avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Activitate Fapanuputapa

Activitate Fapanuputapa

Discuție se poate ?
se poate sa se anuleze succesiunea dupa tata pentru ca eu (fiica lui ) nu am fost chemata la succesiune iar fratele meu m-a indepartat de la mostenire si dupa doi ani moare si fratele meu si ramane sotia lui fara copii cu care nu ma inteleg ca sa facem succesiunea fara probleme astfel ;;i-am spus sa locuiasca in casa pana moare pentru ca este in varsta si dupa moartea ei eu voi ramane sa locuiesc in curtea din care oricum am si eu dreptul meu , iar ia m-a respins pe motiv ca eu nu mai am niciun drept in acea curte pentru ca tatal meu ar fi facut un testament de care eu nu stiu sa fi existat inainte sa moara tata, prin care ii lasa tot lui fratele meu.
1.daca eu nu am fost chemata la succesiunea lui tata si nu mi-a spus nimeni niciodata de testament pot sa cer anularea succesiuni?
2.daca nu mai am sanse de anulare , cumnata mea mosteneste si pe tata si pe sotul ei (nu are copi)si eu raman fara mostenire?
3. sa cer reductiunea testamentului si apoi sa facem succesiunea?
CE sfaturi imi dati ?
Stimati avocati ,

Am fost angajat la avicola Titu din lunguletu jud. DB timp de 5 ani si apoi am luat transferu la alta societate dupa aceia am intrat in somaj , mergand mereu al somaj acolo mi-a cerut cartea de munca pt verificare la Bucuresti la foretele de munca din sectorul 6. In anul 2002 in urcea acestei verificari m-i s-a furate toate actele de identitate impreuna cu cartea de munca si am ramas numai cu carnetul de somaj .
Am recuperat anii de munca de la intreprinderile un de am lucrat in afara de anii de munca de la avicola Titu, cand am fost acolo la presupusa arhiva am primit raspunsul ca arhiva intreprinderi avicola a luat foc si nu s-a mai gasit nici un stat de plata in urma carei dovezi sa arate ca eu am deservit timp de 5 ani avicola Titu.
Cum imi pot recupera acesti ani de munca de la acesta intreprindere si unde ma pot adresa .

Va multumesc
Răspuns la discuția vaduva
am sa va spun exact ordinea deceselor 1. moare soacra si toti copii ii cedeaza tatalui partea lor 2.moare socrul si toti copii sant mostenitori 3. moare sotul meu si il mosteneste...CINE?
Răspuns la discuția vaduva
multumes ca mi-ati raspuns atat de repede NU exista acte decat pe numele socrului pt . ca el nu a dat nici unui copil zestrea cu acte si terenul la fel .....la...succesiunea dupa socru au primit fiecare cate un certificat de mostenitor si atat.
Discuție vaduva
problema mea este urmatoarea;am fost casatorita timp de 30 de ani cu sotul meu dar din nefericire nu am putut avea copii si tot din nefericire sotul meu a murit in urma unui accident ...mentionez ca locuiam in casa lui primita zestre de la parintii lui , ne mai daruise si 1 ha teren arabil , as dori sa va mai spun ca eu am ingrijit de socrii inainte de a muri ( inainte ca sotul meu sa moara) si cu toate acestea eu nu am nimic la numele meu .....casa , teren .......dupa sarbatori trebuie sa merg sa fac succesiunea si am inteles ca trebuie sa specific la notar ca are frati (4) si sunt cam rai , nu am avut relatii bune niciodata pt. ca eu am fost saraca si ei bogati ....unul dintre ei mi-a luat deja terenul imediat dupa ce a murit sotul meu. As dori cateva pareri ca sa fiu pregatita la ce va urma ......Cu mult respect pt.dvs. si meseria dvs.!Ileana .
Răspuns la discuția ajutati-ma
multumesc pentru raspuns ...am retrocedat terenul dupa revolutie am mers si am primit terenul de la comisia locala l-am stapanit 20 de ani dar fara acte pentru ca fratele meu nu vrea sa iesim din indiviziune adica sa stim fiecare ce este al lui ( si in ziua de azi terenul fiind tot la numele lui tata - decedat de 20 de ani-Problema care ma tine pe loc este ca nu pot sa anulez testamentul care include si terenul meu si astfel eu NU POT TREC TERENUL LA NUMELE MEU.....
Discuție ajutati-ma
mesajul meu este un strigat de disperare pentru ca nu stiu ce sa mai fac in urmatoarea problema ; m-am casatorit in anul cand a luat fiinta CAP-ul si tata mi-a dat zestre 2 ha teren arabil pe care m-i la luat CAP-ul ,dupa cativa ani moare tata si fratele nu ma cheama la succesiune......dupa revolutie am luat terenul inapoi , l-am stapanit pana astazi , l-am muncit si ingrijit , dar nu pot sa il scot de la numele lui tata(decedat) pentru ca inainte sa moara i-a facut testament fratelui meu pe tot ce avea (adica si terenul meu).Am deschis proces , s-a anulat CM-ul dar ma incurca testamentul pentru ca legea spune ca trebuia sa accept succesiunea in termenul de 6 luni .......ce pot sa mai fac eu acum casa pot sa trec acest teren in acte la numele meu pentu ca de vorba buna fratele meu nu vrea...?
Răspuns la discuția mostenire ascunsa
buna ziua , aceasi problema o am si eu numai ca eu am dat in judecata persoana respectiva, s-a anulat CM-ul insa are un testament pe care la ascuns 20 de ani si peste care eu nu pot sa trec acum pentru ca legea spune ca nu am acceptat succesiunea
in termen de 6 luni ......ce parere aveti?