Stau si citesc cum se agita spiritele printre utilizatorii forumului si ma mira. De ce? Pentru ca, din pacate, numai acest proiect a reusit sa intarate. Sunt foarte multe asa zise 'proiecte' in tara care afecteaza ireversibil natura. Si cred ca asta nu tine neaparat de ce fac sau nu fac anumite firme ci de noi. De fiecare dintre noi care ne agitam numai cand lucrurile iau amploare. De ce nu se discuta despre simplul gunoi aruncat in apa sau lasat aiurea in padure, de taierile masive de copaci ....Bunica mea era dintr-un modest sat din Ardeal unde, chiar si acum, exista un adevarat cult al padurii. Si culmea - mostenit de noile generatii. De ce acolo se poate si in alte parti nu? Oare nu tine totul de simpla educatie? Revenind la Rosia Montana cred ca oricate locuri de munca s-ar oferi nici un ban nu ar putea inlocui pierderile pe care le va suferi natura. Sau ne bucuram pentru ce avem in mana si burti si nu pentru ce vedem, respiram, traim?
Am reusit sa aflu pana la urma. Este tot in cadrul starii civile un birou special care se ocupa de verificarile apostilelor on line deoarece din decembrie anul trecut spaniolii au implementat acest sisitem in care apar toate apostilele emise de ei. E chestie de 10 minute dar pentru care se plateste o taxa (nu se putea altfel nu?) de 65 lei. Da, am reusit sa i aduc in tara cu foarte mari eforturi - dar nimic nu e prea mult cand ma uit la copilas ...... Si pot sa spun ca intr-adevar am invins in fata unor persoane fara scrupule. O zi buna si multumesc.
Buna ziua. Am o nelamurire legata de apostilarea actelor unui minor nascut in Spania. S-au apostilat la ambasada Spaniei din Valencia, s-au tradus si autentificat de catre un notar in Romania. Surpriza la starea civila in Romania cand s-a cerut eliberarea certificatului de nastere - trebuie sa mergem sa verificam apostila! Pai unde si de ce daca a fost eliberata de organele abilitate sa faca asta si apoi autentificata de notar? Un sfat, ceva...va rog?Multumesc.
Buna ziua. O persoana care a inceput munca in Italia in iunie 2010, cu contract de munca pe perioade determinate si care face 52 de saptamani de cotizatie anul acesta in martie , are dreptul la somaj din martie sau trebuie sa astepte luna iunie 2012 pentru asta? Am o nelamurire legata de cei 2 ani - trebuie sa fie doi ani calendaristici fix?
Asupra bunului numai? Sau se poate si asupra sultei?
Buna ziua. As dori sa-mi explice cineva la ce se refera art.682 din noul cod civil referitor la stramutarea garantiilor. Multumesc
Multumesc. Deci executarea imobiliara se perima dar executarea in ceea ce priveste poprirea nu. Dar, dupa cum am mai spus si in alta discutie, plangerea penala in Constanta impotriva executorilor judecatoresti, este apa de ploaie.... timp pierdut. Multumesc mult.
Bunul imobil nu mai apartine debitorului - a fost atribuit coproprietarului in urma partajului judiciar - debitorul primind o sulta. Dar executorul a zis ca poate urmari imobilul indiferent al cui este. Deci noul proprietar are intreg imobilul dar cu somatie la CF. Ce nu inteleg eu este : poprirea nu este tot un act de executare? Nu ar trebui ca din 6 in sase luni sa se revina cu adresa de infiintare a popririi? Se perima toate actele de executare si poprirea nu? Pai ea ce este??? Si cum se valideaza o poprire?