avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Activitate stefan1903

Activitate stefan1903

Buna ziua! In urma unui accident cu o victima in care am fost nevinovat am deschis un dosar de Casco cu regres la firma de asigurări. Au fost câteva elemente avariate printre care și farul drept care a fost spart. Cei de la service au făcut reconstatare căci mai erau câteva elemente avariate printre care și modulul Farului care s a oxidat. Cei de la asigurări nu au acceptat sa plătească acest modul pentru ca nu a fost avariat din cauza accidentului și dau vina pe mine ca am spălat mașina. De unde știu ei asta habar nu am. Dar cât au durat formalitățile lor aproximativ o luna in cel puțin 10 zile a plouat foarte tare. Am încercat sa protejez farul cu niște scoci sa nu între apa cât am putut mai bine. Întrebarea mea este ce pot face ca sa ma despăgubească și pt acel modul sau dacă am dreptul sa ii reclam undeva.
La urma urmei nu am nici o vina, doar nu puteam sa opresc eu ploaia
Reclamație Firma de asigurări
Buna ziua! De curând peste drum de casa unde locuiesc s a deschis un loc de joaca pentru copii. E dezastru cum răsuna muzica de obicei după amiaza și in special in week enduri. Știu ca e in timpul zilei și nu se încadrează in așa zisele ore de liniște dar nu mai suport gălăgia lor. Părinții stau in drum și beau, fumează si rad in hohote si vorbesc foarte tare. Am Bebeluș care nu poate dormi din cauza lor și asta e cea mai mare problema. Le am explicat frumos și nu avem cu cine ne înțelege pentru ca legea 61 prevede ca doar după ora 22 pot fi sancționați dar proprietarii au și o pensiune in spate unde vara fac petreceri in terasa și ne bubuie muzica. In fata Porții și a garajului ne blochează accesul mașinile. Nu înțeleg cum au primit autorizația de la primărie intr un cartier de case ca sa ne termine psihic cu muzica lor. Am vreo soluție legală de a ma îndrepta împotriva lor? Mulțumesc
Buna ziua! Dacă am achizițonat o mașina de la un parc auto care vinde mașini second hand nu ar trebui sa fiu informat despre unele probleme ale mașinii. Luat acum aproximativ 3 luni am descoperit ca are 2 piese importante stricate la sistemul de climatizare care costa in jur de 500€ și cred ca era corect sa fiu informat sau sa rezolve probleme. Ei mi au răspuns ca doar la cutie și motor oferă garantie și sa înțeleg ca e o mașina second și nu au ce face dar nu cred ca e normal. Așa cumpărăm de la târguri
Buna ziua! Am nevoie de niste sfaturi in problema pe care o am. Mama mea a cumparat in anul 2000 un spatiu si un teren in suprafata de 216 mp. Actele de vanzare au fost proces verbal de licitatie, factura fiscala pe care sunt trecute ambele bunuri si chitantele aferente de la o societate x SA apartinand statului. In anul 2001 a chemat pe cineva sa intabuleze si i-a intabulat doar spatiul. Acum 3 ani am inceput sa ma ocup eu de problema pentru ca vreau sa fac o constructie pe terenul respectiv si nu pot ca nu are intabulare. A inceput calvarul. Societatea intrase in faliment si in 2007 s-a radiat. La cadastru mi-au respins cererea si imi cer act autentic, dandu-mi solutia doar instanta. Am contactat un avocat care a chemat in judecata Statul Roman prin Ministerul Finantelor. Evident am pierdut pentru lipsa calitatii procesuale. Am contactat al doilea avocat care mi-a spus ca nu stie cu cine sa se judece ca societatea nu mai exista. La cadastru mi-au zis sa chem primaria dar sansele sunt cam aceleasi sigur patesc ca si cu Min. Finantelor. Nu pot intabula, nu pot pune spatiul ipoteca la banca ca nu am act autentic (chiar daca e intabulat), nimic. Al treilea avocat vrea sa se judece cu membrii fondatori. Nu mai stiu cum sa fac. Stie cineva o solutie?
Buna ziua! Am nevoie de niste sfaturi in problema pe care o am. Mama mea a cumparat in anul 2000 un spatiu si un teren in suprafata de 216 mp. Actele de vanzare au fost proces verbal de licitatie, factura fiscala pe care sunt trecute ambele bunuri si chitantele aferente de la o societate x SA apartinand statului. In anul 2001 a chemat pe cineva sa intabuleze si i-a intabulat doar spatiul. Acum 3 ani am inceput sa ma ocup eu de problema pentru ca vreau sa fac o constructie pe terenul respectiv si nu pot ca nu are intabulare. A inceput calvarul. Societatea intrase in faliment si in 2007 s-a radiat. La cadastru mi-au respins cererea si imi cer act autentic, dandu-mi solutia doar instanta. Am contactat un avocat care a chemat in judecata Statul Roman prin Ministerul Finantelor. Evident am pierdut pentru lipsa calitatii procesuale. Am contactat al doilea avocat care mi-a spus ca nu stie cu cine sa se judece ca societatea nu mai exista. La cadastru mi-au zis sa chem primaria dar sansele sunt cam aceleasi sigur patesc ca si cu Min. Finantelor. Nu pot intabula, nu pot pune spatiul ipoteca la banca ca nu am act autentic (chiar daca e intabulat), nimic. Al treilea avocat vrea sa se judece cu membrii fondatori. Nu mai stiu cum sa fac. Stie cineva o solutie?
tocmai am aflat ca parintii mei care au un spatiu comercial cumparat prin licitatie in anul 2000, actele care le au primit atunci sunt proces verbal de licitatie si factura plus chitanta, ca nu sunt corecte. mai mult cica ele pot fi anulate oricand. nu au primit contract de vanzare cumparare pt k pe vremea aia se faceau magarii multe. acum ca sa intru in legalitate am intrebat un avocat care mi a zis ca trebuie sa deschid actiune in instanta fata de firma care mi-a vandut spatiul numai ca acea firma nu mai exista s-a radiat. acum cica trebuie sa deschid actiune in instanta ca sa imi dea sentinta un act de vanzare cumparare numai ca trebuie un timbru fiscal in jur de 48 milioane lei vechi ceea ce m-i se pare exagerat de mult mai ales ca nu avem nici o vina. ce pot face?
Discuție accident
am avut si eu un accident ieri cineva nu a pastrat distanta regulamentara si s a tamponat in mine... a fost si o victima bunicul meu a fost transportat la spital pt niste dureri la piept si spate...i a dat drumu acasa si tratament 7 zile... domnul care m a tamponat are asigurare la euroins... nici un sevice din oras nu vrea sa ma primeasca cu asigurare de la ei k sunt rauplatnici si nici nu vor sa auda de euroins... eu ce pot face ca sa imi repar masina repede si calumea?