Doresc sa adresez o intrebare deoarece nu am gasit nici o lege,ordonanta,hotarare,etc care sa ma lamureasca.Am cumparat o masina inscrisa in Romania care are itp si rca valabile.Pe talon scria ca a fost instrainata catre cel care mi-a vandut-o.De aici se poate retine ca nici el nu era proprietarul pe carte al masinii.Am inscris-o in orasul unde locuiesc la Adm Financiara pentru a plati impozit.Vreau sa stiu daca pot sa circul cu ea pe numele fostului proprietar sa cat timp.Stiu ca acum masina se radiaza doar fiscal dar am auzit ca politia mai ridica taloane deoarece spun ei nu au fost perfectate actele adica in talon nu figureaza cel care este la volan.Pe talon scrie si data cand masina a fost instrainata si catre cine.Exista lege sau hotarare care sa reglementeze in mod clar daca se poate circula fara probleme sau nu? Vreau si eu un indiciu sa ma documentez.Nu ma refer la vechea lege care te obliga ca in termen de 30 de zile dupa cumparare cand masina avea numere rosii sa o inmatriculezi ci la ceva recent care sa specifice cum se procedeaza dupa radierea fiscala.
Multumesc.
Multumesc celor care mi-au raspuns la intrebari.Datorita indrumarilor primite aici am reusit sa castig un proces fara a mai plati un avocat.
Tot respectul pt cei care se pricep si ajuta si pe altii.
Am reusit dupa o luna de la achizitionarea unei locuinte sa intru in ea si am fost ingrozit de ce am gasit.Desi stabilisem foarte clar cu fostul proprietar ce anume ia si ce ramane in apartament am avut surpriza sa vad ca a furat multe lucruri.
Au disparut un calorifer,chiuveta baie,chiuveta bucatarie,corpurile de iluminat din toate camerele.Peretii au fost stropiti in mod intentionat cu diverse substante si pe ei sunt scrise tot felu de mesaje.Au ramas datorii destul de mari pe care proprietarul refuza sa le mai plateasca.Am martor care a vazut cum arata apartamentul cand am fost prima data in el si care a asistat la discutia noastra in care stabileam ce lucruri raman in apartament dupa vanzare.
Acum ca prim pas ma gandesc sa depun plangere penala la Parchet pentru inselaciune,furt,distrugere,tulburare de posesie,evictiune.In cazul evictiunii ma refer la baiatul proprietarului care a facut paguba la curent si apa iar eu nu aveam de unde sa stiu ce caracter are el.Dupa parerea mea proprietarul trebuia sa-l opreasca in a consuma la greu iar daca nu a putu sa plateasca.
Daca are cineva si alte sugestii al rog sa-mi le transmita.
Daca cu plangerea penala nu merge si nu isi achita ce au de achitat si nu aduc ce au furat atunci merg in instanta.
Multumesc celor care citesc asta si care poate ma vor ajuta cu un sfat.
Acum a mai aparut si alta problema ca asa este cand ai de-a face cu excroci.Vanzatorul are pretentia sa-i achit eu si comisionul platit de el la banca la retragerea sumei din cont.Motiveaza ca el a primit mai putin pe apartament decat a cerut,desi pe ordinul de plata scrie foarte clar ca in contul lui a intrat exact suma prevazuta in contractul de vanzare-cumparare.Intre noi nu a existat nici o intelegere verbala sau scrisa prin care eu sa ma angajez sa platesc acest comision.
Desi sunt sigur ca nu are dreptate totusi adresez o intrebare care ma face si pe mine sa rad de naivitate ei:pot fi obligat in instanta sa-i platesc eu acel comision?
Eu unul sunt convins ca nu.
Am citit despre ordonanta presedintiala si de necesitatea ei in unele situatii prevazute de art 581-582 C.pr.civ.Ce nu stiu eu:
-Cererea in care se invoca necesitatea ordoantei se face ca o cerere obisnuita
de chemare in judecata invocandu-se pe langa motivele temeinice care fac
obiectul ei si art 581-582 sau este altceva?
-Ce mentiuni se fac pentru ca atunci cand se depune la registratura sa fie
judecata in 24 de ore si sa nu astepte luni de zile?
-Ce instanta este competenta sa judece cererea Tribunalul sau
Judecatoria,adica catre cine trebuie adresata cererea?
Multumesc mult si pentru raspunsul anterior.
Am cumparat un imobil prin programul Prima casa si desi proprietarul si-a primit toata suma ceruta pe imobil amana plecarea din acesta.Fac precizarea ca in imobilul cumparat de mine nu locuieste cel de la care am cumparat si care mai are alte 2 locuinte pe numele lui ci fiul acestuia.Stiu ca pe proprietar nu-l pot obliga sa plece decat prin hotarare de evacuare sau prin ordonanta presedintiala dar pe baiatul lui care sta la mine in casa?Adica acum la mine in casa locuieste o persoana care este lasata de fostul proprietar sa locuiasca acolo.Si pe acesta nu-l pot evacua decat prin aceleasi proceduri ca si pe proprietar?
Nu stiu daca baiatul lui are pe cartea de identitate adresa imobilului meu dar banuiesc ca da.Nu inteleg de ce si pentru baiat s-ar aplica aceleasi reguli ca si pentru proprietar.