Din pacate ma gandesc chiar sa ii fac plangere penala, nu a ascultat nimic din ce i-am zis, a semnat contractul si apoi nici nu-mi mai raspundea la telefon. M-am gandit sa completez si cu ce el nu a pus in plangere si sa fac alt dosar si sa solicit unirea celor 2. Daca comenetaza renunt la el ca oricum ce am gasit in plangere este cam 20% din ce m-am plans la data respectiva. acum au crescut si dovezile si situatia e mult mai complicata, se adauga lunar alte infractiuni, partea adversa depune si ea plangeri la intimidare. Am solicitat in mod expres sa modifice ce mi-a aratat initial si el a depus-o direct nemodificata. Din cauza dansului am inceput cu stangul, a promis ceva in contract si a facut aproape nimic in plangere, a zis ca putem modifica ulterior dar nu cred ca trebuie sa pasam in viitor munca. Onorariul nu a fost deloc mic si l-am platit tocmai ca sa am o oarecare prioritate, se pare ca nu a functionat.
Multumesc frumos, m-a ajutat oarecum raspunsul dvs.
Multumesc de raspuns dar nu se aplica. Am mai citit ca pentru inselaciune nu exista termen de depunere a plangeri iar pentru grup infractional nici atat.
Buna ziua, Am incheiat un contract de reprezentare cu un avocat si acesta a depus o plangere penala in septembrie anul trecut. In plangerea penala lipsesc o serie de incadrari desi erau mentionate in contract cu av si plangerea a fost depusa fara sa o studiez si eu in prelabil. Din octombrie si pana acum nu am nici un raspuns de la politie unde a fost trimisa de procuror. Ce ma indrumati sa fac?
Buna ziua, imi puteti mentiona care sunt termenele de prescriptie la depunerea plangerii penale pentru constituire de grup infractional, inselaciune. Am platit un avocat sa imi depuna o plangere penala pentru aceste incadrari dar a depus doar pentru inselaciune si cred ca am depasit termenul de prescriptie pentru cealalta incadrare? Multumesc!
Este vorba doar de plata corecta a acestor consumuri si daca este legal sa ceri plata dupa aproape un an pentru numarul de locatari de pe luna respectiva. Dezvoltatorul a stiut sa-si bage pe ap nevandute 0 locatari deci el nu plateste mai nimic in complex.
Din cate imi aduc aminte, dezvoltatorul declara ca nu are datorii iar daca are datorii le voi achita iar noi le vom recupera de la dezvoltator dupa ce il anuntam si era vorba strict de datoriile imobilului. Dar asta era la nivelul datoriilor care le avea la data semnarii si nu datorii ulterioare, sunt cazuri de locatari care timp de 1 an nu li s-a cerut in plata acest curent. Totusi acum asociatia se apuca sa adune banii si le pune la plata intr-o anumita luna, dupa un numar aleator de locatari, numarul de lolcatari a variat in timp, unele apartamente au fost revandute. Si atunci, cum se poate pune in plata cand nu avem o evidenta clara a situatiei existente in ansamblu in privinta locatarilor si sa se puna in plata intr-o luna oarecare plata pe un an intreg?
Plata curent iluminat public - m-am mutat anul acesta intr-un complex rezidential care are infiintata ascoiatie de proprietari de curand. Luna aceasta s-a pus la intretinere de plata, pe un an intreg, consumul de la iluminatul public din ansamblul rezidential care este INCA pe numele dezvoltatorului si s-a pus pe numarul de locatari din luna septembrie. Este legal sa platim cu asociatia cheltuieli ale dezvoltatorului de pe un an intr-o luna aleasa in mod arbitrar? Iluminatul public nu se stinge dupa numarul de locatari chiar daca in lege se sustine ca se plateste curentul pe partile comune dupa numarul de locatari. Nu este ilegal sa se stranga bani care sa fie platiti fara o justificare exacta intr-un an intreg in orice luna aleasa arbitrar si sa se plateasca dupa numarul de locatari care au migrat intr-un an prin complex? Mentionez ca eu nu am restante la plata intretinerii si nu as dori sa platesc o cheltuiala de anul trecut.
Se poate de exmplu sa fie adoptata o hotarare in CEx si cei ce nu declara numarul de persoane sa fie trecut automat 2 sau 3? Ei au termen de contestare sia tunci pot sa vina sa lamurim.
Pe 12 aprilie a fost adoptata in Senat si nu stiam daca a trecut de atunci si de Camera Deputatilor, pare ca logica acolo e mai alambicata. Va multumesc!
Cum pot forta in asociatie sa vina lumea sa declare numarul de locatari daca dansii nu vor? pot hotara in asociatie sa trecem un numar mai mare de locatari daca ei nu vin sa declare?