avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1254 soluții astăzi
Forum Activitate dcnicolet

Activitate dcnicolet

Multumesc pentru raspunsuri. Nu cred ca am fost suficient de explicita in ceea ce priveste obiectul concret al intrebarii adresate. Este vorba despre executarea silita operata asupra sumelor ce constituie plata concediului de sarcina si lauzie, asa cum mai este numit. Este vorba despre perioada celor 126 zile pre si postnatale.
Cu multumiri.
Am nevoie de o parere avizata in ceea ce priveste o poprire efectuata de catre angajator in perioada concediului de maternitate. Din cate stiu c.pr.civila reglementeaza acest aspect in sensul excluderii acestor sume de la executare silita. Angajatorul opereaza aceasta poprire in ideea ca aceasta suma constituie indemnizatie de maternitate si nu ajutor de maternitate, asa cum este prevazut in cpc.
Cu multumiri.
Multumesc pentru raspuns. In urma sesizarii angajatorului cu aceasta problema am primit un raspuns halucinant........mi s-a raspuns ca in cazul concediului medical cod indemnizatie 01 nu beneficiez de ajutor ci de indemnizatie........fapt care exclude incidenta prevederilor art. 409 cpc.
buna ziua, ma intereseaza daca ma poate ajuta cineva in ceea ce priveste posibilitatea recuperarii sumei rezultata dintr-o poprire infiintata la angajator si operata de catre acesta inclusiv in perioada concediului medical. din cate stiu ajutoarele pentru incapacitate temporala de munca nu sunt supuse popririi.
cu multumiri.
Răspuns la discuția dezbatere succesiune
multumesc pentru raspuns
cei de la primarie mi-au invocat o lege in baza careia sotul supravietuitor mosteneste masa succesorala. succesiunea nu a fost facuta dupa decesul bunicului, este o intentie rea a celor de la primarie. intentionez sa depun o actiune in instanta pentru a-i obliga pe acestia sa
furnizeze informatiile necesare in aceasta privinta cu scopul de a dezbate succesiunea. acest lucru nu stiam daca este posibil.
buna ziua,
am nevoie de ajutor in ceea ce priveste initierea in instanta a unei actiuni de dezbatere succesorala. in speta este vorba despre succesiunea dupa decesul bunicilor mei paterni. dupa decesul bunicului succesiunea nu s-a facut. ulterior a decedat si bunica. solicitand primariei inventarul bunurilor existente la data decesului bunicii mi se comunica faptul ca toate bunurile detinute de bunicul au trecut in posesia bunicii, repet fara a se dezbate succesiunea dupa decesul bunicului, in conditiile in care existau si alti mostenitori, copiii #-o.
in cazul in care nu se cunoaste totalitatea bunurilor succesorale se poate initia actiunea, instanta de judecata urmand a cere situatia acestora?
cu multumiri anticipate

Buna ziua,
Ma numesc Maria Mitroi, am o intrebere cu privire la obtinerea titlului de proprietate al unui teren.
In speta, este vorba despre imobilul al carei proprietar sunt, insa terenul pe care acesta se afla nu este inca in posesia mea de drept.
Mentionez ca imobilul a fost dobandit in baza unei chitante de mana, ulterior am formulat o actiune in instanta pentru obtinerea titlului de proprietate, fapt care s-a si intamplat.
Actiunea a fost inaintata si finalizata in cursul anului 1990, an in care nu era posibil trecerea odata cu imobilul si a terenului in proprietate.
Ma intereseaza modalitatea in care se poate dobandi acest drept si asupra terenului aferent imobilului.

Cu multumiri,

Maria Mitroi