avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Activitate maryah_maryah

Activitate maryah_maryah

buna ziua. va rog sa ma ajutati cu o monografie pentru inregistrarea unei cesiuni. Situatia e in felul urmator: societatea noastra este o farmacie, am emis niste facturi catre Casa de Sanatate pe care le-am cesionat catre furnizorii de medicamente.
Care sunt inregistrarile contabile de facut in acest caz?
in luna decembrie, pe 31.12.2012, cand au fost intocmite niste facturi catre CNAS.
Va multumesc! Sper sa-mi primeasca decl. 010 cu aceasta mare intarziere ( 10.01 -> 24.01) si sa nu primesc sanctiuni.

Va multumesc inca o data!
Buna ziua,

Deci firma este neplatitoare de TVA. La 31.12.2012 cifra de afaceri este 225.000. Ma intereseaza daca cifra de afaceri se ia ca atare pentru calculul plafonului => devin platitor de TVA sau din cei 225.000 se scade valoarea aferenta a TVA-ului la suma asta ( sa se aiba in vedere ca pentru farmacii sunt 2 plafoane de TVA: 9% medicamente si 24 % la restul)
Buna ziua,

Am o societate cu caen 4773 ( farmacie). As dori sa stiu cum se calculeaza cifra de afaceri pentru plafonul de trecere la TVA. Din cifra de afaceri se scade valoarea echivalenta pentru TVA in cazul in care ar fi fost platitoare de TVA?

Va rog frumos sa.mi da-ti un raspuns cat mai urgent!

O zi buna
Buna ziua, sunt noua in domeniu si o prietena m-a rugat sa-i tin contabilitatea pentru o farmacie. societatea este infiintata in septembrie 2011, neplatitoare de tva si are 2 angajati. Practic farmacia s-a deschis abia de la 01.01.2012 , deoarece cu obtinerea autorizatiei a durat ceva. stiti cumva daca aceasta declaratie cu adaosul comercial se depunde si de catre farmacii.. imi puteti da mai multe detalii referitoare la ea. va multumesc.
Buna ziua,

Seful meu are o alta firma infiintata in 1996, care momentan este in procedura de insolventa. Pe 31 decembrie 2010 a expirat mandatul administratorilor si trebuie sa fac cele necesare prelungirii lor. La momentul infiintarii legislatia era alta si firma nu are un act constitutiv (era cu contract de societate si statut, din cate am inteles ). Stiu ca la prelungirea mandatului administratorilor trebuie actul constitutiv actualizat.
Dar nu am ce actualiza, deci trebuie intocmit un act constitutiv sau care este procedura?
Va multumesc anticipat ptr raspunsuri pe care le astept cat de curand posibil!
MAI AM O INTREBARE: DOMENIUL DE ACTIVITATE AR FI "COMERT CU PRODUSE AGRICOLE SI ALIMENTARE"? VA MULTUMESC. :)
Buna ziua. Prietenul meu este pomicultor (mere, pere, gutui etc) si detine un certificat de producator pentru a comercializa produsele.
1.Ma intereseaza demersurile si actele necesare pentru constituirea unui PFA. 2.Sediul declarat trebuie sa fie pe adresa localitatii de emitere a certificatului de producator?
3.Are nevoie de o diploma de absolvire a unui curs de pomicultura?
4. Ce cod CAEN este potrivit pentru a putea comercializa produsele??
Va rog sa ma ajutati cu cat mai multe informatii. Va multumesc!