avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Activitate stafy

Activitate stafy

Răspuns la discuția Renuntare la dreptul de mostenire
Prin lipsa unui raspuns din partea lor,instanta nu considera ca nu si revendica dreptul la mostenire,si sa i dea castig de cauza varului,deoarece pur si simplu nu s interesati de acest lucru si nu vor sa faca nici un efort sau vreo cheltuiala in acest sens?
Buna ziua,as dori sa ma sfatuiti in urmatoarea problema.Sotul meu impreuna cu fratele sau si un var drept sunt singurii mostenitori de pa bunica paterna care a decedat anul trecut in februarie.Acest var ne a instiintat de acest lucru,i s a comunicat ca refuzam mostenirea,dar sotul meu si fratele sau nu s au prezentat la notar,pt succesiune deoarece nu erau in tara.Acum dupa un an,primim comunicare adresa de tribunal,pentru ca sotul si fratele sa se prezinte in termen de 25 zile,la intampinare cu pretentiile ce le au,sub sanctiunea pierderii acest drept.Poate fi rezolvat acest proces in absenta lor,ei fiind in continuarie plecati din tara,acest proces a fost deschis de varul lor,iar ei refuza mostenirea,este vb de niste teren.Va multumesc!
Dacă dezbatem succesiunea incluzând și acel teren și succesorii nu mai vor sa vândă acel teren prin notariat Cum îl putem recupera?Vă mulțumesc
Buna ziua,va rog sa explicati cum ar trebui procedat in cazul unei succesiuni la o casa(decesul a avut loc in octombrie 2018) si cei 1000mp aferenti,daca 20mp din terenul din fata casei au fost vanduti in 2007 vecinului printr-0 hartie de mana fara martori,semnata de defunct si vecin.Mentionez ca de atunci si pana acum impozitul pe acest teren a fost platit tot de vechiul proprietar adica defunctul,terenul este in continuarie intabulat pe el,doar gardul a fost mutat iar vecinul si-a construit pe acel teren un chiosc de vara si un gratar.Cum ar trebui sa procedam cu acest teren daca succesorii il vor inapoi.
Răspuns la discuția Asigurari de sanatate
Inteleg de la d-voastra ca il pot trece coasigurat,dar cei de la finante i-au dat o decizie de plata a asigurarilor de sanatate pana la sfarsitul lui2013.Este obligat sa plateasca in continuarie daca activitatea este suspendata?Va multumesc.
Buna ziua,as dori sa-mi spuneti daca sotul meu care are un ii cu activitatea suspendata din 24.04.2013 trebuie sa plateasca in continuarie asigurari de sanatate,mentionez ca nu realizeaza alte venituri si as vrea sa il trec pe asigurarea mea,adica sa devina coasigurat.Pentru perioada in care a functionat a platit asigurari conform deciziei de impunere.
Buna ziua,am dechis de curand o intreprindere individuala grupa CAEN 478-comert cu amanuntul efectuat prin standuri, chioscuri si piete,cu activitate 4721 comert cu amanuntul al fructelor si legumelor prospete in magazine specializate.Activitatea mea constand de fapt in comercializarea de fructe si legume proaspete la o taraba inchiriata din piata, intrebarea mea este am nevoie de casa de marcat fiscala fiindca unii spun da altii nu sau pot folosi chitantier sau bonier.
Va multumesc,
Discuție rugaminte
buna ziua tuturor am si eu o mare incurcatura ,poate cineva ma ajuta cu sfaturi:am avut un oltcit pe care l-am dat la schimb pentru altceva,fara a face act de vanzare cumparare viitorul proprietar spunand ca se va ocupa de inmatriculare,au trecut 4 ani ,iar mie mi-a venit sa platesc impozit plus majorari,in acest timp el a dat-o la altul iar respectiva persoana a dus-o la fier vechi.Acum vreau sa platesc impozitul pentru a o radia dar ultima persoana nu vrea sa dea actele masinii si nici chitanta de la fier vechi,deci nimeni nu mai foloseste masina si eu nu stiu cum sa ma scap de ea bineinteles ca in tot acest eu figurez ca proprieter,nici nu-mi dau seama cum cei de la fier vehi au acceptat-o fara BI meu,Va rog sa-mi dati niste sfaturi,multumesc!