Buna seara,
Am nevoie urgenta de un consultant/avocat in dreptul muncii pentru deschidere proces/mediere in situatie de abuz repetat al angajatorului asupra mea, mai precis impunere de atributii nespecificate de fisa postului.
Astept un raspuns cat mai repede posibil si contactele Dumneavoastra pentru a stabili o intalnire (localitatea Bucuresti).
Am citit ordonanta de guvern prin care s-au modificat conditiile privitoare la indemnizatia de crestere copil. Problema domiciliului copilului nu am ridicat-o inutil. Domiciliul am ales la nasterea copilului sa il stabilim la domiciliul tatalui. Cum eu nu am domiciliul acolo si nici viza de flotant nu imi pot face, v-am intrebat pentru ca imi pun problema daca indeplinesc conditia de "a locui cu copilul".
Va rog frumos ajutati-ma cu un raspuns mai implicat.
Cum se procedeaza la schimbarea domiciliului unui bebelus (mai mic de o luna)? La inregistrarea actului de nastere am dat o declaratie impreuna cu tatal copilului pentru stabilirea domiciliului, insa am dori sa schimbam domiciliul.
Avand in vedere ca nu suntem casatoriti, dar consimtim la schimbarea domiciliului, cum se procedeaza? La ce institutie vom merge?
1. Care sunt articolele referitoare la concediere si care ar fi motivele in baza caruia un angajat ar putea fi dat afara?Anterior, printre motivele de concediere se numarau: infractiune/abatere comisa de angajat, incompatibilitate profesionala din competente insuficiente, incompatibilitate fizica/psihica.
2. Care este procedura de concediere: preaviz minim, continut decizie de concediere, salarii compensatorii?
Referitor la grila de angajare:
1. Un absolvent poate fi incadrat pe o pozitie de studii medii, deci cu un salariu minim mai mic?
Referitor la intimidarea angajatului de catre angajator:
-Unui angajat i s-a spus ca este concediat si i s-a impus sa-si dea demisia. Angajatorul miza pe faptul ca angajatul nu avea in ultimele 24 de luni un stagiu de cotizare de 12 luni.
Intrebari:
1. Care sunt avantajele concedierii vs demisie: preaviz mai mare, salarii compensatorii, obligatia angajatorului de a informa persoana concediata privitor la toate posturile interne vacante etc.?
2. Poate fi concediat fara un motiv din cele mentionate mai sus?
3. Ce procedura trebuie sa respecte angajatorul la concediere ca aceasta sa fie valida?
Legea 76/2002 art 34.1.a stipuleaza "au un stagiu de cotizare de minimum 12 luni în ultimele 24 de luni premergătoare datei înregistrării cererii;au un stagiu de cotizare de minimum 12 luni în ultimele 24 de luni premergătoare datei înregistrării cererii;au un stagiu de cotizare de minimum 12 luni în ultimele 24 de luni premergătoare datei înregistrării cererii;".
1. In situatia in care in ultimele 24 luni am un total mai mare de 12 luni lucrate prin cumul, dar cu o pauza de 5 luni (fix), voi beneficia de somaj la incetarea contractului de munca?
2. Intra in calcul la durata lucrata si concediul medical?
3. Ce artificiu pot gasi pentru a beneficia de somaj: infiintare intreprindere familiala etc?
Va rog frumos ajutati-ma cu raspunsuri privind indemnizatia de crestere copil. Mentionez ca am in derulare un contract de munca pe durata determinata pana la revenirea titularului pe post, deci fara termen clar definit. Lucrez la aceasta societate de un an si abia am ramas insarcinata. Vechimea mea in munca este de aproximativ 4 ani
As vrea sa stiu:
1. voi beneficia de indemnizatie de crestere copil daca imi va fi desfacut contractul de munca inainte sa intru in prenatal?
2. daca intru in prenatal inainte de intoarcerea titularului pe post se poate sa mi se desfaca contractul de munca la intoarcerea titularului pe post avand in vedere ca eu voi fi in concediu medical?
3. din a cata luna pot intra in prenatal?
4. am citit ca am obligatia de a anunta angajatorul de sarcina. din a cata luna?
5. cum anume se calculeaza indemnizatia: la venit brut sau la venit net?