avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Activitate vyk68

Activitate vyk68

Răspuns la discuția Lift cu ușile între etaje.
Eu am și scris despre legea nr.196/2018 , însă fiind o condiție aparte , am solicitat o părere avizată.

ynocentta a scris:

Liftul reprezinta parte comuna
Asociatia de proprietari se infiinteaza cu scopul administrarii si asigurarii starii tehnice partii comune de condominiu
repartizand cota parte costuri tuturor proprietarilor
Conform disp L nr 196/2018 proprietarii detin obligatia legala sa achite lunar c/v parti comune,chiar daca acestia nu utilizeaza efectiv partea comuna subsol,terasa necirculabila,etc
Conform disp L nr 196/2018 cu acordul adunarii generale,proprietarii care locuiesc la parter,mezanin,etajul 1 pot fi scutiti de la obligatia platii c/v energie electrica lift

Buna ziua.
A fost înlocuit liftul,ușile acestuia sunt intre nivele, locatarii etajului 1 nu au accesat in ultimii 20 ani fiindcă liftul nu le-a fost util , mai ales că ușa liftului situata intre etajele 1 și 2 a fost închisă.Desi legea nr 196/2018 stabilește niste reguli , in aceasta situație aparte ( ușile liftului fiind între etaje) cred că trebuie o abordare diferită privind cheltuielile de înlocuire a liftului dar și celelalte cheltuieli.
Mulțumesc!
Buna ziua ! Asociatia din care fac parte,doreste sa initieze o solicitare catre primaria locala,in scop de concesionare (sau alt termen ) a parcarii aferente imobilului,iar cu banii obtinuti din plata pentru locurile de parcare sa poata executa lucrari de reabilitare diverse ce sunt de importanta reala imobilului .Mentionez ca de cca. doi-trei ani aceasta parcare fara sa aiba nevoie de interventia edililor a fost marcata si introdusa in schema de parcare cu plata (catre primarie) a rezidentilor .Considerati ca sunt sanse in acest demers ? Ne puteti sugera o anume cale de ?atac?.Va multumesc anticipat !!!
Răspuns la discuția mostenire dupa noul cod civil
Va multumesc ! Sunteti amabla si ma bucur ca ati dat atata atentie acestei discutii .Esenta este alta iar ogoliile creeaza dispute incorecte .Inca o data va multumesc respectuos si ma bucur ca v-ati retras.
Răspuns la discuția mostenire dupa noul cod civil
Va multumesc pentru intentie insa nu ati inteles ca din partea mea nu au fost aventuri iar TOATE bunurile pe care le-am avut in prima casnicie le-am lasat fostei (am specificat si in hotararea de divort ca sunt si pentru copil) ,asa ca la ce bunuri sa mai fac partaj ? Oricum va multumesc ca v-ati dat o parere depre aceasta situatie , m-ar interesa care este opinia pe care o aveti fata de dreptul pe care il are descendentul major(in Romania), privind mostenirea ,dar si daespre neputinta parintelui in asi administra (dupa deces)cum doreste bunurile fiindca legea nu apara decat interesele primului.Cu respect fata de profesia pe care o aveti va informez ca nu m-am suparat insa din cele scrise demonstrati in afara cunostintelor pa care le aveti si putin subiectivism (vezi ”aventurile tatilor”)O zi buna va doresc!
Răspuns la discuția mostenire dupa noul cod civil
Cu respect va aduc la cunostinta ca tot ce detineam (la momentul divortului) bunuri si imobil (apartament trei camere) am lasat fostei sotii pentru a putea creste corect copilul.Datorita legilor care nu tin cont de aventurile mamelor,nu am primit spre crestere si educare copilul fiindca era minor, fosta sotie neavand nevoie sa mearga la serviciu traind din pensia alimentara consistenta a copilului.
In urma divortului am inceput o noua viata plecand de la minus infinit si impreuna cu actuala sotie am dobandit bunuri mobile si imobile.Dv-stra d-na avocat daca ati fi in locul actualei sotii (avand um aport material de 85% la bunurile achizitionate) v-ar conveni sa va impartiti munca de o viata cu descendentul sotului ?!? Cred ca este bine sa judecam si situatiile in care se regasesc oamenii fiindca solutionarea seaca a unui dosar nu este totdeauna un rezultat echitabil ci „ legal „
Răspuns la discuția mostenire dupa noul cod civil
Multumesc Florin ! dar trebuie avut in vedere faptul ca in Romania dreptul de mostenire al copilului este la rang de lege si orice interventie care se poate extrage din contex este atacabila cu reusita de 100%.
Buna ziua ! Am asteptat cu nerabdare noul cod civil , avand speranta ca voi putea iesi din urmatoarea situatie -- sunt recasatorit , am copil (din prima casatorie ) caruia i-am lasat la divort tot ce aveam si fiindca nu am relatii de nici un fel cu el (copilul) am dorit ca in cazul decesului meu bunurile pe care le-am dobandit cu actuala sotie , sa-i ramana acesteia fara a fi obligata sa patricipe la mostenire si copilul meu.Ma gandeam la un contract prenuptial (nu la cel medical) insa nu este prevazut. Daca conform noului cod civil conform sectiunii 2,art.30,31. se face referire la bunuri dobandite inainte si in timpul casatoriei nu-mi ramane decat sa divortez,sa-mi trec toate bunurile ca fiind ale sotiei si apoi sa ma recasatoresc (tot cu actuala sotie) fara a mai avea vreo legataura cu bunurile respective.
Ce ma sfatuiti ?!?
Cu respect va raspund ca nu am specificat faptul ca doresc ”razbunare” insa eu am de munca si nu doresc sa-mi pierd timpul pe la divese institutii fiindca cineva doreste sa se distreze ( valabil proverbul cu ” Un nebun arunca o piatra intr-un lac si o suta de oameni sanatosi se chinuie sa o scoata.)
Buna ziua.Sunt interesat despre pasii ce trebuie sa-i faca o institutie daca primeste o sesizare (reclamatie) . Daca aceasta sesizare se dovedeste nefondata are dreptul cel ce a fost incriminat sa cunoasca semnatarul reclamatiei.