Nu. Se face o plangere penala impotriva sa pentru actele de violenta iar pe parcursul urmaririi penale pe baza actelor medicale si eventual a unei expertize medico-legale procurorul poate solicita instantei luarea acestei masuri.
Da, in cazul intoxicarii cronice prin alcool, daca prezinta pericol pentru societate, poate fi obligat de catre instanta sa se prezinte in mod regulat la tratament medical pana la insanatosire. (art. 113 C. pen.)
Daca este bolnav mintal sau toxicoman si se afla intr-o stare care prezinta pericol pentru societate, se poate lua masura internarii intr-un institut medical de specialitate pana la insanatosire. (art. 114 C.pen.)
Legea nr. 119 din 1996
Art. 42. - Intocmirea actelor de stare civila privind pe cetatenii romani aflati in straintate se face la misiunile diplomatice, la oficiile consulare de
cariera ale Romaniei sau la autoritatile locale competente.
Alcooltestul poate fi influentat de prezenta alcoolului in gura, de anumite boli sau de anumite medicamente. Daca sunteti diabetic, astmatic, cu ulcer sau alte boli trebuie mentionat politistului ce medicamente luati ( trebuie consemnat in procesul verbal).Anumite boli pot interfera cu acuratetea alcooltestului, crescand rezultatul.
Trebuie indicate toate problemele dentare care ar putea retine alcoolul in gura.
Daca a trecut un an de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti de condamnare cu suspendare va puteti prezenta la examen chiar daca in cazier apare condamnarea.
Da, dar numai in conditiile art. 614 Cod proc. civ.
Pai orice persoana care doreste permis de conducere trebuie sa urmeze cursurile unei scoli de soferi.
Prin anularea permisului sunteti in aceeasi situatie cu o persoana care nu a avut permis niciodata. De aceea pentru a obtine permisul trebuie sa urmati cursurile unei scoli de soferi.
In ce priveste cazierul, nu inteleg ce doriti sa aflati.
O.U.G. 195 din 2002 (actualizata) : Art.116. - (1) Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) şi la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, după caz, dacă a intervenit una din situaţiile următoare:
a) au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii penale sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă;
b) a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;
c) a intervenit amnistia;
d) interzicerea dreptului de a exercita profesia sau ocupaţia de conducător de autovehicule, prevăzută la art.64 lit.c) din Codul penal, a expirat sau a fost revocată.
Corect. Se pare ca am ramas in urma.
Este vorba de modificarile introduse prin Ordonanţa de Urgenţă nr. 54/2010.
-concepere si redactare a contractului de cesiune, a Hotararii AGA/ a Deciziei Asociat Unic si a Actului aditional la Actul constitutiv, precum si actualizarea Actului constitutiv si depunerea dosarului la Registrul Comertului - max. 3 zile.
- publicare hotarare/decizie in M.O. - max. 2 saptamani, cred!