avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Activitate nuga

Activitate nuga

nuga a scris:

Buna ziua, anul trecut am fost disponibilizat din cauza insolventie si doresc sa retrag suma stransa in fondul de pensii facultativa de la ing. Contractul pentru fondul de pensii a fost incheiat in martie 2008 si ultima cotizatie a fost in data in iulie 2013.In momentul incheieri contractului domni de la ing au spus ca dupa o perioada de 5 ani pot sa utilizez fondul insa in ultima scrisoare de la ing scrie ca trebuie sa am implinita varsta de 60 de ani si 90 de cotizatii platite. Doresc sa stiu daca pot sa retrag bani din fondul acumulat.

Buna ziua, anul trecut am fost disponibilizat de la hidroelectrica din cauza insolventie si doresc sa retrag suma stransa in fondul de pensii facultativa de la ing. Contractul pentru fondul de pensii a fost incheiat in martie 2008 si ultima cotizatie a fost in data in iulie 2013.In momentul incheieri contractului domni de la ing au spus ca dupa o perioada de 5 ani pot sa utilizez fondul insa in ultima scrisoare de la ing scrie ca trebuie sa am implinita varsta de 60 de ani si 90 de cotizatii platite. Doresc sa stiu daca pot sa retrag bani din fondul acumulat.
buna ziua am si eu o mica problema.Cand sa contstruit barajul de la ramnicu valcea bunici mei au avut o bucata de teren destul de mare pe care statul (hidroelectrica) ia obligat sa o vanda pe o suma de nimic pentru ca pe acolo urma sa fie inundat.Am inteles mai demult ca daca atunci cand sau luat terenurile am luat bani pe el nu se mai poate face nimic insa ulterior sa castigat un proces si persoana respectiva a fost despagubita.Ma intereseaza ce sanse sau ce ar trebui sa fac pentru a obtine o despagubire.Mentionez ca am avut o bucata destul de mare de teren undeva la 7000 de mentri pe care nu am luat mai nimic atunci.
Discuție sentinta penala
buna ziua
am si eu o intrebare.Am un prieten care acum 1 an a fost prins impreuna cu 3 baieti cu 1 kilogram de marihuana in grecia.A facut puscarie timp de 6 luni timp in care procesul sa desfasurat insa dupa 6 luni a fost eliberat pentru a fi cercetat in libertate.
Sa intors in tara acum cateva luni si marti a aflat ca procesul sa incheiat si toti cei care au fost inplicati au primit 7 ani de puscarie.Pe cativa dintre baieti cu care a fost implicat au fost arestati direct din grecia insa pe numele lui nu a venit nici o citatie sau cau instiintare cum ca ar trebui sa se prezinte la un sediu de politie.E posibil sa fi scapat de puscarie datorita faptului ca a plecat in tara?
Va multumesc anticipat!
Oky am inteles.Multumesc foarte mult pentru raspuns.
O zi buna in continuare!
Am si eu o mica nelamurire.Momentan sunt in somaj iar zilele trecute firma la care am lucrat pana acum mia oferit un contract pe perioada determinata(1 luna).
1.Daca accept contractul pe perioada determinata o sa mai iau somaj dupa expirarea contractului?
2.Pana acum somajul venea pe data de 20 si eu as incepe lucrul de pe data de 2 decembrie, asta ar insemna sa iau salariu anul viitor in ianuarie cand ar expira contractul.Problema ar fi ca in luna decembrie as ramane fara nici o sursa de venit... Se poate sa mai iau somajul in luna decembrie chiar daca ma duc la servici?