Buna ziua,
Am o hotarare judecatoreasca la Tribunal, la care a decurs termenul de 10 zile in care partile puteau face apel. Ce trebuie sa fac ca aceasta hotarare sa devina definitiva ?...cerere tip..sau timbre ?
Va multumesc anticipat.
Va intreb inca o data strict privind legea 346/2002 republicata...,,angajatorul a respectat art.84, alin.2 ?..(2) ,,In sensul prezentei legi se va considera activitate principala activitatea cu numarul cel mai mare de angajati''...Cand angajatorul a schimbat codul CAEN si implicit activitatea principala, o activitate in care lucreaza doar 10 angajati...iar obiectul de activitate secundar are 600 de angajati care produc 100% veniturile societatii in cauza. Nu mai vorbesc de riscurile de accidentare si imbolnavire profesionala .....
Activitate principala
Activitatea principala este identificata prin metoda ordinii descrescatoare (de sus in jos), ca fiind acea activitate care contribuie in cea mai mare masura la valoarea adaugata totala a unitatii luate in considerare. Activitatea principala astfel identificata nu reprezinta, in mod necesar, 50% sau mai mult din valoarea adaugata totala a unitatii.
In cazul in care o unitate desfasoara activitati care ocupa pozitii diferite in CAEN Rev. 2, la nivel de clasa, sunt necesare reguli pentru determinarea activitatii principale. In cazul simplu in care, la nivel de clasa, o activitate contribuie cu mai mult de 50% din valoarea adaugata, aceasta determina activitatea principala.....acestea fiind zise activitatea celor 600 de salariati ar trebui sa fie cea principala....nu ma intereseaza strict modul si posibilitatile de schimbare al codului CAEN ce deriva din legea 31/1990.
Eu vreau sa se respecte legea...chiar si numai legea nr.346/2002 - republicata...dupa aia Dumnezeu cu mila ! Asa s-au obisnuit angajatorii sa faca ce le trece prin cap..!
Cu respect..
Faceti o sesizare scrisa despre abuzul directorului la I.T.M.....si dupa ce primiti raspunsul lor scris actionati-l in instanta si se va rezolva problema dumneavoastra. Bafta.
Buna ziua,
Conducerea societatii S.A. la care lucrez a schimbat codul CAEN si implicit activitatea principala a societatii. Pe noua activitate lucreaza 10 oameni iar pe cea veche de productie lucreaza 600 de angajati care produc intreg venitul societatii SA. In legea 346/2002 republicata la art.84, alin.2 se precizeaza clar ca obiectul principal de activitate e acela unde sunt cei mai multi salariati. Incalcarea acestui articol se sanctioneaza penal. Unde credeti ca ar trebui sa reclam anularea acestui certificat de inmatriculare care cred ca s-a eliberat pe proprie raspundere fara sa aibe date reale ? Va multumesc..
Buna ziua
Pe scurt va spun ca am facut o plangere penala unor functionari publici pentru abuz in serviciu.Dupa trei luni am primit rezolutia procurorului prin care dadea NUP acelor persoane, dar printre randurile rezolutiei s-a facut referire la o adresa care imi era clar favorabila, motiv pentru care am solicitat in scris Parchetului sa-mi dea o copie dupa aceea adresa.Mi s-a spus atunci ca va dura 20 de zile si azi, exact dupa 40 de zile am primit o adresa de la parchet prin care mi se refuza accesul la aceasta adresa...sfatuindu-ma sa actionez acea institutie in judecata dupa care se va putea trimite intreg dosarul penal sau numai aceea adresa la instanta. Nu am atacat decizia procurorului..dar vroiam sa vad aceea adresa..si nu se poate..credeti ca e corect?..Va multumesc.