avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1030 soluții astăzi
Forum Activitate liviuclv

Activitate liviuclv

Buna Ziua,
In urma divortului platesc pensie de intretinere pentru copilul meu minor in varsta de 17 ani. Conform Conventiei incheiate in urma divortului la notar (am divortat pe cale amiabiala), pensia de intretinere care reprezinta cheltuieli de crestere, educare, invatatua si pregatire profesionala, este virata lunar in contul mamei pana la varsta prevazuta de lege. Conform informatiilor pe care le am de la copil, aceasta suma nu este folosita pentru nevoile minorului. Intrebarea mea este daca la implinirea varstei de 18 ani pot vira aceasta suma intru-un cont deschis pe numele copilului la care aceasta sa sa fie singurul titular si daca acest lucru trebuie reflectat intr-un act oficial pentru a putea dovedi respectarea obligatiilor legale fata de copil.
Multumesc.
Pentru a efectua partajul trebuie sa ii platesc o sulta fostei sotii reprezentand contravaloare jumatatii ei din apartamentul detinut in comun. Pentru a plati aceasta sulta voi face un credit ipotecar pe numele meu. Cum pot face aceasta tranzactie, deoarece banca trebuie sa instituie o ipoteca pe apartament pentru creditul acordat iar fosta sotie nu semneaza actul de partaj daca nu isi primeste sulta.
Apartamentul ramane in proprietatea mea 100% dupa ce ii platesc aceasta sulta sotiei, aceasta fiind intelegerea verbala deocamdata cu fosta sotie.
Răspuns la discuția Partaj divort
Este greu sa probez modul in care a strans suma respectiva. Eu am ca dovada recunoasterea existentei ei. Pot dovedi ca tot ce inseamna cheltuieli legate de intretinerea casei, a masini, impozite, asigurari etc. au fost platite de mine.
Mai am o intrebare: daca dupa ce se efectueaza partajul, cu rea vointa a fost omis sa fie introdus un bun(suma de bani), se poate redeschide partajul ca sa zic asa?
Răspuns la discuția Partaj divort
Cand ai peste 100 gr aur nu poti sa spui ca avea si femeia o bratara un cercel etc!!!

Ce solutie ar fi sa includ aceasta suma in masa partajabila?
Atata timp cat adresa fostei sotii este acceasi cu a mea, in speta cu cea a apartamentului comun, nu cred ca pot fi obligat sa platesc pensia de intretinere de 1000 lei, aceasta facandu-se in natura.Gresesc?
Răspuns la discuția Partaj divort
Conform conventiei incheiate la notar eu platesc 1000 lei lunar pensia de intretinere pentru minor. Tot in conventie scrie citez "pe perioada cat parintii vor locui impreuna cu minora la adresa......., in imobilul proprietate comuna a sotilor, acestia vor suporta in mod legal, cheltuielile de crestere, educare, invatatura si pregatire profesionala a minorei, obligatia urmand a se executa in natura, prin asigurarea celor necesare traiului si scolarizarii minorei; dupa ce tatal se va muta la o alta adresa ,va contribui la intretinerea minorei cu suma de 1000 lei suma ce va fi achitata personal mamei incepand cu prima luna in care se va muta la alta adresa..."
Avand in vedere textul de mai sus va intreb daca in caz ca eu nu ma mut din apartamaentul comun si ea se muta, sunt obligat sa platesc acea pensie de intretinere?
Răspuns la discuția Partaj divort
Bijuteriile sunt considerate bunuri prorii?
Răspuns la discuția Partaj divort
Ea mizeaza pe faptul ca eu o voi despagubi in sesnul ca ii voi da 30000 de euro care inseamna partea ei de apartament si masina si impartim bunurile comune. In conditiile in care nu ia in cosniderare la partaj si suma aceea de bani pot ramane in partea mea de apartament?
Discuție Partaj divort
Buna Ziua,

As dori sa ma ajutati cu cateva informatii despre partajul bunurilor in urma unui divor amiabil. Am divortat amiabil si urmeaza sa facem partajul. Ca bunuri care trebuiesc impartite sunt 1 apartament cu 3 camere, 1 masina si bunurile din casa. Avem un copil minor in varsta de 16 ani si un copil major in varsta de 21 de ani.
Fosta mea sotie deja a inceput cu "mizerii" daca le pot spune asa, in sesnul ca a luat din casa si a dus la maica-sa o parte din bjiuterii si ce este mai grav este ca am aflat cu aceasta ocazie ca are o suma de bani consistenta stransa in timpul casatoriei(peste 10000 euro), bani stransi in timp ce tot ce insemna cheltuieli de intretinere a casei, masina si altele erau platite de mine. Intrebarea mea este cum o pot obliga sa introduca suma de bani pe care a strans-o pe ascuns in ceea ce se imparte in urma partajului. Mentionez ca banii nu sunt in vreun cont, sunt bani cash si sunt in casa fostei mele soacre.
Daca ea solicita partajul in instanta pot fi obligat sa imi vand partea mea de apartament?
Răspuns la discuția Aprobare referat de necesitate
Problema este ca eu in aplicarea refratului nu am tinut cont de amendamentele directorului economic, iar directorul general invoca aceste amendamente desi semnatura lui pe acest referat este "curata" fara referire la amendamente. In alte cazuri, directorul general a semnat specificand ca aproba tinand cont de amendamentele directorului economic sau a persoanei care contrasemna documentul,
Buna Ziua,

Am o problema legata de aprobarea unui referat de necesitate. Daca la un referat de necesitate in afara aprobarii directorului general, mai exista si semnatura directorului economic, acesta semnand cu unele amendamente, atunci cand directorul general semneaza acest referat fara a face referire la amendamentele directorului economic se poate interpreta ca este de acord cu referatul fara aceste amendamente?