaj la faptul ca noi ii cerem sculele si el rezufa sa le dea inapoi , invocand acum acele sume ca fiind datorii?
Cum ma sfatuiti sa procedez?
Suma totala pe care el o invoca este de aprox 6000-7000lei pt cam un an de zile.
Multumesc!
Salut, am o mica nelamurire. Vreau sa preiau un bar cu tot ce e acolo, iar prietenul de la care o preiau are firma lui pe care ar vrea sa o pastreze pentru el , dat fiind faptul ca firma e veche si e pe profit de cativa ani. Eu o sa imi fac o firma noua dar pana primesc toate autorizatiile si ce mai e nevoie nu o sa pot sa desfasor activitatea si nu as vrea, pentru ca platesc chirie pe spatiu.
Prietenul meu imi poate lasa firma lui 1-2 luni cat e nevoie sa intocmesc actele si sa primesc autorizatiile, insa ma intreb daca se poate ca eu sa functionez pe firma lui si in acelasi timp sa solicit autorizatii si ce mai e nevoie pt firma noua, practic tot pt acelasi punct de lucru, acelasi bar etc.??
Ma puteti ajuta va rog? Daca nu se poate, cum ar fi cel mai indicat dpdv legal?
Zi buna!
Buna ziua,
Multumesc pt raspunsuri. As dori sa mai stiu daca odata atinsa perioada de 3 ani , se mai poate lua in calcul din nou, o alta perioada. Sau mai bine zis, pe intelesul tuturor, se poate reactiva posibilitatea de executare silita, sau odata ce au trecut 3ani+ , nu se mai poate executa datoria?
Din ceea ce stiu eu , n-am mai platit absolut nimic de mai bine de 4 ani jumatate si n-am primit nicio insintare de executare silita, poprire pe conturi sau pe salariu.
Multumesc mult!
Zi buna!
Buna ziua,
care ar fi documentele necesare la care v-ati referit pt a afla mai multe despre intrebarile mele?
Ar putea sa fie mentionat in contract ca si clauza ca acest termen poate fi "reactivat" ?
Multumesc!
Buna ziua,
am si eu o intrebare. Am un credit facut la o banca din Romania(aia cu roz) din anul 2008. Din septembrie 2010, din pacate nu am mai reusit sa platesc ratele pentru ca am ramas fara serviciu ~3 luni de zile, iar dupa aceea nu am putut sa reiau ratele restante plus cele la zi asa ca dupa cateva luni bune de zile(aproximativ 1 an) , creditul meu a fost transferat catre o firma de recuperari solduri.
Timp de aproximativ 4 ani de zile, eu nu am platit absolut nimic, catre nimeni si nici nu prea am fost contactat, doar ocazional. Mereu le raspundeam ca nu am cum sa platesc asa cum doresc ei, adica suma in maxim 2-3 rate si in 3 luni maxim. De cand e creditul pe mainile firmei de recuperare nu am platit niciun ban. Recent am fost sunat din nou de firma de recuperari si mi-au spus ca imi vor face executare silita pt neplata. Este vorba de aproximativ 7000 franci + dobanzi.
Am discutat cu un amic de-al meu care pana nu de mult lucra la o firma de genul si mi-a spus ca daca timp de 3 ani de zile firma aceasta nu mi-a facut executare silita , acum nu mai are niciun drept sa-mi mai faca, si daca totusi imi face, am drept sa o contest pe motiv ca a expirat termenul legal prin care ei aveau dreptul sa imi faca executarea silita. Va ramane totusi datoria inregistrata la ei.
Imi puteti spune daca este asa cum mi-a spus amicul meu? Sau daca nu care sunt riscurile si ce as putea sa fac.
Multumesc!
Buna ziua, am o intrebare legata de poprirea pe salar. In momentul de fata primesc salariul pe un cont de BCR , card de debit normal. Daca voi fi executat de firma de recuperare Kredyt Inkasko, imi vor fi opriti toti banii ce intra ca si salar pe cont sau doar banii care reprezinta 30% din venituri? Mai exact orice venit din salarii prezent pe card va fi retinut de banca?
Nu am alte venituri si nici proprietati pe numele meu .
Multumesc pt raspunsuri!
buna seara, ma numesc Sebi. Am si eu o problema. Am fost oprit pe 25-11-2010 la ora 17 si ceva la intrare in localitatea Sag(Timis) de un agent de politie. Motivul initial a fost depasire limitei de viteza. Am fost inregistrat de radar cu 68km/h. Mi-au fost cerute actele , i-am inmanat agentului actele dar nu gaseam copia dupa rovinieta. Masina in care eram ,era masina de servici, dar nu era masina mea (a unui coleg), deci nu stiam exact pe unde sunt toate actele, mai ales ca aveam alte zeci de hartii pe bord in torpedou si mai stiu eu pe unde. Am tot cautat si cautat, pana cand am gasit o copie dupa o chitanta de rovinieta, i-am inmanat-o agentului iar dansul imi spune ca asta nu este buna, ca nu e valabila, e expirata de la inceputul lunii a 11-a. Eu m-am uitat pe ea , dar nu am inteles mare lucuru , fiind bagate pe copia acesta toate masinile de pe firma , undeva la 20 si .m bagat-o la loc apoi am continuat sa caut,dar nu am gasit alta.Sunt si nou la firma si n-am mai vazut pana atunci o copie dupa rovinieta. L-am sunat pe colgul meu , care lucra de obicei pe masina cu pricina si mi-a spus ca e imposibil sa nu fie pt ca el a prezentat-o la control cu 2 saptamani in urma, deci e ok. Politistul a zis ca daca nu o gasesc , trece in procesul verbal pe langa depasire vitezei cu 18km si ca nu am prezentat rovinieta. Am zis , asta este alta copie nu gasesc.
Mi-a dat amenda 480 ron din care 120 pt viteza si 360 pt rovinieta. Cand am ajuns la firma mi-a aratat colegul meu ca defapt rovinieta era ok.
Ce pot eu sa fac pt a anula aceasta amenda pt rovinieta. Cu mine mai era un coleg, care a vazut cand am inmanat rovinieta agentului de politie.
Partea cu rovinieta e incadrata pe PV la art 101/1/18 din OUG 195/02R. Din cate am mai citit pe aici, nici nu este bine incadrata amenda.
Va rog , daca se poate sa ma ajutati. Ideea e ca eu oricum vreau sa o contest.
PS: in PV sunt greseli gramaticale , gen: nu avea asupra "s-a" de doua ori, in loc de "rovinieta " a scris "rovineta"