avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Conditii de eliberare a carnetului de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Conditii de eliberare a carnetului de munca/adeverintei de munca

Buna ziua,

Intrebarea este daca angajatorul este constrans de o anumite lege care sa impuna un termen x pentru eliberarea cartii de munca/adeverintei de munca dupa demisia angajatului?

Cu alte cuvinte mi-am dat demisia in data de 29 ianuarie 2011, nu am avut carte de munca anterior si azi, 18 martie 2011, mi s-a spus ca inca nu e gata documentatia, adica adeverinta de munca. E posibil ca dupa mai bine de o luna jumate sa nu fie capabili sa-mi dea adeverinta?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri/sfaturi!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:18, 18 Martie 2011
1. Din pacate nu exista o prevedere legala care sa precizeze un termen limita de eliberare a documentelor in cazul incetarii unui CIM.
2. De regula acestea se elibereaza in maxim 5 zile. Aici se aplica si legea bunului simt. Fostul salariat are nevoie de documente pentru a le depune, intr-un termen anume, la somaj, la pensii etc.
3. Eu eliberez astfel de documente, de regula, in ziua incetarii CIM (deoarece le intocmesc cu mai mult timp inainte, pentru a nu crea disconfort fostului salariat).
Nu exista termen pentru eliberarea unei adeverinte de vechime ... singura conditie impusa de lege, este ca din partea salariatului sa existe o solicitare scrisa pentru eliberarea acesteia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosarul de angajare ElenaLidia ElenaLidia Dupa ce mi-am dat demisia de la firma am cerut sa-mi vad dosarul cu acte. Directorul firmei refuza sa-mi arate dosarul meu, spunand ca imi va da dosarul la ... (vezi toată discuția)
Intrebare fetico corina fetico corina Sotul meu a lucrat la o firma ca agent de vanzari,fiind vanzarile slabe ,nu mai a avut nevoie de el si i sa inchis cartea de munca cu o lege cu care poate sa ... (vezi toată discuția)
Adeverinta somaj + salar doodah doodah Buna ziua, Am si eu o problema si sper sa ma puteit ajuta. Am lucrat la o societate, a carei patron a decis sa ma trimita in somaj. Mi s-a inchis cartea de ... (vezi toată discuția)