avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Activitate cioarec carmen

Activitate cioarec carmen

Concediul de studii luat in anul 1985 conform legislatiei de atunci constituie vechime în muncă ?
Discuție cumul functii
Pot cumula salariul meu din mediul privat program 4 ore cu salariul de asistent personal al mamei mele .
Ce pot face, legal, în afara unor discuţii, dacă printr-o adresa trimisă cu confirmare de primire la presedintele asociaţiei de proprietari unde am solicitat lămuriri legate de sume din lista de plată , acesta nu a răspuns în termenul legal.Sumele contestate din lista de plată sunt purtătoare de penalităţi?
Opersoană care a lucrat 4 ani şi 10 luni în grupa II de muncă beneficiază de reducerea vârstei de pensionare conform noilor modificări a legii pensiilor ?
Este corectă comunicarea hotărârii judecatoresti direct partilor , daca au sediu procesual ales la biroul unui avocat.
Daca au primit hotărârea numai părţile este logic că au ştiut de existenţa ei
şi puteau formula în termen apelul ?
In situaţia în care părtile reclamante si-au ales sediul procedural ,primirea hotărârii nu are nici o relevanţă.
Data iesirii la pensie anticipată pentru bărbat nascut în septembrie 1958 stagiu de cotizare peste 35 ani din care 10 ani şi 4 luni grupa I de muncă şi 6 ani şi 4 luni grupa II de muncă.
Cum se calculează taxele notariale la un contract de superficie pe 20 ani la care prestaţia lunară este 7500 euro.Se calculează la valoarea terenului sau la valoarea contractului ?
La un control al Curtii de Conturi s-a stabilit că am de plătit suma de 3200 lei contravaloarea sporurilor încasate necuvenit la salariu.În hotărârea judecătorească definitivă nu este prevăzută nici o dobândă la sumele de plată.Angajatorul poate calcula din proprie iniţiativă dobânzi la sumele de plată ?
Dacă am fost pensionat anticipat în martie 2011 si la sfarşitul anului 2011, conform declaratiei de venituri depuse , am realizat un venit de 21479 lei , se suspenda pensia pe tot anul retroactiv sau din luna urmatoare depăsirii plafonului de 4 salarii medii brute? La fel si în anul 2012?
Un se înscrie un contract de uzufruct părţi sociale la un SRL şi ce drepturi are uzufructuarul legat de dreptul la vot în adunările generale ?