avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1524 soluții astăzi
Forum Activitate Astarte

Activitate Astarte

Buna ziua,

Va rog sa imi spuneti daca din punct de vedere legal, exista un termen minim de afisare/deadline (de la data apartiei pana la data limita de depunere a ofertelor) pentru achizitiile publice/achizitiile directe sau autoritatea contractanta poate publica astazi o cerere de oferta si termenul limita sa fie maine la ora 10:00 (spre exemplu)?

Va multumesc anticipat!
Buna ziua,

Va rog sa imi dati mai multe detalii despre cadastru si intabulare pentru un apartament din Bucuresti. Cum pot sa aflu daca are cadastru? Daca nu are, ce este de facut? Este posibil ca apartamentul sa fie intabulat si sa nu aiba cadastru? Cine se ocupat de cadastru si inregistrarea cadastrala.
Constructia este inainte de '89 si bunicii sunt unici proprietari.

Va multumesc!
Buna ziua,

Intrebarea este daca angajatorul este constrans de o anumite lege care sa impuna un termen x pentru eliberarea cartii de munca/adeverintei de munca dupa demisia angajatului?

Cu alte cuvinte mi-am dat demisia in data de 29 ianuarie 2011, nu am avut carte de munca anterior si azi, 18 martie 2011, mi s-a spus ca inca nu e gata documentatia, adica adeverinta de munca. E posibil ca dupa mai bine de o luna jumate sa nu fie capabili sa-mi dea adeverinta?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri/sfaturi!
Aceasta este intrebarea mea, daca medicul specialist are dreptul sa acorde concediul medical, in conditiile in care pacientul nu a beneficiat deja de alt concediu de la medicul de familie, adica nu ar fi vorba de o prelungire a concediului acordata de medicul specialist?
Apelez la ajutorul dumneavoastra pentru a incerca sa evit eventualele abuzuri de la locul de munca. Asadar, lucrez la o firma in domeniul vanzarilor, mai exact telesales si teamleaderul nostru ne obliga sa semnam un asa-zis act aditional unde in principiu se evidenteaza targetul pe care trebuie sa-l atingem pe zi, target irealist si imposibil de atins, drept dovada ca nici unul dintre angajat nu au atins aces target in ultimele 3 saptamani. Presupun ca se doreste semnarea acestui act, pentru presarea angajatilor cu concedierea in cazul in care targetul nu este indeplinit sau mai bine zis le este mai usor sa "oblige" angajatii pentru semnarea demisiei.

Intrebarea mea este ce se poate intampla in cel mai rau caz, daca refuz semnarea acestui act? Tin sa precizez faptul ca nu stiu cu siguranta daca este un act aditional legal sau doar o hartie si ca am cerut sa-mi fie inmanat acasa pentru a-l studia si mi s-a raspuns ca e un act intern si nu mi-l poate lasa acasa, mai mult nu este in dublu exemplar pentru ambele parti asa cum este firesc. V-as fi recunoscatoare daca m-ati sfatui in legatura cu aceasta situatie. Multumesc anticipat!